Να τοποθετήσω μεγάλη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο ή θα είναι αντιαισθητική;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας:

Έχω πάρει για την κρεβατοκάμαρά μας ένα κρεβάτι ντυμένο με μπεζ χρώμα (όπως της άμμου), άσπρα κομοδίνα, άσπρη συρτάρια, άσπρο γραφείο. Το πάτωμα είναι απαλό μπεζ. Απέναντι από το κρεβάτι βρίσκεται μια ντουλάπα 3*2,70 την οποία θέλω να κάνω λεύκη με νερά. Δίπλα από την μεγάλη αυτή ντουλάπα, βρίσκεται το wc του υπνοδωματίου το οποίο λέω να το κάνω όπως και τις υπόλοιπες πόρτες του σπιτιού σε χρώμα rovere. Η τόσο μεγάλη άσπρη ντουλάπα θα είναι αντιαισθητική; πίσω από την μπεζ πλάτη του κρεβατιού σκέφτομαι μια ταπετσαρίες σε πιο σκούρο γήινο χρώμα.
Για το παιδικό (3*2,50) τι χρώμα ντουλάπα μου προτείνετε; rovere η λευκό;"

Η απάντησή μας: 

Όσον αφορά την επιλογή μεγάλης ντουλάπας στο υπνοδωμάτιο, θεωρούμε πως αποτελεί μια ιδιαίτερα πρακτική επιλογή. Ο σημερινός τρόπος ζωής αλλά και τα μικρά διαμερίσματα απαιτούν την δημιουργία μεγάλων αποθηκευτικών χώρων, όπως είναι οι ντουλάπες, για την οργάνωση και αποθήκευση δεκάδων αντικειμένων (ενδυμάτων, λευκών ειδών, αξεσουάρ, κλπ). Ωστόσο,  για το αν θα δείχνει "αντιαισθητική" η καλύτερα δυσανάλογα μεγάλη, εξαρτάται πρωτίστως απο τις διαστάσεις του δωματίου. Είναι αλήθεια ότι σε ένα μικρό δωμάτιο, οι μεγάλες και ψηλές ντουλάπες δημιουργούν αίσθημα στενότητας. Παρόλα αυτά, εμείς σχεδόν πάντοτε προτείνουμε τη δημιουργία μεγάλων αποθηκευτικών χώρων. 

Με άλλα λόγια, ακόμα και αν είναι αντιαισθητική μια μεγάλη ντουλάπα, είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη. Αν λοιπόν δεν έχετε άλλους αποθηκευτικούς χώρους, για παράδειγμα μια ξεχωριστή γκαρνταρόμπα, σας συστήνουμε να τοποθετήσετε ανεπιφύλακτα μεγάλη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο. Τελος, το λευκό χρώμα αποτελεί μια καλή και ουδέτερη επιλογή που ούτως ή άλλως κυριαρχεί στο χώρο. 

Όσον αφορά την διακόσμηση του τοίχου πίσω από το κρεβάτι, συμφωνούμε με την τοποθέτηση ταπετσαρίας. Μάλιστα, σας συστήνουμε να επιλέξετε μια εντυπωσιακή ταπετσαρία που θα τραβάει τα βλέμματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάψετε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με ένα χρώμα της προτίμησής σας. Για παράδειγμα μπορείτε να βάψετε τον τοίχο γκρι σκούρο, δίνοντας ένα σύγχρονο και λιτό ύφος. Άλλωστε, σύμφωνα με την περιγραφή σας, στο δωμάτιο κυριαρχεί σχεδόν αποκλειστικά το λευκό και το μπεζ και έτσι η προσθήκη χρώματος ή ταπετσαρίας σε μια επιφάνεια θα κάνει το χώρο πιο ενδιαφέρον.

γκρι δωμάτιο, γκρι χρωμα διακόσμηση, γκρί χρώμα υπνοδωμάτιο, γκρί τοίχος, διακόσμηση με γκρι χρώμα

 

Όσον αφορά την ντουλάπα του παιδικού δωματίου, κατά την άποψή μας, καλό είναι να αποφύγετε το λευκό χρώμα καθώς οι λευκές επιφάνειες λερώνουν έυκολα. Άλλωστε, στα παιδιά αρέσουν τα χρώματα αλλά και οι ενδιαφέρουσες υφές όπως είναι οι υφές του ξύλου. Ως εκ τούτου, σας προτείνουμε να επιλέξετε την όψη ξύλου rovere για την ντουλάπα του δωματίου. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-11-03-16-04-30Το δωμάτιο μου έχει μια εσοχή με παράθυρο. Πως μπορώ να την αξιοποιήσω?
2016-01-14-16-36-44Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές για να μετατρέψετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο στον προσωπικό χώρο των ονείρων σας.
2013-12-11-18-40-06Η θέση του κρεβατιού μέσα στο υπνοδωμάτιο παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στη λειτουργικότητα του δωματίου όσο και στη διακόσμηση του. Γενικά, πριν καταλήξουμε στη διάταξη των επίπλων στο υπνοδωμάτιο, θα πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε που θα βάλουμε το...
2015-11-26-08-58-33Το υπνοδωμάτιο αποτελεί το χώρο χαλάρωσης και ηρεμίας των ενοίκων και για αυτό το λόγο η ατμόσφαιρα του υπνοδωματίου πρέπει να είναι ήρεμη και αρμονική. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν εμφανίζουν διαταραχές στον ύπνο, όπως αϋπνίες, ανήσυχα βράδια, συχνές αφυπνίσεις κτλ. Η διακόσμηση του...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+