Πώς να διαρρυθμίσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

χωροθέτηση σαλονιού, επίπλωση καθιστικού, γωνιακός καναπές μπροστά στο τζάκι

Ερώτηση αναγνώστριας

“Καλησπέρα σας θέλω να μου πείτε πως μπορώ να αξιοποιήσω το χώρο του σαλονιού. Θα ήθελα να βάλω ένα έπιπλο τηλεόρασης, ένα γωνιακό καναπέ που ήδη έχω, διαστάσεων 320χ270 και αν δύναται ακόμη ένα καναπέ ή μια τραπεζαρία.” Ελένη

Η άποψη μας

Από το σκίτσο της κάτοψης που στείλατε προκύπτει ότι οι διαστάσεις του σαλονιού σας, η θέση του σε σχέση με την είσοδο του διαμερίσματος και τη θέση της πόρτας της κουζίνας, καθώς και οι θέσεις των κουφωμάτων και του τζακιού καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη χωροθέτηση των επίπλων σας.

κάτοψη καθιστικού

Προτείνουμε την τοποθέτηση του γωνιακού καναπέ που ήδη έχετε απέναντι από το τζάκι και το μεγάλο κούφωμα του σαλονιού.

Το έπιπλο της τηλεόρασης τοποθετείται στον απέναντι τοίχο, ενώ μεταξύ του τοίχου της κουζίνας και του γωνιακού καναπέ προτείνουμε την τραπεζαρία.

Με τη χωροθέτηση αυτή επιτυγχάνουμε ομαλή κυκλοφορία μέσα στο καθιστικό σας από την είσοδο στο χωλ και στη συνέχεια προς τη διαμορφωμένη γωνιά τζακιού ή την κουζίνα στο βάθος του χώρου από τον νοητό διάδρομο που δημιουργείται μεταξύ του καναπέ και του επίπλου τηλεόρασης.

χωροθέτηση καθιστικού, τραπεζαρία, γωνιά τζακιού, γωνιακός καναπές, έπιπλο τηλεόρασης


Πλήρη οδηγό για χωροθέτηση επίπλων μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο

furniture arrangement

Σχόλια  

 
0 # Little bird 17-05-2014 12:33
Πολύ ωραία απάντηση. Απλά να συμπληρώσω ότι ο καναπές πρέπει να έχει ωραία πλάτη για να μπεί στη μέση του χώρου. Το λέω γιατί την έχω πατήσει. Δεν είναι όλοι οι καναπέδες κατάλληλοι να τοποθετούνται ως διαχωριστικά χώρων.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2012-09-24-06-34-03Ο κ. Σπύρος μας ζήτησε συμβουλές για τη διαρρύθμιση του χώρου καθιστικού- τραπεζαρίας του σπιτιού του.
2012-09-10-16-35-11Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι βολεύει,σε τι διαστάσεις και πώς να βάλω τα έπιπλα (σαλόνι/τραπεζαρία) στον χώρο μου?? Πως να σας στειλω την κατοψη του σπιτιου??
2011-08-11-18-49-29Πως να χωροθετήσω γωνιακό καναπέ, έπιπλο TV και τραπεζαρία σε ενιαία σαλοκουζίνα?
2012-12-08-19-47-52Βρίσκομαι στο στάδιο επιλογής- αγοράς επίπλων. Στέλνω μια κάτοψη του χώρου. Θα ήθελα την βοήθειά σας ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και καλαίσθητος χώρος....
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+