Τι χρώματα να επιλέξω στο χώρο καθιστικό-κουζίνα;

Ερώτηση αναγνώστη:

"Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε με ιδέες για χρώματα, που θέλω να βάψω το σπίτι μου."

Ο καναπές έχει χρώμα γκρι

Η επιπλοσύνθεση της τηλεόρασης

Η απάντησή μας:

Ο καναπές και η επιπλοσύνθεση για την τηλεόραση έχουν ουδέτερες αποχρώσεις. Αυτό σημαίνει ότι τα χρώματά τους αλλά και το στυλ τους δεν είναι περιοριστικά, ταιριάζουν δηλαδή με όλα τα χρωματικά σχήματα. Στις φωτογραφίες που μας στείλατε, βλέπουμε ότι στο χώρο κυριαρχούν τα έντονα και θερμά χρώματα: μια ζωηρή απόχρωση του καρότου και μια φωτεινή ωχροκίτρινη απόχρωση. Επίσης, λανθασμένα τονίστηκαν να υποστυλώματα και τα δοκάρια, καθώς χρωματίστηκαν με το έντονο καροτί.

Συμβουλή: Προσπαθήστε να καμουφλάρετε τα δοκάρια και τα υποστυλώματα (τις κολώνες) και όχι να τα τονίσετε βάφοντάς τα με έντονο χρώμα.

Ανεξάρτητα από το χρωματικό σχήμα που θα επιλέξετε, τα δοκάρια και τα υποστηλώματα πρέπει να λειτουργούν ως φόντο. Στις φωτογραφίες που μας στείλατε βλέπουμε ακριβώς το αντίθετο. Αντί αυτοί οι όγκοι να καμουφλαριστούν, χρωματίστηκαν με ένα έντονο, σχεδόν φωσφορούχο καροτί χρώμα.

Πρόταση: Καθώς τα έπιπλά σας δεν είναι καθόλου περιοριστικά, μπορείτε να επιλέξτε δεκάδες χρωματικά σχήματα. Εμείς σας προτείνουμε ένα ουδέτερο σχήμα που βασίζεται στο μπλέ της αεροπορίας (ραφ μπλε). Για ένα πιο φιλικό και ζεστό αποτέλεσμα μπορείτε να συνδυάσετε το μπλε με μια γλυκιά απόχρωση της κρέμας. Για ένα πιο βιομηχανικό και μοντέρνο ύφος μπορείτε να το συνδυάσετε με ένα απαλό γκρι.

Όσον αφορά στο ραφ μπλε, χρησιμοποιήστε το εφέ της τονικής διαβάθμισης, Επιλέξτε δηλαδή ένα ανοιχτό και ένα σκουρότερο τόνο από το ίδιο χρώμα. Τονίστε το τζάκι, βάφοντάς το με την σκουρότερη απόχρωση και βάψτε τους γειτονικούς τοίχους με την ανοιχτή απόχρωση.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου
    traditional kitchen
    Photo by Brett Mickan Interior Design - Look for transitional kitchen design inspiration

    Αν αισθάνεστε συχνά άγχος και στρες σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό ή στο γραφείο, ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία σας. Τα χρώματα στους εσωτερικούς χώρους βρίσκονται παντού, στο δάπεδο, στην οροφή, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στα υφάσματα και αλλού. Ωστόσο, οι βαμμένοι τοίχοι αποτελούν εκείνες τις επιφάνειες που καθορίζουν σημαντικά την χρωματική παλέτα ενός χώρου.

  • Τι χρώματα να επιλέξω στο σαλόνι μου; Τι χρώματα να επιλέξω στο σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστη:

    Θέλω τη βοήθειά σας για να επιλέξω χρώματα για τις κουρτίνες, το ταβάνι και το χαλί στο σαλόνι μου. Το σαλόνι είναι μικρό και έχει τετράγωνο σχήμα. Δύο πλευρές του δωματίου έχουν παράθυρα. Μία πλευρά έχει πόρτα στην άκρη και ακριβώς στην απέναντι πλευρά υπάρχει δέυτερη πόρτα. Στο σαλόνι, υπάρχει ένας μεγάλος καναπές και δύο μικρές πολυθρόνες. Τα χρώματα των επίπλων είναι σκούρο καφέ ξύλο και το ύφασμα κρεμ. Το σπίτι έχει γκρι και λευκό χρώμα. Όλα τα έπιπλα έχουν κλασικό στυλ. Το πάτωμα είναι στρωμένο με λευκό και μαύρο μάρμαρο με γκρι λεπτομέρειες. Μου αρέσουν τα ζωντανά και νεανικά χρώματα και η έντονη αντίθεση.

    Η απάντηση μας:

    Σας προτείνουμε δύο διαφορετικά χρωματικά σχήματα:

    1ο σχήμα: Παιχνίδι με την αντίθεση μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων: Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να παίξετε με την κλασική αντίθεση μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων. Επιλέξτε για τους τοίχους ένα απαλό και φωτεινό γαλάζιο. Το συγκεκριμένο χρώμα είναι αισιόδοξο και θα προσφέρει αρμονία και φώς στο καθιστικό σας. Για να εξισορροπήσετε το ψυχρό φόντο, προτείνουμε να στρώσετε στο δάπεδο ένα χαλί σε ζεστές, γήινες αποχρώσεις, με τόνους του πορτοκαλί, της τερακότα, του καφέ και του κόκκινου. Επιπλέον, προσθέστε μερικές πορτοκαλί πινελιές, όπως μαξιλάρια και διακοσμητικά αντικείμενα για να τονίσετε ακόμη περισσότερο την αντίθεση μεταξύ ψυχρού-θερμού. Σε ότι αφορά στην κουρτίνα, επιλέξτε ένα ουδέτερο ύφασμα όπως γκρι, λευκό, ασημί, κρεμ με ένα απλό μοτίβο.

    2ο σχήμα: Λευκό φόντο και λεπτομέρειες στο αγαπημένο σας χρώμα. Σε αυτήν την περίπτωση προτείνουμε να βάψετε του τοίχους και την οροφή με λευκό χρώμα ή υπόλευκο, δηλαδή να δημιουργήσετε ένα ουδέτερο φόντο. Η επιλογή αυτή σημαίνει ότι μπορείτε να προσθέσετε λεπτομέρειες σε έντονα χρώματα. Μια ιδέα είναι να διαλέξετε το αγαπημένο σας χρώμα, για παράδειγμα το πράσινο της ελιάς, και να επιλέξετε κουρτίνες και χαλί σε αυτήν την απόχρωση.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved