Πώς να καλύψω το δοκάρι, που βρίσκεται σε ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστη:

"Πως να καλύψω ένα δοκάρι, που υπάρχει στην κουζίνα, πάνω από το πάσο σε ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα. Η κουζίνα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα, όμως έχει βγει το σχέδιο. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες κάπου στη μέση, μπροστά από το δοκάρι υπάρχουν οι παροχές για το νεροχύτη, ο οποίος θα κρύβεται από υπερυψωμένο πάσο. Το δοκάρι απέχει από το νεροχύτη 50cm και το φάρδος του είναι 40cm περίπου."

σαλόνι, κουζίνα, δοκάρι

 

Η απάντησή μας:

Όταν θα τοποθετηθεί ο πάγκος του νιπτήρα και το πάσο, το δοκάρι θα δείχνει "'άσχημα" γιατί δε θα βρίσκεται ακριβώς πάνω από το νιπτήρα. Δηλαδή το δοκάρι και ο νιπτήρας δε θα είναι σε περασιά. 

Μία λύση λοιπόν είναι να επεκτείνετε το δοκάρι 50 εκατοστά προς το σαλόνι έτσι ώστε να έρθει ακριβώς πάνω από το νιπτήρα. Η επέκταση αυτη, μπορεί να γίνει με γυψοσανίδα ενώ στη γυψοσανίδα, μπορείτε να τοποθετήσετε σποτάκια φωτισμού. 

Ωστόσο, αν επεκτείνετε το δοκάρι θα πρέπει να επεκτείνεται και το κατακόρυφο υποστύλωμα. Η κατασκευή μπορεί και σε αυτήν την περίπτωση να γίνει με γυψοσανίδα.  

δοκάρι σε ταβάνι

 Πάνω εικόνα: Αριστερά της διακεκομμένης γραμμής παρουσιάζεται το υφιστάμενο υποστύλωμα και το δοκάρι. Δεξιά της διακεκομμένης γραμμής παρουσιάζεται η προτεινόμενη επέκταση με γυψοσανίδες. 

δοκάρι σε σαλόνι

Πάνω εικόνα: Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια ψευδοροφή (με γυψοσανίδες) σε όλη την οροφή πάνω από το χώρο της κουζίνας. 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2016-08-01-16-52-04Το καθιστικό ή σαλόνι όπως αλλιώς ονομάζεται, αποτελεί το χώρο που αφενός χαλαρώνουμε με την οικογένειά μας, αφετέρου υποδεχόμαστε φίλους και καλεσμένους. Με άλλα λόγια, το καθιστικό είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς χώρους καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές λειτουργίες, δηλαδή να...
2012-09-24-06-34-03Ο κ. Σπύρος μας ζήτησε συμβουλές για τη διαρρύθμιση του χώρου καθιστικού- τραπεζαρίας του σπιτιού του.
2011-12-01-18-59-04Δωρεάν πρόγραμμα για ψηφιακή σχεδίαση κουζίνας
2015-04-30-08-33-56Η κουζίνα, όπως και οι περισσότεροι χώροι του σπιτιού, χρειάζονται τακτική ανανέωση, ώστε να διατηρούν πάντα ζωντανό τον αέρα του καινούργιου και του φρέσκου. Είναι γεγονός άλλωστε, ότι οι άνθρωποι τείνουμε να συνηθίζουμε το περιβάλλον μας, έτσι ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μην μας προκαλεί...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+