Το παιδικό δωμάτιο έχει πορτοκαλί στοιχεία. Πώς μπορώ να το διακοσμήσω με πειρατική θεματολογία?

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας: 

"Έχω ένα 6 χρονο γιό που θα το ανακαινίσω το δωμάτιο. Το καλοκαίρι βρήκα κρεβάτι, βιβλιοθήκη, γραφείο, συρταριέρα σε δρύινο χρώμα με πορτοκαλί στοιχεία αρκετά, επίσης μια καρέκλα γραφείου Μίκυ ηλεκτρίκ με πορτοκαλί σε προσφορά. Το πρόβλημά μου είναι να μην μοιάζει με κοριτσίστικό. Σκέφτηκα να το βάψω γαλάζιο, ένα μικρό τοίχο ηλεκτρίκ και στοιχεί πορτοκαλί στην ντουλάπα. Πρώτον θέλω την γνώμη σας για τα χρώματα και δεύτερον μπορώ με αυτές τις αποχρώσεις να το διακοσμήσω με θέλω ιππότες ή πειρατές και πώς? Δε θέλω να έχει μπεμπέ φιγούρες γιατί μεγαλώνει αλλά ούτε και μίκυ. Σε προηγούμενη ερώτηση που σας είχα κάνει, είχα καταλήξει σε γκρι-μπορντό και πειρατές, αλλά τώρα που βρήκα τα έπιπλα σε προσφορά αλλάζουν οι σκέψεις και η διακόσμηση."

Η απάντησή μας:

Το πορτοκαλί είναι ένα χρώμα που σε καμία περίπτωση δεν έχει ταυτιστεί με το κοριτσίστικο δωμάτιο. Συνεπώς, μην σας απασχολεί η χρήση του σε δωμάτιο αγοριού. 

Το πορτοκαλί είναι ένα έντονο και φωτεινό χρώμα. Οπότε αν το δωμάτιο είναι ήδη φωτεινό, δηλαδή εισέρχεται αρκετό φυσικό φώς, σας προτείνουμε το εξής χρωματικό σχήμα:

- Τονίστε έναν μόνο τοίχο βάφοντας τον βαθύ μπλέ

- Βάψτε τους υπόλοιπους τοίχους γκρί ανοιχτό. 

Το βαθύ μπλε, παραπέμπει στη θάλασσα και έτσι μπορείτε να διακοσμήσετε τον τοίχο αυτόν με αυτοκόλλητα ή φωτοταπετσαρία με θέμα τους πειρατές. Στην αγορά θα βρείτε πολλά αυτοκόλλητα με αυτό το θέμα (πειρατικά καράβια, χάρτες θησαυρών, φιγούρες πειρατών, κ.α). Με άλλα λόγια, σας προτείνουμε να αφιερώσετε ένα ολόκληρο τοίχο (τον μπλε τοίχο) για να συνθέσετε πάνω του ένα πειρατικό θέμα. Επίσης, το βαθύ μπλέ θα ισορροπήσει αρκετά την ένταση του πορτοκαλί χρώματος (το πορτοκαλί όπως είπαμε είναι έντονο και δυναμικό χρώμα). 

Περαιτέρω, μπορείτε να προσθέσετε διάφορα αντικείμενα, όπως φωτιστικά, μαξιλάρια, χαλί, σεντόνια, κλπ με το θέμα της επιλογής σας. Το χαλί επίσης μπορεί να είναι σε χρώμα μπλέ.

 μπλε πορτοκαλί δωμάτιο, πειρατικό δωμάτιο

 

  • Φωτοταπετσαρία με πειρατικό θέμα
 
  • Κρεμάστρες με πειρατικές φιγούρες 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2014-04-02-18-24-04Θα ήθελα βοήθεια στο να διακοσμήσω το σπίτι μου καθώς και τους χρωματισμούς των τοίχων συμφώνα με τα έπιπλα. Σας στέλνω την κάτοψη του σπιτιού, καθώς και τις διαστάσεις των επίπλων. Θα μπορούσατε να με...
2013-02-22-15-04-01Σκέφτομαι να βάψω το δωμάτιο του 6 χρονου γιού μου. Τα έπιπλα θα είναι χρώμα καρυδιάς με λάκα εκρού στο κεφαλάρι. Η διακόσμηση θα είναι πειρατές όσον αφορά τις κουρτίνες, το φωτιστικό και το χαλί. Θα ήθελα την γνώμη σας για έναν τοίχο (μικρό) σε μπορντό και το υπόλοιπο λέω γκρι ανοιχτό με μπορντό...
2012-12-03-08-40-18Εικονογράφηση των αιθουσών και του προαυλίου του σχολείου για παιδιά με αυτισμό από τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας.
2012-12-06-14-26-54Δημιουργώντας ένα παιδικό δωμάτιο, μπαίνουμε σε μία άλλη ψυχολογία, πιο ελεύθερη, πιο παιχνιδιάρικη, γινόμαστε και εμείς παιδιά αφήνοντας τη φαντασία να μας οδηγήσει χωρίς πολλές σκέψεις και όρια, όπως δηλαδή δημιουργούν και τα...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+