Πώς να διαρρυθμίσω το παλιό σαλόνι ώστε να γίνει σαλοκουζίνα;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

mood board, ανακαίνιση σαλοκουζίνας, μικρός χώρος, μικρό καθιστικό

Ερώτηση αναγνώστριας

“Σας παρακαλώ χρειάζομαι τη βοήθεια σας για τη διαμόρφωση του καθιστικού του νέου μας σπιτιού σε σαλοκουζίνα. Μέχρι τώρα το δωμάτιο ήταν σαλόνι αλλά με την άφιξη του μωρού μας θα χρειαστούμε ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο, οπότε η μόνη λύση είναι να γίνει το υπάρχον καθιστικό σαλοκουζίνα. Οι διαστάσεις του χώρου είναι 4,50μ. x 3,23μ. Παρακάτω σας παραθέτω κάτοψη του χώρου και φωτογραφίες (τα έπιπλα στις φωτογραφίες δεν είναι τα δικά μου).

Τα ντουλάπια της κουζίνας σκέφτομαι να σχηματίζουν γωνία, δηλαδή θα ξεκινούν από τον τοίχο που είναι 2,30μ. και θα καλύπτουν και ένα κομμάτι από τον τοίχο που είναι 4,50μ. (λέω ότι θα ξεκινούν από τον τοίχο που είναι 2,30μ. γιατί ακριβώς στο διπλανό δωμάτιο είναι η τουαλέτα και βολεύει να ενωθούν οι σωλήνες με αυτές της αποχέτευσης).

Επιπλέον να σας ενημερώσω ότι στα κυρίως έπιπλα του σαλονιού υπάρχει ένας καναπές γωνία (η γωνία είναι δεξιά) με διαστάσεις 2,55μ x 1,92μ. και μία τραπεζαρία με διαστάσεις 1,10μ x 72εκ., τα οποία όμως μπορούν να αλλαχθούν λόγω παλαιότητας.

Τέλος στο σπίτι θα αλλαχθούν και τα κουφώματα για τα οποία δεν έχουμε ακόμα καταλήξει αν σ’ αυτόν το χώρο θα πρέπει να είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα.Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!” Μαρία

Η άποψη μας

Όταν διαμορφώνονται νέες συνθήκες ζωής σε ένα νοικοκυριό οι ανάγκες σε χώρο μεταβάλλονται, όπως στην περίπτωση σας. Επιτακτική προκύπτει η επιλογή της σαλοκουζίνας στον προηγούμενο χώρο του καθιστικού, αν και πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι οι διαστάσεις του χώρου, όπως φαίνονται στο σκαρίφημα που μας στείλατε, είναι σχετικά μικρές για να χωροθετηθούν και οι δύο χρήσεις.

living room, παλιό σαλόνι, μικρό καθιστικόliving room01, μικρό σαλόνι, σαλοκουζίνα, καθιστικό 

 

 

 

 

 

 

 

Πράγματι η κουζίνα πρέπει να τοποθετηθεί στη γωνία του χώρου, που όπως μας ενημερώνετε βρίσκεται δίπλα στο μπάνιο. Βέβαια οι κουζίνες είναι ορθό να μην αποχετεύονται στην ίδια κατακόρυφη στήλη με το μπάνιο, αλλά σε περιπτώσεις ανάγκης επιλέγεται αυτή η λύση, αρκεί να ληφθεί κάποια μέριμνα ώστε να μην φθάνουν οσμές από το μπάνιο στην κουζίνα μέσω των αποχετεύσεων (σιφώνια κλπ). Η κουζίνα θα έχει τα απολύτως απαραίτητα ντουλάπια, ώστε να αφήνεται αρκετός χώρος για την ανάπτυξη ενός μικρού καθιστικού και της τραπεζαρίας.

Όπως φαίνεται στις φωτό, η πόρτα του χώρου έχει αφαιρεθεί, οπότε δεν την λαμβάνουμε υπόψη μας για την πρόταση μας, καθώς και αυτή καταλαμβάνει ζωτικό χώρο.

living room plan, κάτοψη σαλονιού, τοποθέτηση επίπλων στη σαλοκουζίνα, μετατροπή σαλονιού σε σαλοκουζίνα

Δυστυχώς ο γωνιακός καναπές με τις διαστάσεις που αναφέρετε δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο, οπότε προτείνουμε δύο διθέσιους καναπέδες τοποθετημένους αντικριστά με ένα μικρό τραπεζάκι μέσης.

Η τηλεόραση προβλέπεται στην ίδια θέση με τη φωτό, καθώς εκεί θα πρέπει να βρίσκεται και η πρίζα της κεραίας και επίσης υπάρχει και περισσότερος χώρος για την τοποθέτηση της.

Η τραπεζαρία τοποθετείται κοντά στην κουζίνα.

Τέλος, τα νέα κουφώματα πρέπει να είναι συρόμενα, γιατί τα ανοιγόμενα απαιτούν χώρο για να ανοίξουν τα φύλλα τους. Καλή επιτυχία!

 

Σχόλια  

 
0 # ΜΑΡΙΑ 13-09-2014 19:43
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ! :-)
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-12-28-23-33-19Tο σπίτι μου είναι 56 τ.μ, και ζούμε 4 άτομα. Έχω ένα χωλ περίπου 10τ.μ που δεν έχει παράθυρα και θέλω να τον κάνω καθιστικό και τραπεζαρία. Τι επιλογές να κάνω σε έπιπλα και σε...
2011-07-18-14-18-16Τι χρώματα να συνδυάσω σε μικρό καθιστικό
2013-01-05-21-26-43Έχω αγοράσει δυο καναπέδες χρώματος γκρι, θα ήθελα να μου προτείνετε χρώμα χαλιού και κουρτίνας για το σαλόνι. Ο ένας τοίχος του σαλονιού είναι λιλά και οι άλλοι δύο σπασμένο...
small-living-room-ideasΓια τους μικρούς χώρους, υπάρχουν μερικά δυνατά μυστικά που μπορούν να κάνουν το χώρο του καθιστικού να φαίνεται άνετος, ευρύχωρος και σίγουρα μεγαλύτερος από ότι πραγματικά...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+