Πώς μπορώ να κρύψω την σκάλα που διέρχεται μέσα από το μπάνιο;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Το σπίτι είναι υπό ανακαίνιση και αναζητώ λύση στο τι τεχνοτροπία πρέπει να κάνω έτσι ώστε να κρύψω τη σκάλα που εμφανίζεται μέσα στην τουαλέτα. Συγκεκριμένα είναι η σκάλα του κλιμακοστασίου η οποία "περνάει'' μέσα από το μπάνιο. το πρόβλημα εντείνεται καθώς η διάσταση του μπάνιου είναι μόλις 2χ2, χωρίς βέβαια να υπολογίζω το χώρο που υπάρχει κάτω από την σκάλα. δεν θα ήθελα να καταλήξω στη λογική της γυψοσανίδας καθώς θα ήθελα ο συγκεκριμένος χώρος κατά μια έννοια να απομονωθεί κάπως και να γίνει αποθηκευτικός χώρος, να μπει πλυντήριο κοκ."

Η απάντησή μας:

Καθώς δε έχετε στείλει φωτογραφία του μπάνιου, σχεδιάσαμε ένα υποθετικό εσωτερικό χώρο που ανταποκρίνεται στην περιγραφή σας. Σϋμφωνα με την περιγραφή σας λοιπόν, το μπάνιο είναι μικρό και σε κάποιο σημείο εμφανίζεται ένα τμήμα της σκάλας (λογικά εμφανίζεται ο ουρανός της σκάλας).

Σύμφωνα με τις ανάγκες σας, ο χώρος κάτω από την σκάλα θα πρέπει να αξιοποιηθεί λειτουργικά, έτσι ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί πλυντήριο και να δημιουργηθούν διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι.

Μία λύση αποτελεί ο σχεδιασμός και η κατασκευή μιας εντοιχισμένης επιπλοσύνθεσης, που θα εκτείνεται από το δάπεδο ως την οροφή (θα καλύπτει δηλαδή και την πλαϊνή όψη της σκάλας).

Το έπιπλο μπορεί να περιλαμβάνει στο κατώ τμήμα του ντουλάπια για τον εντοιχισμό του πλυντηρίου, αλλά και για την αποθήκευση απορυπαντικών και άλλω ειδών.

Για να μη δημιουργηθεί μια μονότονη επιφάνεια που θα "κλείσει" το μπάνιο, η επιπλοσύνθεση μπορεί να περιλαμβάνει ράφια και εσοχές. Στις εσοχές αυτές συνήθως τοποθετούνται πετσέτες, καλλυντικά και διακοσμητικά έίδη.

Το χρώμα της ξύλινης κατασκευής μπορεί να είναι:

  • Σε φυσική απόχρωση ξύλου (θα πρέπει να συνδυαστεί και με κάποιο άλλο ξύλινο στοιχείο στο μπάνιο)
  • Σε λευκή λάκα (ή σε άλλο ανοιχτό και ουδέτερο χρώμα)

Σε φυσική όψη ξύλου

Σε λευκή λάκα

Μια εναλλακτική λύση αποτελεί η επένδυση με καθρέφτη της όψης των ντουλαπιών. Οι καθρέπτες θα πρέπει να καλύπτουν ένα ολόκληρο κατακόρυφο τμήμα από το δάπεδο ώς την οροφή.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved