Πώς να διαρρυθμίσω το παιδικό δωμάτιο

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας:

Το παιδικό δωμάτιο είναι υπό κατασκευή αλλά για να προχωρήσουν οι εργασίες πρέπει να ξέρω που θα τοποθετηθούν οι ντουλάπες, το κρεβάτι και το γραφείο για να βάλω τις πρίζες σωστά. Επίσης θα ήθελα και ράφια ή βιβλιοθήκη διότι έχω πολλά βιβλία. Η πόρτα θα γίνει πάνω δεξιά και θα γίνει παράθυρο στον τοίχο που πρόκειται να κτιστεί. Το μέγεθος δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Σκέφτομαι να είναι ορθογώνιο (2,00Χ1,60).

φωτογραφία άδειου δωματίου, φωτογραφία εργοταξίου

 

κάτοψη παιδικού δωματίου

Την απάντηση δίνει η Αναστασία Καραβασίλη (Msc Interior Designer)

Αγαπητή αναγνώστρια. Βλέποντας τις διαστάσεις του χώρου που μας έχεις στείλει αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται για ένα ευρύχωρο παιδικό δωμάτιο 17 τ.μ. περίπου. Κατανοώντας την ανάγκη σου για αποθήκευση βιβλίων γεννήθηκε η ιδέα ενός χώρου γραφείου μέσα στο ίδιο το παιδικό υπνοδωμάτιο.

floor plan childrenΕικ. 1

 

Περιγραφή ιδέας

Το δωμάτιο χωρίζεται νοητά σε δύο ζώνες (εικ.1) α) ζώνη μελέτης και β) ζώνη ύπνου. Το αντικείμενο που χωρίζει τους δύο χώρους είναι μία βιβλιοθήκη παράλληλα τοποθετημένη με τους τοίχους των ανοιγμάτων (πόρτα εισόδου, παράθυρο). Η ιδέα είναι να δημιουργηθούν δύο χώροι οι οποίοι να συνυπάρχουν στο ίδιο δωμάτιο, αλλά να έχει παράλληλα ο καθένας την ανεξαρτησία του.

Δηλαδή ενώ το παιδί κοιμάται στη «ζώνη ύπνου» να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της «ζώνης μελέτης» (ενασχόληση στον υπολογιστή ή ανάγνωση κάποιου βιβλίου).

floor plan children 02 

Εικ.2. Προτεινόμενη κάτοψη δωματίου

 

Περιγραφή σχεδιασμού

 

1) Η «ζώνη μελέτης» αναπτύσσεται κατά την είσοδο στο δωμάτιο ώστε να μην ενοχλεί αυτόν που ξαπλώνει στη «ζώνη ύπνου». Η ζώνη μελέτηςπεριλαμβάνει το γραφείο 1.50 x 0.60μ. με τις περιμετρικές βιβλιοθήκες.

 

2) Η «ζώνη ύπνου» βρίσκεται στο τέλος του δωματίου και αποτελείται από το κρεβάτι 1.20 x 1.90μ., τα δύο κομοδίνα 0.55x0.40μ. και απέναντι τη συρταριέρα με τον καθρέφτη. Στην περίπτωση που μελλοντικά το κρεβάτι γίνει διπλό 1.60 x 2.00μ. αφαιρείται απλά το κομοδίνο που βρίσκεται δίπλα στη βιβλιοθήκη.

 

Στη μέση όλων, στην εσοχή δεξιά του δωματίου, βρίσκεται μία ευρύχωρη ντουλάπα 2.78 x 0.65μ.

παιδικό δωμάτιοΕικ.3. Άποψη του δωματίου από την πόρτα της εισόδου

Στις εικ.3 και 4 φαίνεται πως χωρίζεται νοητά ο χώρος με μία σύνθεση ντουλαπιών βιβλιοθήκης. Εάν εσύ το επιθυμείς μπορεί αυτή η σύνθεση να είναι ψηλότερη μέχρι τα 2.00 μέτρα ή ακόμα πίσω από αυτήν να τοποθετήσεις και μία ρολοκουρτίνα ή περσίδα ώστε να καλύψεις τελείως την ορατότητα προς το κρεβάτι.

παιδικό δωμάτιο διακόσμηση Εικ.4.Άποψη του δωματίου από την γωνία του παραθύρου

(Η χρήση των υλικών και χρωμάτων καθώς και ο σχεδιασμός επίπλων παρουσιάζονται ενδεικτικά και δεν αποτελούν τμήμα μελέτης).

Το πιο χρήσιμο σχέδιο στην περίπτωσή σου είναι η εικ.2 με την κάτοψη του δωματίου στην οποία μπορείς να βγάλεις τις ηλεκτρολογικές παροχές που χρειάζεσαι. Η διάσταση για το παράθυρο 1.60 x 0.90μ. είναι αρκετή!

Από τη μεριά μας ελπίζω να σου φανήκαμε χρήσιμοι. Αυτό που σουευχόμαστε είναι καλή συνέχεια στις εργασίες σου!

________________________________

Αναστασία Καραβασίλη

Msc Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

blog: www.karavasilidesign.blogspot.gr

web: www.karavasilisgroup.gr

 

 

Σχόλια  

 
+3 # lina_design_services 03-06-2014 18:51
πολύ ωραία απάντηση! Μου άρεσε πολύ που προτείνεις τη διαίρεση του χώρου σε δύο ζώνες. Νομίζω ότι είναι πρακτικό και ταυτόχρονα όμορφο. Επίσης η ντουλάπα είναι υπέραρκετη. Μάλιστα στις ντουλάπες μπορούν να τοποθετηθούν παιχνίδια και βιβλία.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
+4 # Vicky 03-06-2014 20:26
Σας ευχαριστω παρα πολυ για την ανταποκριση σας!Πραγματικά με διευκολύνατε πάρα πολύ με την διαρρύθμιση του παιδικού δωματίου!!Συγχα ρητήρια για την ετοιμότητά σας και την αμεσότητα!!
Σας ευχαριστώ και πάλι!!
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-04-15-14-09-32Δείτε πως μπορείτε να συνδυάσετε τα χρώματα στον εσωτερικό χώρο
2011-04-25-19-45-09Ιδέες διακόσμησης για το παιδικό δωμάτιο
2016-08-01-16-52-04Το καθιστικό ή σαλόνι όπως αλλιώς ονομάζεται, αποτελεί το χώρο που αφενός χαλαρώνουμε με την οικογένειά μας, αφετέρου υποδεχόμαστε φίλους και καλεσμένους. Με άλλα λόγια, το καθιστικό είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς χώρους καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές λειτουργίες, δηλαδή να...
2016-01-14-16-36-44Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές για να μετατρέψετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο στον προσωπικό χώρο των ονείρων σας.
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+