Τι χρώμα να βάψω το τζάκι μου; και τι εσωτερικές πόρτες θα ταίριαζαν;

Τι χρώμα να βάψω το τζάκι μου; και τι εσωτερικές πόρτες θα ταίριαζαν; http://www.houzz.com/photos/28316/Living-Room-contemporary-living-room-seattle

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα τη συμβουλή σας! Έχω ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα! Τα ντουλάπια της κουζίνας μου είναι βακελίτης ανοιχτόχρωμα προς το γκρι, τα έπιπλα μου είναι βέγκε και ο καναπές μου είναι μπεζ! Το πάτωμα είναι ξύλινο ανοιχτό! Όλα είναι σε μοντέρνο στυλ! Το πρόβλημα μου είναι ότι το τζάκι είναι παραδοσιακό με πορτοκαλί πέτρα και τζακόξυλο σε χρώμα καρυδιάς! Τι χρώμα μπορώ να κάνω στη καμινάδα του τζακιού; Και τι χρώμα εσωτερικές πόρτες θα ταίριαζαν; Ευχαριστώ για το χρόνο σας!” Αγγελική

Η άποψη μας

Σύμφωνα με την περιγραφή σας δίνετε το στίγμα του χώρου σας, πρόκειται δηλαδή για ένα μοντέρνο χώρο με ένα παραδοσιακό στοιχείο. Επειδή δεν έχουμε περιγραφή της μορφής του τζακιού, υποθέτουμε ότι έχει την κλασική μορφή με την πρισματική φούσκα.

Προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις.

Στην πρώτη προσπαθούμε να κάνουμε διακριτική την παρουσία του τζακιού στο χώρο, ώστε να μην αποτελεί το κεντρικό στοιχείο του. Αυτό επιτυγχάνεται βάφοντας τη φούσκα ίδιο χρώμα με τους τοίχους, ώστε να μην τονίζεται ο όγκος της και να προβάλλεται το τζάκι, που δεν συνδυάζεται με τη μοντέρνα διακόσμηση.

Στη δεύτερη, που είναι συνθετότερη λύση προτείνουμε την επένδυση της φούσκας με τσιμεντοσανίδα, ώστε να ορθογωνιστεί και να επενδυθεί με την πορτοκαλί πέτρα μέχρι την οροφή. Με τον τρόπο αυτό το τζάκι αποκτά σύγχρονη μορφή, εντάσσεται και επιβάλλεται στο χώρο.

Σχετικά με τις εσωτερικές πόρτες μπορείτε να διαλέξετε είτε σε wenge όπως τα έπιπλα σας, είτε σε βακελίτη ανοιχτόχρωμο σε παρόμοια απόχρωση με το χρώμα των τοίχων.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved