Το δωμάτιο είναι στο χρώμα του σολομού. Που να κινηθώ χρωματικά στις κουρτίνες;

Ερώτηση αναγνώστριας:

Το υπνοδωμάτιο μου είναι στο χρώμα του σολομού (Δηλαδή κάτι μεταξύ κρεμ-ροζ) και τα έπιπλα σκούρα καφέ. Μπορείτε να μου πείτε που να κινηθώ χρωματικά στις κουρτίνες;

Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

Έχετε διαλέξει ένα πολύ ιδιαίτερο, ξεχωριστό και όμορφο χρώμα για το τοίχο σας. Θα πρότεινα οι κουρτίνες σε γενική εικόνα να είναι ανοιχτόχρωμες.

Αν πάμε σε εμπριμέ θα μπορούσε να έχει μέσα το χρώμα του τοίχου και μην φοβηθείτε… μπορεί να έχει και 2ο χρώμα, δηλαδή λίγο πράσινο (pale avocado), δεν θα μας πείραζε καθόλου.

Αν το πάμε σε μονόχρωμο τότε σίγουρα δεν θέλουμε να έχουμε το χρώμα του τοίχου αλλά κάτι διαφορετικό και τότε θα πηγαίναμε σε λαδοπράσινες αποχρώσεις ή σε πολύ απαλό elephant ( έχει μέσα και γρι και καφέ ). Φυσικά η πιο εύκολη λύση απ’όλες είναι το offwhite.

Το κάθε τι από τα παραπάνω θα ‘φτιάξει’ ένα διαφορετικό δωμάτιο. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, να τις φανταστεί στο χώρο και……. Η επιτυχία είναι δική σας

Σχετικά Άρθρα

  • Τι κουρτίνα να επιλέξω για να αποπνέει ζεστασιά ο χώρος; Τι κουρτίνα να επιλέξω για να αποπνέει ζεστασιά ο χώρος;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Kαλησπέρα, τι προτείνετε σε κουρτίνα και σε άλλα διακοσμητικά για να γίνει ο χώρος πιο ζεστός και φιλικός;

    Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

    "Έχουμε ένα ουδέτερο σπίτι και θέλουμε να το ζεστάνουμε !

    Λοιπόν αρχικά κουρτίνα σε αυτό το παράθυρο θα έβαζα εμπριμέ, πολλά χρώματα, φλύαρη και πλούσια. Για να ζεσταθεί ο χώρος αυτή θα πρέπει να έχει ζεστές αποχρώσεις, λίγο κόκκινο ή κεραμιδί ή πορτοκαλί, λίγο πράσινο (γήινο) και να είναι αρκετή σε μέτρα.

    Δηλαδή: βλέπω στις φωτό ότι έχουμε αρκετό χώρο δεξιά και αριστερά της πόρτας, οπότε θα έβγαζα στον τοίχο την κουρτίνα 20 πόντους αριστερά και 20 δεξιά, και θα την έβαζα διπλή, δηλαδή εσωτερική και εξωτερική. Προς το παράθυρο θα διάλεγα μια γάζα, αν είναι δυνατό να έχει αρκετό λινό μέσα, ή να μοιάζει όσο το δυνατό πιο φυσική και για εξωτερικό φύλλο (νομίζω ότι στη συγκεκριμένη πόρτα ενώ θα έπρεπε να βάλουμε ένα εξωτερικό φύλλο, καθώς είναι 1 το τζάμι, εγώ θα έβαζα δύο φύλλα), θα διάλεγα πάλι φυσικό υλικό, κάτι που να έχει και ύφανση και χρώμα. Και φυσικά να κρεμαστεί από όσο το δυνατόν πιο ψηλά!

    Τώρα για να ζεσταθεί ο χώρος σίγουρα χρειάζεται κάτι στους τοίχους, οτιδήποτε ακόμη και χειροποίητα στολιδάκια από υφάσματα που τυχόν θα περισσέψουν! Και φυσικά…. Μαξιλαράκια πολλά πολλά στον καναπέ, διάφορα χρώματα και σχέδια. Και καμιά μαξιλάρα πατώματος….. και έγινες!

    Και είσαι και πολύ τυχερή γιατί μόλις εχθές τοποθέτησα κουρτίνες σαν και αυτές που σου προτείνω οπότε έχω και καλές φωτό!!!!!

  • Στο χώρο μου κυριαρχεί το κόκκινο και το μπεζ. Τί κουρτίνες να επιλέξω; Στο χώρο μου κυριαρχεί το κόκκινο και το μπεζ. Τί κουρτίνες να επιλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    Το σαλόνι μου είναι σε χρώματα εκρού και κόκκινο, οι τοίχοι και τα έπιπλα που έχω επιλέξει είναι κυρίως βενγκε (η τραπεζαρία, το έπιπλο της τηλεόρασης, το ενυδρείο και το τραπεζάκι σαλονιού και αντίστοιχα ο καναπές είναι μαύρο δέρμα, το πλαίσιο και η πλάτη με τα καθίσματα είναι μπεζ). Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώματα κουρτίνας ταιριάζουν. Θα ήθελα να δώσω ζωντάνια. Σκέφτηκα αρχικά για μαυρόασπρες και να προσθέσω μαυρόασπρα αντικείμενα αλλά μετά σκέφτηκα πως θα ήθελα λίγο χρώμα, κάτι ζωηρό όπως βιολετί.

    Την απάντηση δίνει η Νάσια Καραγιώτα από το εργαστήρι

    Η αλήθεια είναι ότι μου φάνηκε λίγο δύσκολο το εγχείρημα! Οι κόκκινοι (στη φωτό μου φαίνονται σαν φούξια) τοίχοι οι οποίοι ουσιαστικά ακουμπούν την κουρτίνα είναι λίγο ιδιαίτεροι.

    Θα προσπαθήσω να σας δώσω διαφορετικές λύσεις με την ελπίδα ότι κάποιο από αυτά είναι το στυλ σας.

    1. Μπορούμε να παίξουμε σε μονοχρωμίες, βάζοντας το χρώμα της αρεσκείας σας στις κουρτίνες

    Έτσι έχετε ένα δυνατό αποτέλεσμα, αρκετά έντονο, αλλά και αρκετά σκούρο μου φαίνεται εμένα. Αν το θέλετε όμως θα σας πρότεινα να παίξετε με οριζόντιες φάσες διαφορετικών αποχρώσεων στην κουρτίνα (όπως οι αποχρώσεις παραπάνω) ή να και μια ιδέα lasercut που σπάει τη μονοχρωμία!

    2. Αφού θέλουμε κάτι με χρώμα προσωπικά θα πήγαινα σε κάτι εμπριμέ αλλά με ανοιχτή βάση. Όπως οι παρακάτω εικόνες

    Βέβαια αν τα λουλούδια δεν είναι το στυλ σας, υπάρχουν εξίσου φοβερά σχέδια γραμμικά όπως τα παρακάτω:

    Σίγουρα πάντως τα χρώματα που θέλετε βγάζουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα όπως άλλωστε και τα παρακάτω σπίτια. Όμως το κάθε σπίτι είναι διαφορετικό. Υπάρχουν στο χώρο έντονοι κόκκινοι τοίχοι, αλλά πουθενά αλλού χρώμα. οπότε για λόγους ισορροπίας καλό θα ήταν να προστεθούν διακοσμητικά με χρώμα έντονο, όχι πολλά, τόσα ώστε το χρώμα να υπάρχει παντού.

    Η κουρτίνα δεν θέλουμε να είναι συνέχεια του τοίχου όταν αναζητούμε έντονο αποτέλεσμα, αλλά ούτε να έχει την ίδια ένταση (θα βγει toomuch). Από τη φωτογραφία του σπιτιού αισθάνομαι ότι θέλω φως (σκούροι καναπέδες, σκούρα έπιπλα, σκούρα και η σύνθεση πάνω σε κόκκινο τοίχο) ενώ είναι τόσο φωτεινό… γι’αυτό προσέξτε το πόσο σκούρα θα είναι η κουρτίνα.

    Σε κάθε περίπτωση, για να τη διαλέξετε θα πρέπει να έχετε την απόχρωση του τοίχου μαζί σας, όχι από φωτογραφία. Το καλύτερο είναι σε ένα χαρτί 2 χέρια από τη μπογιά του τοίχου, καθώς και τις φωτό που μας στείλατε. Και παρ’όλα αυτά εγώ θα πήγαινα και τα δείγματα στο σπίτι για να είμαι σίγουρη. Ελπίζω να βοήθησα!

  • Τι χρώμα κουρτίνες και χαλί να διαλέξω στο σαλόνι μου; Τι χρώμα κουρτίνες και χαλί να διαλέξω στο σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Γεια σας! Ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να διακοσμήσω το σαλόνι μου. Είναι σχετικά μικρό. Έχω σκούρο καφέ καναπέ και 2 πολυθρόνες κόκκινες. Θέλω να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω, τι χρώμα χαλί χρειάζεται να τοποθετήσω καθώς επίσης και τους τοίχους πώς θα διακοσμήσω?” Γιάννης

    Η άποψη μας

    Η πρόταση μας για τις κουρτίνες και το χαλί στο σαλόνι σας διαμορφώθηκε από την περιγραφή των επίπλων σας. Δεν γνωρίζουμε την απόχρωση και το υλικό του δαπέδου σας, το χρώμα των τοίχων, καθώς και το στυλ διακόσμησης του χώρου και των επίπλων.

    Προτείνουμε λοιπόν κουρτίνες σε ανοιχτό ασημόγκριζο τόνο ή σε σκούρο λαμπερό γκρι, ανάλογα με τη φωτεινότητα του χώρου σας.

    Προτείνουμε χαλί σε απόχρωση τάουπε (καφέ-γκρι) σε δύο τόνους ή σε λαμπερό και ματ σχέδιο, εφόσον το σαλόνι σας έχει μοντέρνο ύφος.

    Αν η επίπλωση και η διακόσμηση του σαλονιού είναι κλασσική, τότε πρέπει να επιλέξετε κλασσικό χαλί σε αποχρώσεις μπεζ-καφέ με πινελιές κόκκινου χρώματος.

    Για τους τοίχους επιλέξτε έργα τέχνης ανάλογα με το στυλ και το μέγεθος του χώρου, αποφεύγοντας να υπερφορτώσετε τους τοίχους.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved