Τι δάπεδο να διαλέξουμε για την κρεβατοκάμαρα μας;

Τι δάπεδο να διαλέξουμε για την κρεβατοκάμαρα μας; http://www.houzz.com/photos/1873876/Bedroom-White-modern-bedroom-chicago

Ερώτηση αναγνώστριας

“Το ξύλινο δάπεδο της κρεβατοκάμαράς μας παρουσίασε σαράκι, έτσι αποφασίσαμε να το αντικαταστήσουμε προτού επεκταθεί και στα έπιπλα. Για να μην έχουμε ξανά πρόβλημα, σκεφτόμαστε να βάλουμε πλακάκι κι όχι ξύλο. Έχουμε μπερδευτεί καθώς πολλοί μας λένε ότι το πλακάκι είναι ψυχρό. Επιπλέον, δεν μας αρέσουν οι απομιμήσεις ξύλου για να καταφύγουμε σε αυτή τη λύση. Τι μας προτείνετε; Και, σε περίπτωση που θεωρείτε καλή λύση το πλακάκι, τι χρώμα και υφή να προτιμήσουμε;” Μαρίνα

Η άποψη μας

Το διαχρονικό ξύλινο δάπεδο προσφέρει μοναδική αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής και δε δημιουργεί την αίσθηση του ψύχους στα πόδια του χρήστη. Κατά συνέπεια είναι το πλέον κατάλληλο για την κρεβατοκάμαρα. Μπορείτε να διαλέξετε το δάπεδο σας από μια μεγάλη ποικιλία ξύλων. Υπάρχουν παρκέτα μασίφ ή ημιμασίφ και σανίδες σε διάφορες διαστάσεις, ανάλογα από τις εταιρίες και το είδος του ξύλου.

Σχετικά με την επιλογή πλακιδίων καταρχήν έχουμε να παρατηρήσουμε ότι εφόσον το υπάρχον ξύλινο δάπεδο είναι καρφωτό, σε περίπτωση αποξήλωσης του θα πρέπει να τοποθετηθεί μία εξισωτική στρώση γαρμπιλοδέματος και στη συνέχεια να τοποθετηθούν με κόλλα τα πλακίδια, ώστε το δάπεδο της κρεβατοκάμαρας να είναι στο ίδιο επίπεδο με τον υπόλοιπο χώρο. Ενδεχόμενα να απαιτηθεί κάποιος έλεγχος για το νέο φορτίο που θα επιβαρύνει την πλάκα του μπετόν.

Αν το ξύλινο δάπεδο είναι κολλητό ή πλωτό, έχει δηλ. υπόστρωμα πάνω στην πλάκα μπετόν και καλύπτει τυχόν σωληνώσεις, η τοποθέτηση πλακιδίων μπορεί να γίνει απευθείας με κόλλα.

Σχετικά με την αίσθηση που προσφέρει το πλακάκι σίγουρα δεν μπορεί να προσφέρει αίσθημα ζεστασιάς στην κρεβατοκάμαρα. Αν τελικά το επιλέξετε για το δάπεδο προτιμείστε σατινέ φινίρισμα και ζεστές ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του μπεζ, της μόκας, του καφέ.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved