Το καθιστικό έχει τζάκι και σύνθετους όγκους. Πώς να το βάψω;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Σε λίγο καιρό μπαίνω στο καινούριο μου σπίτι. Απλά έχω κολλήσει και δεν ξέρω τι να βάψω το σαλόνι μου. Σας στέλνω 2 φώτο. Δίπλα στο τζάκι υπάρχει μια κατασκευή από γυψοσανίδα που στο κάτω μέρος και των 2 πλευρών θα προστεθεί ξύλινο ντουλάπι το οποίο θα βαφτεί σε κάποιο χρώμα. Από την απέναντι πλευρά ένας τοίχος επίσης από γυψοσανίδα χωρίζει την κουζίνα από το σαλόνι στην οποία έχω αφήσει ένα παράθυρο και το οποίο θα ντυθεί με κάθετα και οριζόντια ράφια που θα σχηματίζουν τετράγωνα κουτιά και θα είναι στο χρώμα των ντουλαπιών της κουζίνας (βανίλια-με κάτι άλλο, ό,τι δηλαδή κάνω τον πάγκο που ούτε και αυτό το έχω αποφασίσει ακόμα).

Τα έπιπλα μου είναι, οι καναπέδες σε γκρι σκούρο στους οποίους όμως πάντα έχω καλλύματα των οποίων τα χρώματα αλλάζω κατά καιρούς. Πχ τώρα έχω στον έναν μωβ και στον άλλον φούξια. Το τραπεζάκι είναι κερασιά αλλά σκέφτομαι να το δώσω να μου αλλάξουν το χρώμα."

Η απάντησή μας:

Το διαμέρισμά σας φαίνεται σύγχρονο, λιτό αλλα και με σύνθετη εσωτερική ογκοπλασία. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πολλά χρώματα για να αναδειχτεί καθώς ο χώρος έχει αρκετό ενδιαφέρον.

Μια εξαιρετική πρόταση είναι να χρησιμοποιήσετε ενα ουδέτερο αλλα και σύγχρονο χρώμα για τους τοίχους (για παράδειγμα το γκρί) και να τονίσετε κάποιες επιφάνειες με μια εντυπωσιακή ταπετσαρία (για παράδειγμα με μια χειροποίητη ταπετσαρία).

Όσον αφορά την απόχρωση των επίπλων μπορείτε να επιλέξετε εναλλακτικά:

  • Λευκή λάκα
  • Ανοιχτόχρωμο ξύλο

Κάποια παραδείγματα ταπετσαριών που σε συνδυασμό με το γκρι θα έδιναν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα είναι τα παρακάτω:

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να συνδυάσετε τα εμπριμέ, τα καρό, τα πουά, τα λεοπάρ, τα φλοραλ, κτλ. μεταξύ τους Πως να συνδυάσετε τα εμπριμέ, τα καρό, τα πουά, τα λεοπάρ, τα φλοραλ, κτλ. μεταξύ τους

    Τα μοτίβα, ή αλλιώς τα εμπριμέ, τα ριγέ, τα λεοπάρ, τα πουά, τα animal prints και τα καρό αποτελούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές, που δεν αφορούν μόνο στη μόδα αλλά εδώ και δεκαετίες έχουν κυριαρχήσει στο χώρο της διακόσμησης και του interior design. Οι κύριες εφαρμογές των μοτίβων είναι οι ταπετσαρίες, οι κουρτίνες, τα υφάσματα επιπλώσεων, τα χαλιά, τα πλακάκια, τα σερβίτσια, τα κλινοσκεπάσματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Οι επιφάνειες με μοτίβα αποτελούν το αντίδοτο στη μονοτονία, αλλά δυστυχώς αν το παρακάνετε το αποτέλεσμα θα είναι κουραστικό και υπερβολικό.

  • Παιδικές ταπετσαρίες με έμπνευση από την Disney Παιδικές ταπετσαρίες με έμπνευση από την Disney

    Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου αποτελεί μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που απολαμβάνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά. Θυμηθείτε ωστόσο ότι τα σημερινά παιδιά έχουν άποψη για τον τρόπο που ντύνονται και φυσικά για τη διακόσμηση του χώρου τους. Αυτό σημαίνει ότι πριν προσχωρήσετε στις λεπτομέρειες της διακόσμησης καλό είναι να συζητήσετε με τα παιδιά σας και να συναποφασίσετε για τα χρώματα, τα έπιπλα και το στυλ διακόσμησης. Βρείτε παιδικές ταπετσαρίες αλλά και ιδέες διακόσμησης παιδικών δωματίων στην oikianet.gr.

    • H ταπετσαρία με μια σκηνή από την ταινία κινουμένων σχεδίων "Αυτοκίνητα" των Pixar/ Disney τοποθετήθηκε σε έναν ολόκληρο τοίχο στο παιδικό δωμάτιο. Η χρωματική παλέτα που επιλέχτηκε για τον υπόλοιπο χώρο είναι εμπνευσμένη από τα κυρίαρχα χρώματα της ταπετσαρίας.

    Στον κόσμο των παιδιών κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, τα μυθικά τοπία και οι ήρωες των παραμυθιών. Για αυτό το λόγο, ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα διακόσμησης παιδικών δωματίων είναι οι ταινίες κινουμένων σχεδίων. Οι ταινίες προσφέρουν στο παιδιά μοναδική ψυχαγωγία αλλά και μια ευκαιρία να ταξιδέψουν σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους ήρωες, μαγεία και εξωτικά τοπία.

    • Ο υδάτινος κόσμος της μικρής γοργόνας είναι γαλαζοπράσινος. Με βάση τα συγκεκριμένα χρώματα της ταπετσαρίας επιλέχτηκαν έπιπλα σε τόνους πράσινου και μπλε.

    Οι ήρωες και οι εικόνες της Disney κυκλοφορούν σε δεκάδες προϊόντα που συντροφεύουν τα παιδιά σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Οι ταπετσαρίες με σκηνές κινουμένων σχεδίων είναι εντυπωσιακές και φέρνουν την ατμόσφαιρα της ταινίας στο δωμάτιο των μικρών πρωταγωνιστών.

    • Τα ξωτικά, οι νάνοι, οι μάγοι, τα ιπτάμενα πλάσματα μέσα σε πυκνά δάση εξάπτουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων. Η συγκεκριμένη ταπετσαρία είναι κατάλληλη ακόμη και για μεγαλύτερα παιδιά αλλά και για όλους εκείνους που παραμένουν λάτρεις των παραμυθιών.

    Και μπορεί οι σύγχρονες ταινίες τρισδιάστατων γραφικών να έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, ωστόσο τα κλασικά παραμύθια δεν έχουν χάσει ακόμη τη λάμψη τους και συνεχίζουν να ασκούν μια ανεξήγητη μαγεία σε μικρούς και μεγάλους.

    • Η χιονάτη, η κοκκινοσκουφίτσα, ο Ρομπέν των δασών, η Αλίκη στο χώρα των θαυμάτων είναι μερικοί μόνο από τους ήρωες που τα παιδιά δεν έχουν πάψει να αγαπούν.

    Δείτε περισσότερες ταπετσαρίες και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

    Σωτ. Τρούπκου 2 , Χαλάστρα

    τηλ: 2310-792757

    Κιν. 6942-626556

  • Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου; Τι χρώμα να βάψω το σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θέλω να δώσω χρώμα στο σαλόνι μου και θα ήθελα να μου προτείνετε χρώματα. Το σαλόνι μου είναι εκρού, τα έπιπλα μου βέγκε σκούρο και οι κουρτίνες μου λαδί. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Βιργινία

    Η άποψη μας

    Επειδή δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του χώρου και το υλικό του δαπέδου (μάρμαρο/ πλακάκι ή ξύλο), προτείνουμε δύο εναλλακτικά σχήματα.

    Το εξεζητημένο ανοιχτό σοκολά, εντυπωσιακό και ζεστό συγχρόνως σε συνδυασμό με ανοιχτόχρωμο δάπεδο προβάλλει τα στοιχεία του χώρου και δημιουργεί μία ατμόσφαιρα θαλπωρής.

    Το δροσερό, ζωηρό γαλάζιο σε συνδυασμό με ζεστό ξύλινο δάπεδο αποτελεί την ιδανική απόχρωση για να ανανεώσετε το χώρο σας. Καλή επιτυχία!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved