Να τοποθετήσω μεγάλη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο ή θα είναι αντιαισθητική;

Να τοποθετήσω μεγάλη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο ή θα είναι αντιαισθητική; http://www.houzz.com/photos/206506/Domicile-id-contemporary-bedroom-other

Ερώτηση αναγνώστριας:

Έχω πάρει για την κρεβατοκάμαρά μας ένα κρεβάτι ντυμένο με μπεζ χρώμα (όπως της άμμου), άσπρα κομοδίνα, άσπρη συρτάρια, άσπρο γραφείο. Το πάτωμα είναι απαλό μπεζ. Απέναντι από το κρεβάτι βρίσκεται μια ντουλάπα 3*2,70 την οποία θέλω να κάνω λεύκη με νερά. Δίπλα από την μεγάλη αυτή ντουλάπα, βρίσκεται το wc του υπνοδωματίου το οποίο λέω να το κάνω όπως και τις υπόλοιπες πόρτες του σπιτιού σε χρώμα rovere. Η τόσο μεγάλη άσπρη ντουλάπα θα είναι αντιαισθητική; πίσω από την μπεζ πλάτη του κρεβατιού σκέφτομαι μια ταπετσαρίες σε πιο σκούρο γήινο χρώμα.

Για το παιδικό (3*2,50) τι χρώμα ντουλάπα μου προτείνετε; rovere η λευκό;"

Η απάντησή μας:

Όσον αφορά την επιλογή μεγάλης ντουλάπας στο υπνοδωμάτιο, θεωρούμε πως αποτελεί μια ιδιαίτερα πρακτική επιλογή. Ο σημερινός τρόπος ζωής αλλά και τα μικρά διαμερίσματα απαιτούν την δημιουργία μεγάλων αποθηκευτικών χώρων, όπως είναι οι ντουλάπες, για την οργάνωση και αποθήκευση δεκάδων αντικειμένων (ενδυμάτων, λευκών ειδών, αξεσουάρ, κλπ). Ωστόσο, για το αν θα δείχνει "αντιαισθητική" η καλύτερα δυσανάλογα μεγάλη, εξαρτάται πρωτίστως απο τις διαστάσεις του δωματίου. Είναι αλήθεια ότι σε ένα μικρό δωμάτιο, οι μεγάλες και ψηλές ντουλάπες δημιουργούν αίσθημα στενότητας. Παρόλα αυτά, εμείς σχεδόν πάντοτε προτείνουμε τη δημιουργία μεγάλων αποθηκευτικών χώρων.

Με άλλα λόγια, ακόμα και αν είναι αντιαισθητική μια μεγάλη ντουλάπα, είναι σχεδόν πάντα απαραίτητη. Αν λοιπόν δεν έχετε άλλους αποθηκευτικούς χώρους, για παράδειγμα μια ξεχωριστή γκαρνταρόμπα, σας συστήνουμε να τοποθετήσετε ανεπιφύλακτα μεγάλη ντουλάπα στο υπνοδωμάτιο. Τελος, το λευκό χρώμα αποτελεί μια καλή και ουδέτερη επιλογή που ούτως ή άλλως κυριαρχεί στο χώρο.

Όσον αφορά την διακόσμηση του τοίχου πίσω από το κρεβάτι, συμφωνούμε με την τοποθέτηση ταπετσαρίας. Μάλιστα, σας συστήνουμε να επιλέξετε μια εντυπωσιακή ταπετσαρία που θα τραβάει τα βλέμματα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάψετε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με ένα χρώμα της προτίμησής σας. Για παράδειγμα μπορείτε να βάψετε τον τοίχο γκρι σκούρο, δίνοντας ένα σύγχρονο και λιτό ύφος. Άλλωστε, σύμφωνα με την περιγραφή σας, στο δωμάτιο κυριαρχεί σχεδόν αποκλειστικά το λευκό και το μπεζ και έτσι η προσθήκη χρώματος ή ταπετσαρίας σε μια επιφάνεια θα κάνει το χώρο πιο ενδιαφέρον.

Σχετικά Άρθρα

  • Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση; Μεγάλα υπνοδωμάτια με τζάκι και καθιστικό. Πόσο λειτουργική είναι η νέα αυτή τάση;

    Τα τελευταία χρόνια, μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που συντελέστηκαν στην αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων και στη διακόσμηση είναι στο σχεδιασμό του χώρου του ύπνου του ζευγαριού, δηλαδή στο σχεδιασμό του Master Bedroom. Στις χώρες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα μεγάλων οικοπέδων και κατοικιών, οι διαστάσεις των υπνοδωματίων αυξήθηκαν σημαντικά ή ακόμη και διπλασιάστηκαν. Επίσης, ενσωματώθηκαν στοιχεία και λειτουργίες όπως ένα τζάκι, ένα μικρό καθιστικό, ένας χώρος για γυμναστική, ένα δωμάτιο για τα ρούχα (γκαρνταρόμπα) και φυσικά ένα άνετο και πολυτελές μπάνιο, στο οποίο έχει πρόσβαση μόνο το ζευγάρι. Μάλιστα τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται αρκετά ο όρος master suite προκειμένου να περιγράψει εκείνα τα υπνοδωμάτια που διαθέτουν τις ανέσεις μιας σουίτας.

  • Ντουλάπες υπνοδωματίου: Για υψηλό design και ποιότητα επιλέξτε Avax Deco Ντουλάπες υπνοδωματίου: Για υψηλό design και ποιότητα επιλέξτε Avax Deco

    Μερικά έπιπλα στο υπνοδωμάτιο καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο και θεωρούνται εκκεντρικά και μοναδικά. Ένα από αυτά είναι η ντουλάπα, η οποία συνήθως καλύπτει έναν ολόκληρο τοίχο στο δωμάτιο. Σε μία mini ανακαίνιση του χώρου σας, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι να αλλάξτε ντουλάπα!

  • Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο Διώξτε την αρνητική ενέργεια από το υπνοδωμάτιο

    Οι περισσότεροι άνθρωποι που αποφασίζουν να ανακαινίσουν το σπίτι τους εστιάζουν στην ανακαίνιση κουζίνας και στην ανακαίνιση μπάνιου. Ωστόσο, σημαντικοί είναι και άλλοι χώροι όπως τα υπνοδωμάτια, το καθιστικό και η τραπεζαρία.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved