Τι γνώμη έχετε για τα χρώματα γκρι-μπλέ για δωμάτιο αγοριού;

Τι γνώμη έχετε για τα χρώματα γκρι-μπλέ για δωμάτιο αγοριού; http://www.oikianet.gr/

Ερώτηση αναγνώστη:

"Τι γνώμη έχετε για τα χρώματα γκρι-μπλε για δωμάτιο αγοριού; Ταιριάζουν τα χρώματα αυτά μεταξύ τους; Τι γνώμη έχτε για το μουσταρδί χρώμα; Θα μπορούσε να προστεθεί για να δώσει μια πιο χαρούμενη νότα στο χώρο; Η μοκέτα του δωματίου είναι υπόλευκη;"

Η απάντησή μας:

Το χρωματικό σχήμα γκρι-μπλέ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για δωμάτιο αγοριού, τόσο για την παιδική ηλικία όσο και για την εφηβική. Με αυτά τα χρώματα μπορείτε να δημιουργήστε ένα ναυτικό θέμα, που αρέσει πολύ στα παιδιά.

Πως να χρησιμοποιήσετε το γκρι και το μπλε:

  • Χρησιμοποιήστε το μπλε για να τονίσετε ένα τοίχο. Το μπλε είναι χαλαρωτικό χρώμα, νεανικό και αποτελεί δημοφιλή επιλογή για χώρους με σύγχρονο στυλ. Ο τόνος του μπλε που επιλέξατε είναι βαθύς, έντονος σχεδόν ηλεκτρίκ. Εφόσον αποτελεί ένα έντονο χρώμα που επιβάλλεται στο χώρο, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε μόνο σε μια επιφάνεια. Επιλέξτε τον πιο περίοπτο τοίχο του δωματίου, για παράδειγμα τον τοίχο απέναντι από την πόρτα εισόδου ή τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι και βάψτε τον μπλε.
  • Χρησιμοποιήστε το γκρι ως φόντο. Το γκρι είναι ουδέτερο χρώμα που εξισορροπεί την ένταση. Όχι μόνο ταιριάζει με όλα τα χρώματα (τόσο ψυχρά όσο και θερμά) αλλά ενισχύει και την ζωντάνια των χρωμάτων. Ως εκ τούτου, βάψτε τους υπόλοιπους τοίχους γκρι δημιουργώντας έτσι ένα ουδέτερο φόντο μέσα στο οποίο τονίζεται το μπλε.

Σε σχέση με τις μουσταρδί λεπτομέρειες: Το μουσταρδί είναι ένα θερμό χρώμα που ταιριάζει καλά με το σχήμα γκρι-μπλε. Ωστόσο, εμείς θα προτιμούσαμε μια πιο χλωμή απόχρωση, όπως την ώχρα, το μπεζ, το απαλό κίτρινο για την κουρτίνα και τα υπόλοιπα υφάσματα. Το μουσταρδί, είναι ίσως πολύ έντονο, βαθύ και αυστηρό για παιδικό δωμάτιο.

Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε παιδική φωτοταπετσαρία σε τήμα ή σε ολόκληρο τον τοίχο στις αποχρώσεις αυτές.

http://www.oikianet.gr/


Δείτε μεγάλη ποικιλία από παιδικές φωτοταπετσαρίες ταπετσαρίες και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα

τηλ: 2310792757

Κιν. 6942626556

Σχετικά Άρθρα

  • Η ντουλάπα είναι σε ξύλο κερασιάς. Τι χρώμα να επιλέξω για το παιδικό δωμάτιο; Η ντουλάπα είναι σε ξύλο κερασιάς. Τι χρώμα να επιλέξω για το παιδικό δωμάτιο;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Τί χρώμα να επιλέξω για το παιδικό δωμάτιο; Επίσης για τα κομοδίνα και το κρεβάτι; Η ντουλάπα είναι σε χρώμα κερασιάς. Σας παρακαλώ απαντήστε μου"

    Η απάντησή μας:

    Η ερώτησή σας είναι πολύ γενική και θα θέλαμε περισσότερα στοιχεία (ηλικία παιδιού, προτιμήσεις, φωτισμός χώρου κτλ), για να μπορέσουμε να σας καθοδηγήσουμε σωστότερα.

    Για αυτόν το λόγο, σας παραθέτουμε δύο ουδέτερες χρωματικές επιλογές που ταιριάζουν σε πολλές ηλικίες αλλά και σε διάφορες συνθήκες φωτισμού.

    Ουδέτερο πράσινο: Το πράσινο είναι ένα χρώμα που προκαλεί ηρεμία και συγκέντρωση. Η συγκεκριμένη απόχρωση είναι ουδέτερη χωρίς να γίνεται βαρετή. Συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα χρώματα και υλικά.

    Απαλό κίτρινο της κρέμας: Επιλέξτε μια γλυκιά, ζεστή απόχρωση που να θυμίζει την κρέμα. Οι αποχρώσεις αυτές είναι φωτεινές και αισιόδοξες ενώ ταιριάζουν με όλες τις ηλικές (ακόμα και για έφηβους).

    Όσον αφορά στα έπιπλα (κομοδίνα και κρεβάτι) μπορείτε να τα επιλέξετε όμοια με την ντουλάπα (ξύλο κερασιάς).

  • Το παιδικό δωμάτιο είναι μωβ. Θέλω να αλλάξω τα χρώματά του. Τι χρώματα προτείνετε; Το παιδικό δωμάτιο είναι μωβ. Θέλω να αλλάξω τα χρώματά του. Τι χρώματα προτείνετε;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Σε δυο μήνες περιμένουμε το 2ο αγοράκι μας, το πρώτο είναι 2,5 ετών. Θέμα στο δωμάτιό μας είναι ο Wienne. Το δωμάτιο το είχαμε βαμμένο σε αποχρώσεις του μωβ από πριν γεννηθεί το πρώτο μας παιδάκι. Έπιπλα και ντουλάπα είναι στο χρώμα της βανίλιας. Έχουμε πολλά στοιχεία λαχανί γαλάζιο, από θέμα χαλί, κουρτίνες παπλώματα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε μια αλλαγή στα χρώματα κτλ. Πραγματικά δεν ξέρουμε τι χρώματα να επιλέξουμε.

    Μας αρέσουν μωβ, λαχανί, γαλάζιο, λευκό. Το θέλουμε χαρούμενο, ζωντανό, πρωτότυπο!!!!

    Σας στέλνω παλιές φώτο του δωματίου (έχουμε αλλάξει λίγο την θέση στα έπιπλα, επίσης δεν υπάρχει πλέον αυτή η συρταριέρα) και θα ήθελα πολύ την βοήθεια σας στα χρώματα. Το δωμάτιο έχει πολλά δοκάρια και εσοχές."

    Η απάντησή μας:

    Η υφιστάμενη κατάσταση: Το παιδικό δωμάτιο είναι βαμμένο σε έντονες αποχρώσεις του μωβ. Οι συγκεκριμένες αποχρώσεις είναι περισσότερο θερμές (πλησιάζουν προς το ροζ) παρά ψυχρές. Το ύφος του δωματίου είναι φιλικό, ζεστό αλλά λίγο σκοτεινό και μελαγχολικό.

    Η αλλαγή: Για να κάνετε μια πραγματική αλλαγή στο παιδικό δωμάτιο θα προτείναμε τα νέα χρώματα να είναι φωτεινά, αισιόδοξα, έντονα και "καλοκαιρινά".

    Δύο πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές είναι το

    • Τροπικό τυρκουάζ (βρίσκεται ανάμεσα στο πράσινο και το γαλάζιο)
    • Το φιστικί (είναι ένα ήρεμο χρώμα)

    Όσον αφορά στο τυρκουάζ, επειδή είναι ένα πολύ δυνατό χρώμα προτείνουμε να βάψετε έναν μόνο τοίχο με το χρώμα αυτό. Τους υπόλοιπους τοίχους μπορείτε να τους βάψετε ανοιχτό γκρι ή να τους καλύψετε με μια ουδέτερη ταπετσαρία, για παράδειγμα με μια ασπρόμαυρη ταπετσαρία.

    Όσον αφορά στο φιστικί, μπορείτε να βάψετε όλους τους τοίχους με το χρώμα αυτό. Ωστόσο το φυστικί είναι ήρεμο χρώμα και όχι ιδιαίτερα χαρούμενο.

  • Τι χρώματα να επιλέξω για το δωμάτιο υπερκινητικού παιδιού; Τι χρώματα να επιλέξω για το δωμάτιο υπερκινητικού παιδιού;

    Ερώτηση αναγνώστη:

    "Θα μπορούσατε να μας προτείνετε χρώματα για τους τοίχους του παιδικού δωματίου για υπερκινητικό παιδί. Ευχαριστώ"

    Η απάντησή μας:

    Κατά την άποψή μας τα χρώματα του παιδικού δωματίου, πρέπει να είναι ανοιχτά και χαρούμενα, ενώ θα πρέπει να αποφύγετε τα σκούρα και μελαγχολικά χρώματα. Κατάλληλα χρώματα είναι το γαλάζιο, το ανοιχτό πράσινο (αυξάνει τη μαθησιακή ικανότητα), το λιλά και γενικά τα αισιόδοξα, φωτεινά και ήρεμα χρώματα.

    Εκτός από τα σκούρα χρώματα, θα πρέπει να αποφύγετε τα πολύ έντονα χρώματα, όπως το φλογερό κόκκινο, το έντονο κίτρινο (ειδικά για το θέμα της υπερκινητικότητας δεν ενδείκνυται καθόλου) ή το λαχανί, τουλάχιστον σε μεγάλες επιφάνειες. Ωστόσο, τα χρώματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως λεπτομέρειες για παράδειγμα σε κάποιο μαξιλάρι ή σε ένα μικρό χαλάκι.

    Συνεπώς, για το χρώμα των τοίχων μια καλή επιλογή είναι το απαλό γαλάζιο ή το απαλό πράσινο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved