Τι υλικό να επιλέξω για την κουζίνα μου;

Τι υλικό να επιλέξω για την κουζίνα μου; http://www.houzz.com/photos/631531/Kitchen-Calders-Wall-Organizer-traditional-pantry-and-cabinet-organizers

Ερώτηση αναγνώστριας

“Ψάχνω για κουζίνα (1,30 x 3,10) και έχω μπερδευτεί με τα υλικά που μου δείχνουν. Δεν καταλαβαίνω ποιό είναι πιο καλό, δεν ξεφλουδίζεται, έχει ομοιόμορφο χρώμα, κλπ.. Τι να κοιτάω και τι να προσέχω; Τα υλικά, βακελίτης, μελαμίνη, πολυμερικό (ένα σαν γυαλιστερό) είναι η φλούδα ή το ξύλο; Επίσης, καλό είναι να υπάρχουν πόμολα ή το αλουμίνιο golla; Ευχαριστώ.” Άντζυ

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Αρχικά όλα τα παραπάνω που αναφέρετε δεν είναι κανένα από ξύλο, είναι συνθετικά. Γενικά αν θα θέλατε να διαλέξετε κουζίνα από ξύλο θα έχει αισθητή διαφορά στην τιμή σε σχέση με αυτά που είδατε.

Σίγουρα ο βακελίτης είναι καλύτερος από την μελαμίνη ποιοτικά αλλά λίγο ακριβότερος. Καλύτερα να προτιμήσετε τον βακελίτη διότι δεν έχει ενώματα στα πλαϊνά από το κάσωμα και τις πόρτες (δεν έχει κολλημένο σόκορο) και είναι πρεσαρισμένο από το εργοστάσιο.

Το θέμα με το πόμολο είναι κυρίως θέμα design.Τα μεγάλα πόμολα είναι εντυπωσιακά και ιδιαίτερα αλλά μπορεί να είναι και επικίνδυνα αν είναι με γωνίες σε περίπτωση που υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι.

Το άλλο είδος πόμολου, το χωνευτό στο πορτάκι της κουζίνας, δίνει ένα ωραίο αποτέλεσμα τονίζοντας περισσότερο το χρώμα και το σχέδιο της κουζίνας. Συνήθως τέτοιου είδους πόμολο το συναντάμε σε μοντέλα από κουζίνες ακριβότερες.

Ελπίζω να σας βοηθήσαμε.


Ζωή Καραμπάση

Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.karampasis.gr

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved