Το σαλόνι μου είναι σκοτεινό. Τι κουρτίνες, μαξιλάρια και ριντό να διαλέξω για να ζωντανέψει ο χώρος;

Ερώτηση αναγνώστριας (απο ΗΠΑ):

"Θα ήθελα κάποιες ιδέες για το πώς να ζωντανέψει το σαλόνι μου ... είχα το σαλόνι μου βαμμένο κίτρινο και λευκό όταν είχα όλα τα έπιπλα από ξύλο κερασιάς και ελεφαντί δερμάτινο γωνιακό καναπέ και μου άρεσε ... επειδή ο καναπές άρχισε να ξεφτάει φαινόταν τρομερό και έτσι αγόρασα ένα σκούρο καφέ δερμάτινο γωνιακό καναπέ και τώρα το σαλόνι μου φαίνεται σκοτεινό και άψυχο ... Παρήγγειλα ένα τραπέζι του καφέ σε ανοιχτότερο τόνο του καφέ για να σπάσει η μονοτονία και αναρωτιόμουν τι χρώμα κουρτίνες και ριντό πρέπει να διαλέξω και τι χρώμα μαξιλάρια καναπέ... Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε ιδέα που μπορεί να έχετε ... σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε το μήνυμά μου"

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι:

Πόσο χαρούμενη και πόσο αγχωμένη, που θα απαντήσω σε ερώτηση στην άλλη μεριά του ατλαντικού!!!!! Έχετε τόσους σχεδιαστές, τόσες εταιρείες από τις οποίες εμείς παίρνουμε ιδέες και παραδείγματα!!!!

Απ’ ότι κατάλαβα είστε εξοικειωμένη με το χρώμα, που σημαίνει ότι μπορώ να σας προτείνω και κάτι πιο τολμηρό!!! Λοιπόν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρχικά το πράσινο, ψιλολαδί, να ταιριάζει με την απόχρωση του κίτρινου τοίχου. Όχι μοχόχρωμη. Σίγουρα ότι και να διαλέξουμε η βάση πρέπει να είναι ανοιχτόχρωμη (σπασμένο λευκό), διαφορετικά θα γίνει ακόμη πιο μουντό το σπίτι. Νομίζω ότι το πράσινο θα έρθει και θα γλυκάνει όλο το σύνολο.

Βέβαια το θεωρώ άκρως απαραίτητο να μπουν και διακοσμητικά μαξιλάρια στον καναπέ αρκετά ανοιχτόχρωμα, για να ανοίξει το σύνολο και σίγουρα θα του δώσει ζωή αν ακολουθήσετε το δρόμο του mix n match. Σίγουρα πάντως μαζί με άλλα πάνω στον καναπέ, μαζί με τα τυχόν πράσινα μαξιλαράκια θα πετούσα και κάτι σε έντονο κίτρινο. Θα δώσει σπιρτάδα και θα φωτίσει τον σκούρο καναπέ.

Παρακάτω σας παραθέτω διάφορα υφάσματα (για ριντώ, εσωτερική θα διάλεγα μια υπόλευκη), που θεωρώ ότι θα ταίριαζαν με τον χώρο σας και θα του έδιναν ‘ζωή’. Όλα τα έχω επιλέξει από τον οίκο Kravet που σίγουρα μπορείτε να βρείτε στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού εκεί εδρεύει!

Ελπίζω να σας ενέπνευσα και περιμένω τα δω τα αποτελέσματα!!!!

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να συνδυάσετε τα εμπριμέ, τα καρό, τα πουά, τα λεοπάρ, τα φλοραλ, κτλ. μεταξύ τους Πως να συνδυάσετε τα εμπριμέ, τα καρό, τα πουά, τα λεοπάρ, τα φλοραλ, κτλ. μεταξύ τους

    Τα μοτίβα, ή αλλιώς τα εμπριμέ, τα ριγέ, τα λεοπάρ, τα πουά, τα animal prints και τα καρό αποτελούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές, που δεν αφορούν μόνο στη μόδα αλλά εδώ και δεκαετίες έχουν κυριαρχήσει στο χώρο της διακόσμησης και του interior design. Οι κύριες εφαρμογές των μοτίβων είναι οι ταπετσαρίες, οι κουρτίνες, τα υφάσματα επιπλώσεων, τα χαλιά, τα πλακάκια, τα σερβίτσια, τα κλινοσκεπάσματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Οι επιφάνειες με μοτίβα αποτελούν το αντίδοτο στη μονοτονία, αλλά δυστυχώς αν το παρακάνετε το αποτέλεσμα θα είναι κουραστικό και υπερβολικό.

  • Η συλλογή υφασμάτων Boutique από την εταιρεία Clarke & Clarke Η συλλογή υφασμάτων Boutique από την εταιρεία Clarke & Clarke

    Αν σκέφτεστε να ανανεώσετε τη διακόσμηση και το στυλ του καθιστικού σας, τότε μια από τις πιο έξυπνες επιλογές είναι η αλλαγή των υφασμάτων των επίπλων, δηλαδή των καναπέδων, των πολυθρονών ή ακόμη και των καθισμάτων της τραπεζαρίας. Άλλωστε, με το πέρασμα του χρόνου τα χρώματα των υφασμάτων ξεθωριάζουν, τα υφάσματα δείχνουν φθαρμένα, πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί μόνιμοι λεκέδες ενώ οι χρήστες δείχνουν να έχουν βαρεθεί το χρώμα και το μοτίβο των υφασμάτων.

  • Θέλω να ελαφρύνω τη διακόσμηση του σπιτιού μου. Τί χρώματα και υφάσματα να επιλέξω; Θέλω να ελαφρύνω τη διακόσμηση του σπιτιού μου. Τί χρώματα και υφάσματα να επιλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Έχω στο σαλόνι μπορντό καναπέ και το τζάκι επίσης έχει λωρίδα μπορντό και σκούρο καφέ... Η διακόσμηση είναι κλασική. Μού άρεσε η ιδέα με κουρτίνα χακί αλλά σκεφτόμουν να βάψω σε απόχρωση γκρι μπλε πάνω από τζάκι ή ένα τοίχο... Τα χαλιά επίσης έχουν μπορντό, μπεζ και λίγο μπλε... επίσης υπάρχουν πολυέλαιοι (χρυσό, εκρού) και μπουφές. Θέλω να το ελαφρύνω λίγο και να γίνει πιο χαλαρωτικό. Ποια διχρωμία θα ταίριαζε στον τοίχο και ποιες κουρτίνες αλλά και χρώμα μαξιλαράκια; Υπόψη ότι είναι ενιαίο σαλόνι με τραπεζαρία κλασική."

    Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

    Πάμε λοιπόν να ελαφρύνουμε ένα χώρο αρκετά βαρύ! Ένα καθιστικό με μπορντό καναπέδες, εμπριμέ κλασικά χαλιά, μπρούτζινους πολυελαίους.

    Θέλετε ο χώρος σας να είναι χαλαρωτικός, άρα θα αποφύγουμε τις μεγάλες αντιθέσεις και τα πάρα πολλά χρώματα σε μεγάλες επιφάνειες. Δηλαδή εγώ μάλλον δεν θα χρησιμοποιούσα το γκρι /μπλε στους τοίχους, αλλά μια πιο ήρεμη απόχρωση που να έρχεται σε περισσότερη αρμονία με το μπορντό. Το γκρι / μπλε θα το χρησιμοποιούσα για κάτι πιο κοντό, όπως μια πολυθρόνα.

    Εάν θέλετε να βάλετε χρώμα στον τοίχο, θα επιλέξετε πιο ήρεμες κουρτίνες ή αν δώσετε ένταση στις κουρτίνες θα βάψετε ένα τοίχο που να μην ‘φωνάζει’. Εάν τώρα το σπίτι είναι φωτεινό, θα έβαζα και μουσταρδί (λίγο βρώμικο) και elephant. Εάν δεν είναι και τόσο φωτεινό τότε μια ώχρα, ένα γκρι-μπεζ.(Αξίζει να ρίξετε μια ματιά στα historicalcolors – Benjaminmoore).

    Θα το πήγαινα σε πιο ήσυχες κουρτίνες ίσως ημιδιαφάνεια (σκέτη όχι διπλές κτλ.) ή με κάποια φάσα, ή με κάτι στην ύφανση. Εφόσον θα βάλετε χρώμα στους τοίχους η κουρτίνα μπορεί να είναι και ουδέτερη ή να είναι στους τόνους του τοίχου αλλά με 3-4 τόνους διαφορά.

    Όσο για τα μαξιλαράκια του καναπέ, σίγουρα θα τα διάλεγα μαζί με την κουρτίνα και τους τοίχους, σίγουρα σε πιο ανοιχτές αποχρώσεις για να αναδειχθεί και ο καναπές και τα μαξιλάρια. Όχι πάρα πολύ έντονα αλλά όχι και ανύπαρκτα.

    Παρακάτω σας έχω κάποιες παλέτες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εκ του ασφαλούς!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved