Τι χρώμα πάγκου να διαλέξω για την κουζίνα μου;

Τι χρώμα πάγκου να διαλέξω για την κουζίνα μου; https://www.facebook.com/karampasis.solu

Ερώτηση αναγνώστη

“Είμαι στην αναζήτηση κουζίνας. Έχω σχεδόν κατασταλάξει στα χρώματα της μόκας και του μαύρου. Μαύρα θα είναι τα κρεμαστά. Η κουζίνα θα είναι ορατή γιατί βρίσκεται σε ενιαίο χώρο. Θα είναι σε ακρυλικό το ξύλο για να δίνει λάμψη. Με προβληματίζει ο πάγκος. Η μόνη μου επιλογή είναι το μαύρο? Θα ταίριαζε κάτι άλλο? Τι υλικό μου προτείνετε? Θα ήθελα την άποψή σας και τις ενστάσεις σε όλα. Ευχαριστώ. (Μαύρο με μόκα είναι καλός συνδυασμός?)” Θανάσης

Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

Αρχικά με αυτόν τον συνδυασμό χρωμάτων που επιλέξατε θα ταίριαζε κάποιο ανοιχτό χρώμα στο πάγκο, όπως το λευκό το οποίο είναι ουδέτερο και ταιριάζει και με τους δυο χρωματισμούς (του μαύρου και της μόκας). Το λευκό το χρώμα θα φωτίσει και θα αναδείξει την κουζίνα. Επίσης θα ήταν προτιμότερο ο πάγκος να έχει παρόμοια απόχρωση με την επένδυση του τοίχου ανάμεσα από τα ντουλάπια.

Ένα παράδειγμα είναι η παρακάτω κουζίνα η οποία συνδυάζει το μαύρο χρώμα στα κάτω ντουλάπια, μια απόχρωση της μόκας στα κρεμαστά ντουλάπια, με στήλες στο λευκό χρώμα και λευκό γρανίτη στο πάγκο.

Οι δικές μας παρατηρήσεις είναι ότι τα χρώματα που επιλέξατε είναι σκούρα και δεν ταιριάζουν απόλυτα σε συνδυασμό. Επίσης είναι προτιμότερο να μην είναι όλα τα ντουλάπια ‘λακαριστά’ (το ακρυλικό ξύλο που αναφέρατε) γιατί είναι πιο ευαίσθητα και φθείρονται πιο εύκολα στο χρόνο. Θα ήταν μια καλή λύση να ήταν μόνο τα κρεμαστά ντουλάπια με γυαλιστερή λάκα, τα οποία θα δώσουν την γυαλάδα που θέλετε. Τα κάτω ντουλάπια θα μπορούσε να είναι από ξύλο.

Ίσως να παρατηρούσατε κάποιους από τους παρακάτω συνδυασμούς:

Παράδειγμα 1:

Στην παρακάτω κουζίνα όλα τα ντουλάπια είναι λάκα στην απόχρωση της μόκας με συνδυασμό τις λευκές στήλες και ξύλινο πάγκο. Δίνει ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Παράδειγμα 2:

Στην παρακάτω κουζίνα έχουμε λευκή λάκα τα κρεμαστά ντουλάπια και τις ημιστήλες, μαύρο χρώμα στο πάγκο και έναν χρωματισμού ξύλου (μπεζ) στα κάτω ντουλάπια. Εδώ βλέπουμε ωραία αντίθεση στο πάγκο με τα κάτω και πάνω ντουλάπια.

Παράδειγμα 3:

Στην παρακάτω κουζίνα έχουμε λάκα στο χρώμα της μόκας και στο χρώμα του ξύλου (βέγκε) στα κάτω ντουλάπια και στις στήλες. Επίσης και αυτή η λύση δίνει ένα αρμονικό αποτέλεσμα χωρίς μεγάλες αντιθέσεις.

Παράδειγμα 4:

Στην παρακάτω κουζίνα έχουμε τον συνδυασμό μαύρο με λευκό όπου δίνουν πάντα ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με την αντίθεση που δημιουργείται.

Πηγή φωτό: https://www.facebook.com/karampasis.solu


Ζωή Καραμπάση

Interior Designer

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

web: www.karampasis.gr

Σχετικά Άρθρα

  • Τι πάγκο και πλακάκια κουζίνας να διαλέξω; Τι πάγκο και πλακάκια κουζίνας να διαλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Κάνω ανακαίνιση στο πατρικό μου σπίτι και θέλω να αλλάξω στην κουζίνα τον πάγκο και τα πλακάκια. Δεν έχω πάρει ακόμα κανένα έπιπλο ή κουρτίνες όποτε δεν έχω κάποιο περιορισμό στα χρώματα. Τι μου προτείνετε ?” Αντιγόνη

    Η άποψη μας

    Μπορείτε να διαλέξετε χαλαζιακό πάγκο κουζίνας σε ανοιχτόχρωμη ή σκούρα απόχρωση, καθώς συνδυάζεται απόλυτα με τα υπάρχοντα ντουλάπια κουζίνας. Το ίδιο υλικό μπορείτε να επιλέξετε και για την πλάτη της κουζίνας. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιλέξετε πλακάκια ίδιου ή αντίθετου τόνου από του πάγκου.

    Για το δάπεδο διαλέξτε αντίθετο τόνο του πάγκου, δηλ. σκούρος πάγκος-ανοιχτόχρωμο δάπεδο και αντίστροφα.

    Περισσότερες πληροφορίες για υλικά πάγκου κουζίνας στα σχετικά άρθρα μας

    Πάγκοι κουζίνας- Υλικά

    Πάγκοι κουζίνας- Εναλλακτικά υλικά

    Πηγή φωτο: http://www.caesarstone.com/en/Gallery/Kitchens/Pages/default.aspx

  • Πως μπορώ να κάνω το χώρο μου πιο μοντέρνο χωρίς να αλλάξω τα μαρμάρινα δάπεδα; Πως μπορώ να κάνω το χώρο μου πιο μοντέρνο χωρίς να αλλάξω τα μαρμάρινα δάπεδα;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Θέλω να ανακαινίσω το σπίτι μου και να το κάνω πιο μοντέρνο και μίνιμαλ. Πως μπορώ να το κάνω, χωρίς να χαλάσω τα δάπεδα που είναι πιο κλασικά; Πως θα πρέπει να χωροθετήσω την τραπεζαρία και το καθιστικό; Τί χρώμα ντουλάπια να επιλέξω στην κουζίνα;"

    Οι συμβουλές μας:

    Η τραπεζαρία μπορεί να χωροθετηθεί μπροστά από την είσοδο (στο χώλ) και έτσι να βρίσκεται πολύ κοντά στην κουζίνα. Εκτός από το τραπέζι με τα καθίσματα οι διαστάσεις του χώρου επιτρέπουν και την τοποθέτηση μπουφέ. Το τραπέζι μπορεί να είναι στο χρώμα του ξύλου και ο μπουφές σε λευκή λάκα.

    Κάτοψη: Χωροθέτηση του καθιστικού και της τραπεζαρίας.

    Η τραπεζαρία: Το τραπέζι μπορεί να έχει τη φυσική όψη ξύλου ενώ ο μπουφές να είναι βαμένος με λευκή λάκα.

    Στο καθιστικό το τζάκι κυριαρχεί στο χώρο. Τα μαρμάρινα δάπεδα επίσης αποτελούν ένα έντονο στοιχείο. Ως εκ τούτου, τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου (χρώματα, έπιπλα, υφάσματα) πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο απλά.

    Το καθιστικό: Το δάπεδο είναι μαρμάρινο ενώ το τζάκι κυριαρχεί στο χώρο. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα πρέπει να είναι απλά.

    Για την κουζίνα:

    Το δάπεδο είναι επενδυμένο με μάρμαρο τύπου Ερέτριας (μπορντό με λευκά νερα). Τα ντουλάπια της κουζίνας μπορούν να επιλεγούν στους παρακλατω συνδυασμούς:

    • Λευκό - μαύρο
    • Λευκό – φυσικό ξύλο (δρυς sbiancanto),
    • Εξολοκλήρου φυσικό ξύλο,
    • Εξολοκλήρου λευκό.

    Χρωματικό σχήμα

    Για τους τοίχους και τις οροφές, προτείνουμε φωτεινές, ζεστές αποχρώσεις.

    Μερικές ενδιαφέρουσες αποχρώσεις (από χρωματολόγια εταιρειών) είναι:

    Kraft: lemon sponge cake, harvest wreath,Julia και

    Benjamin Moore: palm coast pale, old straw hat, vanilla cookie

    Φωτισμός

    Δεν είναι απαραίτητη η κατασκευή ψευδοροφής στο χώρο. Μπορείτε απλά να επιλέξετε κρεμαστά φωτιστικά για το καθιστικό και την τραπεζαρία και ένα φωτιστικό οροφής μπροστά από το σύνθετο ή σποτάκια σε απλό σχηματισμό (4 σε σχήμα μικρού τετραγώνου).

  • Τι χρώμα πάγκο κουζίνας και από τι υλικό να επιλέξω, ώστε να είναι ανθεκτικά; Τι χρώμα πάγκο κουζίνας και από τι υλικό να επιλέξω, ώστε να είναι ανθεκτικά;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Καλησπέρα. Φτιάχνω την κουζίνα μου σε wenge χρώμα με inox λεπτομέρειες και θέλω να βάλω για πλάτη έντονο μωβ πλακάκι. Τι χρώμα πρέπει να είναι ο πάγκος και από τι υλικό να είναι, ώστε να είναι ανθεκτικά;”. Αθανασία

    Η απάντηση μας

    Ο πάγκος μπορεί να έχει χρώμα κατάλευκο ή μπεζ της άμμου, καθώς και τα δύο χρώματα συνδυάζονται με το μωβ πλακάκι.

    Όσον αφορά στο υλικό, μπορείτε να επιλέξετε χαλαζία (quartz), ή corian, είναι και τα δύο πολύ ανθεκτικά υλικά. Πρέπει να κάνετε έρευνα αγοράς για να ενημερωθείτε για την τιμή τους, η οποία ενδεχομένως καθορίσει την επιλογή σας.

    Ο νεροχύτης μπορεί να είναι από το ίδιο υλικό με τον πάγκο ή να είναι inox.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved