Τι επιλογές έχω για τον μαύρο τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Στο υπνοδωμάτιο μου έχω μαύρο τοίχο πίσω από το κρεβάτι, αριστερά άσπρο(ash) και απέναντι απαλό γκρι. Κουρτίνες δεν θέλω γιατί έχει stainless steel blinds μέσα στα παράθυρα. Τι θα μπορούσα να βάλω πάνω από το κρεβάτι για να σπάσει το μαύρο και να φύγω από το κλασσικό πίνακα?” Μάρω

Η άποψη μας

Ο τοίχος πίσω από το προσκέφαλο του κρεβατιού που αναδεικνύεται με μαύρο χρώμα προσθέτει ζωντάνια και κομψότητα και σε συνδυασμό με τους παρακείμενους ανοιχτόχρωμους (λευκό/γκρι) τοίχους προσδίδει μίνιμαλ ύφος στο χώρο.

Επιλογές για να αμβλυνθεί ή έντονη παρουσία του μαύρου χρώματος χωρίς να μειωθεί το ενδιαφέρον στο χώρο υπάρχουν πολλές, εκτός από την συνηθέστερη, τους πίνακες ζωγραφικής. Η επιλογή κάποιας από αυτές εξαρτάται από το στυλ των επίπλων, τα υπόλοιπα χρώματα στο χώρο (αντικείμενα/υφάσματα) και το κόστος της.

Ενδεικτικά προτείνουμε

1. Αυτοκόλλητα τοίχου

Σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, τοποθετούνται και καταργούνται εύκολα και είναι από τις οικονομικότερες λύσεις.

2. Ταπετσαρία τοίχου

Ταπετσαρία με πλαίσιο μεταλλικό ή ξύλινο μπορεί να τοποθετηθεί σε όση έκταση καταλαμβάνει το κρεβάτι με τα κομοδίνα και ύψος έως την οροφή ή και χαμηλότερα, ανάλογα με την προτίμηση σας.

3. Καθρέπτες

Καθρέπτης σε ανάλογο σχήμα ή μέγεθος ή και σύνθεση με κομμάτια καθρέπτη διαφόρων σχημάτων και μεγεθών μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το προσκέφαλο ή δύο μικρότεροι πάνω από τα κομοδίνα. Διευρύνεται έτσι οπτικά ο χώρος και αποκτά φωτεινότητα.

4. Ξύλο

Μία έκταση πίσω από το κρεβάτι με τα κομοδίνα μπορεί να επενδυθεί με ξύλινες σανίδες ή παλιά παντζούρια, πορτάκια παλιών επίπλων κλπ., κατάλληλα επιμελημένα (βαμμένα, τεχνοτροπίες κλπ.) απόχρωσης που εναρμονίζεται με το χρωματικό σχήμα του υπνοδωματίου. Δημιουργεί θαλπωρή και ευχάριστη διάθεση.

5. Χαλιά/ Υφαντά

Πολύχρωμα χαλιά ή παραδοσιακά υφαντά κρεμασμένα ακόμη και σε κουρτινόξυλα δίνουν μια χαρούμενη νότα στο χώρο.

6. Τραπαρίες

Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε κεντρικά στο κρεβάτι ένα κομμάτι τραπαρία και να το στερεώσετε στον τοίχο πίσω από κάθε κομοδίνο.

7. Ταπετσαρισμένα ταμπλό

Επενδύστε κομμάτια ξύλου με υφάσματα σε διάφορους συνδυασμούς (εμπριμέ/μονόχρωμα, ριγέ/πουά κλπ.). εναλλακτικά προσθέστε αφρολέξ κάτω από το ύφασμα και δημιουργείστε καπιτονέ επιφάνειες.

8. Σύνθεση από ξύλο

Δημιουργείστε μία σύνθεση με ξύλινες λωρίδες και στα φατνώματα προσθέστε κομμάτια καθρέπτη ή υφασμάτων.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο των αγοριών μου; Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο των αγοριών μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θέλω να βάψω το δωμάτιο των αγοριών. Τα έπιπλα που παρήγγειλα είναι σφένδαμος με λεπτομέρειες απαλού κόκκινου. Θα βάλω στον ένα τοίχο ταπετσαρία η οποία έχει γράμματα και αριθμούς σε χρώματα τουρκουάζ σιέλ κίτρινο γκρι κόκκινο. Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους ? Μια κουρτίνα σε κόκκινο μονόχρωμη θα του ταίριαζε? Ευχαριστώ!” Φωτεινή

    Η άποψη μας

    Το παιδικό δωμάτιο (θεωρώντας ότι τα αγόρια σας έχουν μικρή ηλικία) αποτελεί το καταφύγιο τους, εκεί όπου εκφράζονται και λειτουργούν, οπότε η διακόσμηση του είναι πολύ σημαντική. Συνδυάζοντας λοιπόν τις επιλογές που αναφέρετε για τα έπιπλα και την ταπετσαρία στον ένα τοίχο προτείνουμε για τους υπόλοιπους τοίχους κάποια απόχρωση του γαλάζιου έως μπλε ραφ. Η επιλογή παστέλ ή σκούρας απόχρωσης εξαρτάται βέβαια και από το μέγεθος και τη φωτεινότητα του δωματίου.

    Η επιλογή της κουρτίνας δίνει τον τόνο της διακόσμησης στο δωμάτιο, καθώς απαλά χρώματα διαμορφώνουν ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας, ενώ έντονα χρώματα δίνουν μια περισσότερο παιχνιδιάρικη και ζωντανή ατμόσφαιρα.

    Το κόκκινο χρώμα εφόσον υπάρχει στις λεπτομέρειες των επίπλων μπορείτε να το επιλέξετε και για την κουρτίνα, ακόμη και για υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου, όπως ενδεικτικά δείχνουμε. Συγχρόνως το κόκκινο συνδυάζεται αρμονικότατα με τους όποιους τόνους του γαλάζιου και αποτελεί ένα επιτυχημένο συνδυασμό σε αγορίστικο δωμάτιο.

    Ο τύπος της κουρτίνας (πάνελ ή ρόμαν) και η υφή της θα εξαρτηθεί και από τα υπόλοιπα υφάσματα του χώρου.

  • Τι επεμβάσεις να κάνω σε λευκό τοίχο καθιστικού; Τι επεμβάσεις να κάνω σε λευκό τοίχο καθιστικού;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Μετακομίζω σε σπιτάκι που είναι όλο φρεσκοβαμμένο λευκό. Στο σαλόνι, το δάπεδο είναι μάρμαρο σκούρο γκρι - σχεδόν μαύρο- με ανοιχτόχρωμα μπεζ και γκρι νερά.

    Ο καναπές μου που θα ακουμπήσει στον λευκό τοίχο είναι μπεζ με μπράτσα φαρδιά και επίπεδα από δέρμα καφέ κροκό. Κοινώς, νιώθω ότι δεν κολλάει με τίποτα, εκτός αν καλύψω τον τοίχο με μια ταπετσαρία που να δένει τα 4 αυτά χρώματα, ή να αλλάξω καναπέ που δεν μπορεί να γίνει, λόγω οικονομικής στενότητας.... Τι θα μου προτείνατε να κάνω? Ευχαριστώ πολύ”. Εύα

    Η άποψη μας

    Οι επιλογές για το λευκό τοίχο πίσω από τον καναπέ σας εξαρτώνται από το στυλ διακόσμησης του χώρου και των επίπλων σας. Επίσης από την οικονομική διαθεσιμότητα για την κάθε επιλογή.

    Παραθέτουμε λύσεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ικανοποιεί τα κριτήρια σας.

    1. Αυτοκόλλητα τοίχου

    Διατηρώντας λευκό τον τοίχο σας, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αυτοκόλλητες παραστάσεις από τις οποίες επιλέγετε το μέγεθος, τα χρώματα, το ύφος και τη θεματογραφία τους.

    2. Έργα τέχνης

    Επίσης τον λευκό τοίχο μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σαν φόντο για την ανάδειξη έργου τέχνης αυθεντικού ή αναπαραγωγής.

    3. Ταπετσαρίες

    Η εφαρμογή ταπετσαρίας θα δώσει χρώμα στο χώρο σας και μια διαφορετική ατμόσφαιρα, η ποία θα εξαρτηθεί από το θέμα της ταπετσαρίας που θα επιλέξετε. Μπορείτε χρωματικά να κινηθείτε σε απαλούς τόνους, αλλά και εντονότερους ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το μέγεθος του χώρου σας, καθώς οι χώροι με μικρό εμβαδόν αναδεικνύονται με ανοιχτά, φωτεινά χρώματα.

    Ταπετσαρία τοίχου από την συλλογή Bloomsbury. 49185 / www.oikianet.gr

    Κλασική μπεζ ταπετσαρία τοίχου με σατινέ υφή από τη συλλογή Versace. 9358-31/ www.oikianet.gr

    Ριγέ καφέ ταπετσαρία της συλλογής Boho Chic . ΒC 81204/ www.oikianet.gr

    Τέλος αναφέρουμε ότι τα αυτοκόλλητα τοίχου και τα έργα τέχνης είναι ευκολότερα στην τοποθέτηση, ενώ για την ταπετσαρία χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την εφαρμογή, ενδεχόμενα και τη βοήθεια εξειδικευμένου συνεργείου.


    Δείτε περισσότερες ταπετσαρίες τοίχου και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

    Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα

    τηλ: 2310-792757

    Κιν. 6942-626556

  • Τι χρώματα να επιλέξω στην κρεβατοκάμαρα μου; Τι χρώματα να επιλέξω στην κρεβατοκάμαρα μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Καλησπέρα και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας βοηθάτε! Χτίζω κι εγώ το σπιτάκι μου και θα ήθελα να με βοηθήσετε γιατί έχω αρκετές απορίες. Είναι μεζονέτα και στον όροφο που θα είναι τα δωμάτια μας πέρασε από το μυαλό να βάλουμε πλακάκι απομίμησης ξύλου σε χρώμα wenge ή rovere grigio.

    Τα κουφώματα που σκεφτόμαστε να βάλουμε είναι σε χρώμα γκρι σκούρο μεταλλικό. Επίσης λέμε για πόρτες εσωτερικές wenge. Θα μου άρεσε να έβαφα την κρεβατοκάμαρα μωβ σε μια γλυκιά απόχρωση ή να έπαιζα και με ταπετσαρία πίσω από το κρεβάτι σε μωβ χρώμα και μου αρέσει πολύ το λευκό κρεβάτι ντυμένο με δερματίνη. Δεν ξέρω καθόλου τι χρώμα ντουλάπα θα ταίριαζε δηλαδή λευκό η wenge και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Τι θα μου προτείνατε και με τι αξεσουάρ αν και αργεί λίγο θα μπορούσα να το κάνω κουκλίστικο. Κουρτίνες, χαλί σεντόνια. Βέβαια επειδή τώρα το κάνουμε προέχει να καταλήξουμε σε δάπεδο, κουφώματα και πόρτες εσωτερικές. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων μέσα από την καρδιά μου!”. Εύα

    Η άποψη μας

    Μελετώντας την καταγραφή των προτιμήσεων σας για την επιλογή και συνδυασμό των υλικών στα υπνοδωμάτια σας, διαβλέπουμε μια τάση για σύγχρονο, κομψό και ευχάριστο ύφος τους χώρους σας.

    1. Δάπεδα

    Τα πλακίδια σε απομίμηση ξύλου είναι μια καλή επιλογή για το δάπεδο, γιατί συνδυάζειτην αισθητική του ξύλου με τα πλενεκτημάτα των πλακιδίων.

    Επιλέξτε rovere grigio σαν μια σύγχρονη επέμβαση στο χώρο σας.

    2. Κουφώματα- πόρτες

    Επιλέξτε μεταλλικό σκούρο γκρι για τα κουφώματα σας και χρώμα wenge για τις εσωτερικές πόρτες, που συνδυάζονται άψογα με το δάπεδο σας.

    Για να διακόψετε τη μονοτονία του χρώματος στις πόρτες, επιλέξτε οριζόντιες σκωτίες με inox προφίλ.

    3. Κρεβατοκάμαρα

    Προτείνουμε λευκό χρώμα για τη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας σας, που “δένει” με το λευκό κρεβάτι που θέλετε να διαλέξετε.

    Για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση του μωβ ή να τοποθετήσετε ταπετσαρία τοίχου φλόραλ ή με γεωμετρικά σχέδια σε αποχρώσεις είτε μωβ είτε κόκκινου Βουργουνδίας.

    4. Κουρτίνες- λευκά είδη

    Το χρωματικό σχήμα του υπνοδωματίου σας μπορεί να συμπληρωθεί με υπόλευκο χαλί και κουβερλί (απόχρωση γαρδένιας), ενώ για τις κουρτίνες μπορείτε να επιλέξετε λεπτό διάφανο ‘ύφασμα με πλούσια πτύχωση στο χρώμα της σαμπάνιας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved