Πώς να διαρρυθμίσω στενόμακρο μπάνιο με την πόρτα στη μικρή πλευρά;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θα ήθελα να με βοηθήσετε να σχεδιάσω το μπάνιο μου. Οι διαστάσεις είναι 3,00 Χ 1,50 μέτρα. Η πόρτα βρίσκεται στα 0,5m από το 1,50m και υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ακριβώς απέναντι. Θα ήθελα να τοποθετήσω και πλυντήριο ρούχων."

Η απάντησή μας:

Σύμφωνα με την περιγραφή σας, το μπάνιο σας είναι μακρόστενο με τη πόρτα στην μικρή πλευρά. Επίσης θέλετε να τοποθετήσετε πλυντήριο (τυπικές διαστάσεις πλυντηρίου 0,60Χ0,60m). Ωστόσο, αναφέρετε ότι η απόσταση μεταξύ τοίχου και πόρτας είναι 0,54 μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι δε χωράει το πλυντήριο ακριβώς δίπλα στην πόρτα. 

Σας προτείνουμε τις εξής δύο κατόψεις:

Κάτοψη μπάνιου Α:

Προτείνουμε την τοποθέτηση ντουζιέρας στο ένα ακρο του μπάνιου (διαστάσεις 0,70Χ1,20). Δίπλα μπορεί να κατασκευαστεί ένα ψηλό, μακρόστενο ντουλάπι για την τοποθέτηση των ειδών καθαριότητας, προσωπικής υγιεινής, των πετσετών μπάνιου, κλπ. Προαιρετικά μπορείτε να τοποθετήσετε μπροστά από την ντουζιέρα, συρόμενες πόρτες που θα προστατεύουν το μπάνιο από τα νερά. 

Στην είσοδο του μπάνιου μπορεί να τοποθετηθεί ο νιπτήρας, ένθετος σε πάγκο. Δίπλα και κάτω από τον πάγκο μπορεί να τοποθετηθεί το πλυντήριο. Δεν προτείναμε την τοποθέτηση του πλυντηρίου ακριβώς μπροστά από την είσοδο καθώς μας είπατε ότι η απόσταση της πόρτας από τον τοίχο είναι 0,54 εκ. Συνεπώς δεν χωράει ένα τυπικό πλυντήριο (διαστάσεις πλυντηρίου 60Χ60). 

Πάνω από το πλυντήριο μπορούν να τοποθετηθούν ράφια για μικροαντικείμενα. 

Ανάμεσα στο πλυντήριο και τη λεκάνη της τουαλέτας, μπορεί να τοποθετηθεί προαιρετικά ένα χαμηλό διαχωριστικό από ημιδιάφανο γυαλί (αμμοβολή) που θα κρύβει τη λεκάνη της τουαλέτας. 

μπάνιο, κάτοψη, μπάνιο διαρρύθμιση, στενό μπάνιο λύση

 

Κάτοψη μπάνιου Β:

Προτείνουμε την τοποθέτηση γωνιακής ντουζιέρας και δίπλα την τοποθέτηση του πλυντηρίου. Πάνω από το πλυντήριο μπορεί να κατασκευαστεί ντουλάπι για την αποθήκευση των ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. 

Μεταξύ της λεκάνης και του νιπτήρα, προαιρετικά μπορεί να τοποθετηθεί διαχωριστικό από γυαλί (αμμοβολή) που θα κρύβει τη λεκάνη. 

Ο νιπτήρας μπορεί να είναι επικαθήμενος σε πάγκο, ένθετος ή νιπτήρας με κολώνα. Κάτω από το νιπτήρα μπορούν να τοποθετηθούν ντουλάπια. 

κάτοψη μπάνιου, κάτοψη μακρόστενου μπάνιου, κάτοψη τουαλέτας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2015-03-18-10-20-12Οι επιφάνειες του μπάνιου πρέπει να επενδύονται με υλικά που αποτρέπουν την εισχώρηση νερού στο υπόστρωμα του δαπέδου και στους τοίχους. Επιπλέον, αυτά τα υλικά πρέπει να είναι ανθεκτικά στην υγρασία και να μην ευνοούν την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Το δημοφιλέστατο ίσως υλικό για την επένδυση των...
bath-floorplan-zen-minimalΠρογραμματίζω ολική ανακαίνιση του μπάνιου στο διαμέρισμά μου και θα το εκτιμούσα πολύ εάν μπορούσα να έχω την πρότασή σας για το νέο χώρο, έτσι ώστε να είναι λειτουργικός κι όμορφος. Το νέο μπάνιο επιθυμώ να είναι μοντέρνο και διαχρονικό παράλληλα (απλές, λιτές γραμμές), να «αποπνέει» φρεσκάδα και...
2017-03-19-11-09-36Η πατητή τσιμεντοκονία έχει εξελιχθεί σε ένα ιδιαίτερα πλεονεκτικό προϊόν που εφαρμόζεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σε επιφάνειες που δέχονται σημαντικές καταπονήσεις, όπως σε διαδρόμους, καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες κτλ, αλλά και σε χώρους σύγχρονης αισθητικής όπως κατοικίες και...
2014-11-01-12-54-37“Θα ήθελα και εγώ βοήθεια καθώς το μπάνιο μου είναι πολύ μικρό και έχω προβληματιστεί για το πως θα το φτιάξω. Σας στέλνω την κάτοψη με τις διαστάσεις και τη θέση της πόρτας και του παράθυρου. Το παράθυρο μπορεί να μικρύνει ή να μετακινηθεί αν χρειάζεται. Θα ήθελα στο μπάνιο να χωρέσει το πλυντήριο και...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+