Πώς να διαρρυθμίσω τον ενιαίο χώρο καθιστικού-κουζίνας σε σπίτι ορεινού χωριού;

Ερώτηση αναγνώστριας:

“Σε ένα ορεινό χωριό της Μακεδονίας έχουμε ένα μικρό σπίτι 60τμ. Η σαλοκουζίνα έχει διαστάσεις 27.5τμ. Μπαίνοντας αριστερά είναι τα υπνοδωμάτια και δεξιά βλέπουμε τοίχο 5m με παράθυρο ανοίγματος 1.50. Απέναντι ενιαίο τοίχο 5m όπου εκεί θέλουμε να μπει η κουζίνα και δεξιά πάλι τοίχο 5,5m με παράθυρο ανοίγματος 1,50m. Στο χώρο θα ήθελα να τοποθετήσω γωνιακό καναπέ, τηλεόραση, ξυλόσομπα και ένα τραπέζι κουζίνας Μπορείτε να με βοηθήσετε με τη διαρρύθμιση του χώρου;”

Η απάντηση μας:

Στην αριστερή γωνία, απέναντι από την είσοδο σκοπεύετε να χωροθετήσετε την κουζίνα. Η συγκεκριμένη θέση είναι αρκετά πλεονεκτική. Επιπλεόν, η κουζίνα μπορεί να σχηματίζει γωνία και στη μικρή πλευρά μπορεί να τοποθετηθεί το ψυγείο.

Στη δεξιά γωνία και κοντά στο παράθυρο, προτείνεται η τοποθέτηση τραπεζαρίας, όπου θα εξυπηρετεί 4-6 άτομα. Το τραπέζι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βοηθητικός πάγκος για τις εργασίες της κουζίνας ή ως γραφείο.

Στην κάτω δεξιά γωνία, προτείνεται η δημιουργία της γωνίας του καθιστικού (καναπές, τηλεόραση, τραπεζάκι). Σας προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις.

1η λύση

Ο γωνιακός καναπές τοποθετείται απέναντι από τα παράθυρα, έτσι ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν τη θέα. Στη γωνία και ανάμεσα από τα παράθυρα τοποθετείται η τηλεόραση ή κάποια επιπλοσύνθεση για την τηλεόραση.

2η λύση

Ο γωνιακός καναπές τοποθετείται στη γωνία των τοίχων. Απέναντι, προτείνεται η εγκατάσταση της ξυλόσομπας, έτσι ώστε οι χρήστες να απολαμβάνουν τη θέα της φωτιάς. Η τηλεόραση τοποθετείται σε ένα μακρόστενο πάγκο ή σε μια επιπλοσύνθεση.

Και στις δύο λύσεις προτείνουμε την τοποθέτηση της ξυλόσομπας σε κεντρικό σημείο έτσι ώστε ο χώρος να θερμαίνεται ομοιόμορφα.

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να οργανώσω το καθιστικό και την τραπεζαρία; Πως να οργανώσω το καθιστικό και την τραπεζαρία;

    Ερώτηση αναγνώστη:

    Ο κ. Σπύρος ζήτησε τη συμβουλή μας, για τη διαρρύθμιση του καθιστικού και της τραπεζαρίας σε ενιαίο χώρο στο διαμέρισμα του. Μας έστειλε την κάτοψη του σπιτιού του καθώς και ένα link με έπιπλα προκειμένου να πάρουμε μια ιδέα για τις προτιμήσεις.

    Η απάντηση μας:

    Προτείνουμε δυο λύσεις διαρρύθμισης των επίπλων, οι οποίες διαφέρουν μεταξύ τους, μόνο ως προς την τοποθέτηση ενός διαχωριστικού επίπλου, που μπορεί για παράδειγμα να είναι ένα σύνθετο, μια βιβλιοθήκη ή μια σκευοθήκη.

    1η λύση

    Στην πρώτη λύση, προτείνουμε την τοποθέτηση ενός σύνθετου (ή ακόμα και μιας βιβλιοθήκης) στη μέση περίπου του χώρου, που θα λειτουργεί ως διαχωριστικό και θα δημιουργεί ένα νοητό χώρο εισόδου από το σπίτι προς το καθιστικό και την τραπεζαρία.

    2η λύση

    Η δεύτερη λύση αφορά μια περισσότερο κλασσική πρόταση για τη θέση του επίπλου αυτού (που μπορεί να είναι ένας μπουφές). Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, το σύνθετο μπορεί να τοποθετηθεί με την πλάτη στον ένα τοίχο και μπροστά του να αναπτυχθεί ο χώρος της τραπεζαρίας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved