Πώς να οργανώσω τη σαλοκουζίνα μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Ο χώρος μου είναι μακρόστενος, θα γίνει ενιαία σαλονοκουζίνα. Η κουζίνα θα έχει πάσο. Θα ήθελα να με βοηθήσετε για την τοποθέτηση των επίπλων τραπεζαρίας, καθιστικού και με τζάκι και ίσως μια ιδέα για τα χρώματα της κουζίνας σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έπιπλα. Ευχαριστώ” Μαρία

Η άποψη μας

Αναπτύσσοντας την κάτοψη του χώρου σύμφωνα με το διαστασιολογημένο σκίτσο σας, προτείνουμε την χωροθέτηση των επίπλων ως εξής:

Απέναντι από την είσοδο οργανώνουμε την περιοχή του καθιστικού με γωνιακό τζάκι και δύο καναπέδες, ένα τριθέσιο και ένα διθέσιο.

Πίσω από την πόρτα της εισόδου προτείνουμε μία βιβλιοθήκη ή κάποια σύνθεση καθιστικού, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μεταξύ του πάσο της κουζίνας και του καθιστικού προτείνουμε την τραπεζαρία.

Απέναντι από την τραπεζαρία στον τοίχο μεταξύ της εισόδου και του διαδρόμου προς τα υπνοδωμάτια τοποθετούμε ένα μπουφέ με καθρέπτη.

Η επιλογή χρωμάτων για την κουζίνα εξαρτάται από το ύφος του χώρου και τις αποχρώσεις των υπόλοιπων στοιχείων. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο εφόσον δεν έχουμε εικόνα για τα χρώματα του υπόλοιπου χώρου.

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να χωροθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου; Πώς να χωροθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Βρίσκομαι στο στάδιο επιλογής- αγοράς επίπλων. Το θέμα είναι ότι ο ενιαίος χώρος, σαλόνι, καθιστικό και τραπεζαρία, είναι μακρόστενος και η τοποθέτηση των επίπλων είναι δύσκολη. Στέλνω μια κάτοψη του χώρου, ελπίζω να φανεί χρήσιμη! Θα ήθελα την βοήθειά σας ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένας λειτουργικός και καλαίσθητος χώρος.

    Σκέφτομαι μπροστά από το μεγάλο παράθυρο να μπει ένας τριθέσιος καναπές με δύο πολυθρόνες. Μπροστά από το τζάκι θα ήθελα έναν γωνιακό καναπέ, απέναντι από την τηλεόραση, που θα μπει δίπλα στο τζάκι, αριστερά και ίσως ένα ταμπουρέ, αλλά κλείνει ο χώρος και δεν θα υπάρχει πέρασμα για την κουζίνα... Ο χώρος της τραπεζαρίας είναι ο πιο εύκολος. Ευχαριστώ και περιμένω με ανυπομονησία την απάντησή σας!”

    Ελένη

    Η άποψη μας

    Προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις οργάνωσης του χώρου σας, που διαφοροποιούνται στη θέση των επίπλων στο σαλόνι σας, ενώ το καθιστικό και η τραπεζαρία έχουν τη χωροθέτηση των επίπλων ίδια και στις δύο περιπτώσεις.

    Α. Ο τριθέσιος καναπές τοποθετείται κάθετα στην μπαλκονόπορτα και απέναντι του τοποθετούνται οι δύο πολυθρόνες. Στην κάτοψη που μας στείλατε διακρίναμε κάποιο τοιχάκι μεταξύ εισόδου και σαλονιού, ίσως χαμηλό, οπότε μπορεί άνετα να τοποθετηθεί εκεί ο τριθέσιος.

    Αυτή η θέση του καναπέ ενοποιεί το σαλόνι με τον υπόλοιπο χώρο, είναι δυνατή η παρακολούθηση τηλεόρασης από τον καναπέ και από τη θέση του γωνιακού καναπέ μπροστά από το τζάκι μπορεί κανείς να βλέπει τον εξωτερικό χώρο από το μεγάλο παράθυρο.

    Β. Ο τριθέσιος καναπές τοποθετείται απέναντι από το παράθυρο και σε γωνία τοποθετούνται οι δύο πολυθρόνες. Στην πρόταση αυτή το σαλόνι απομονώνεται από τον υπόλοιπο χώρο.

    Απέναντι από το τζάκι τοποθετείται γωνιακός καναπές με ταμπουρέ και στο βάθος τοποθετείται η τραπεζαρία.

    Οι νοητοί διάδρομοι κυκλοφορίας στο χώρο έχουν πλάτος 80-90εκ. περίπου, που είναι αρκετό για άνετη κυκλοφορία. Άλλωστε ορίζονται από κινητά έπιπλα και όχι τοίχους, οπότε μπορούν να διευρυνθούν όταν υπάρχει ανάγκη πλατύτερου διαδρόμου.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved