Μπορείτε να μου προτείνετε χρωματικούς συνδυασμούς για ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα;

Μπορείτε να μου προτείνετε χρωματικούς συνδυασμούς για ενιαίο χώρο σαλόνι-κουζίνα; http://www.houzz.com/photos/1029433/Fisher-Street-Residence-modern-living-room

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θα ήθελα συμβουλή για το χρωματικό συνδυασμό του σπιτιού μου και συγκεκριμένα του ενιαίου χώρου καθιστικό-κουζίνα. Καταρχάς το σπίτι είναι μικρό και ο ενιαίος χώρος είναι περίπου 45m2. Η κουζίνα είναι έτοιμη και τώρα προσπαθώ να καταλάβω αν αυτό που θέλω για το σαλόνι ταιριάζει. Τα πορτάκια της κουζίνας είναι βακελιτικά, τα πάνω σκούρο κόκκινο γυαλιστερό και τα κάτω σκούρο καφέ ανάγλυφα. Ο πάγκος και η πλάτη είναι λευκά και τα ηλεκτρικά inox. Τα πλακάκια του δαπέδου είναι γκρι, οι τοίχοι στο χρώμα της βανίλιας και οι πόρτες σκούρο καφέ. Η απορία μου είναι αν αυτά που σου περιέγραψα ταιριάζουν με καθιστικό σε χρώμα άσπρο, μαύρο και γκρι με κάποιες πινελιές μωβ ή κίτρινο (π.χ μαξιλάρια). Θα ήθελα δηλαδή τα έπιπλα (σύνθεση TV, τραπεζάκι σαλονιού, μπουφές) σε ασπρόμαυρη λάκα και καναπέ σε σκούρο γκρι. Ξέχασα να πω ότι στο χώρο υπάρχει ένα θεόρατο τζάκι (δεν γινόταν να αλλαξει δυστυχώς) με επένδυση από μαύρο τεχνογρανίτη. Φυσικά για χαλιά, κουρτίνες και χρώμα τοίχων δεν έχω ιδέα."

Η απάντησή μας:

Από την περιγραφή καταλαβαίνουμε ότι στο χώρο εμφανίζονται τα εξής χρώματα:

  • Θερμά: Κόκκινο γυαλιστερό / Σκούρο καφέ
  • Ουδέτερα: Λευκό / Γκρί / Βανίλια / Μαύρο (ο τεχνογρανίτης)

Από τα παραπανω χρώματα το πιο ισχυρό είναι το γυαλιστερό κόκκινο και δευτερευόντως το καφέ. Τα υπόλοιπα (γκρί, βανίλια, μάυρο και λευκό) είναι ουδέτερα και ταιριάζουν με όλα τα χρώματα.

Όσον αφορά την ιδέα σας, καταλαβαίνουμε ότι θέλετε ένα ουδέτερο χώρο μέσα στον οποιο να προσθέσετε πινελιές χρώματος (μώβ, κίτρινο, κόκκινο, κλπ). Η άποψή σας είναι σωστή και μπορείτε να την ακολουθήσετε άφοβα. Δηλαδή, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ουδέτερο φόντο μέσα στο οποίο θα προσθέσετε λεπτομέρειες με χρώμα (μαξιλάρια, μικρά καθίσματα, διακοσμητικά αντικείμενα, ενδεχόμενα και πολύχρωμο χαλί).

Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να επιλέξετε

  • Καναπέ: γκρί (είτε ανοιχτό είτε σκούρο)
  • Μαξιλάρια: χρωματιστά, σε έντονα χρώματα, μονόχρωμα ή με σχέδια (ριγέ, καρό, εμπριμέ)
  • Χρώματα τοίχων: ουδέτερα. Οι τοίχοι πρέπει να λειτουργούν ως φόντο για να τονίζουν τις χρωματιστές πινελιές.
  • Χαλί: Είτε με έντονα χρώματα, είτε ουδέτερο (για παράδειγμα γκρί)

Δείτε τον παρακάτω χώρο: Το φόντο είναι χρωματικά ουδέτερο (τοίχοι, καναπέδες, χαλί) αλλά έχει διάσπαρτες χρωματιστές πινελιές (μαξιλάρια, καθίσματα, κλπ).

Μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι να προσθέσετε λεπτομέρειες (για παράδειγμα μαξιλάρια η κουρτίνες) σε ψυχρά χρώματα (turquoise ή γαλάζιο) που θα κάνουν αντίθεση με τις κόκκινες και καφέ αποχρώσεις.

Σχετικά Άρθρα

  • Χρώματα και βερνίκια: Είδη χρωμάτων, σύσταση και ιδιότητες Χρώματα και βερνίκια: Είδη χρωμάτων, σύσταση και ιδιότητες

    Τα χρώματα αποτελούν την απαραίτητη προσθήκη σε έναν εσωτερικό χώρο καθώς συμβάλουν αποφασιστικά στην αισθητική, στην υγιεινή (αποφυγή ανάπτυξης βακτηριδίων και μυκήτων, εύκολος καθαρισμός), στη φωτεινότητα αλλά και στην προστασία των δομικών στοιχείων του κτιρίου.

  • Συμβουλές για να διαλέξετε τα ιδανικά χρώματα στο χώρο σας Συμβουλές για να διαλέξετε τα ιδανικά χρώματα στο χώρο σας

    Ένα βασικό στοιχείο που καθορίζει την ατμόσφαιρα των εσωτερικών χώρων είναι η παλέτα των χρωμάτων. Αν θέλετε μάλιστα να προχωρήσετε σε μια γρήγορη και φθηνή ανακαίνιση του σπιτιού σας, τότε η αλλαγή των χρωμάτων αποτελεί την απάντηση στο πρόβλημά σας. Διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να επιλέξετε χρώματα που εκφράζουν το προσωπικό σας στυλ αλλά και να δημιουργήσετε ένα αρμονικό χρωματικό αποτέλεσμα.

  • Tι χρώματα και τεχνοτροπίες να επιλέξω για βάψιμο σπιτιού; Tι χρώματα και τεχνοτροπίες να επιλέξω για βάψιμο σπιτιού;

    Τα χρώματα αποτελούν το βασικότερο παράγοντα για την ουσιαστική ανανέωση του σπιτιού αλλά η επίσκεψη σε ένα χρωματοπωλείο πάντα δημιουργεί κομφούζιο εξαιτίας της μεγάλης του ποικιλίας.

    Πως λοιπόν επιλέγουμε τα χρώματα για το βάψιμο σπιτιού;

    Σαλόνι

    Εφόσον το σαλόνι σας είναι και ο βασικός χώρος υποδοχής καλεσμένων πρέπει να είναι όσο πιο φιλόξενος και χαρωπός γίνεται χωρίς όμως οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε να κουράζουν το μάτι.

    Αρχικά θέλουμε ο χώρος να φαίνεται μεγάλος και ευρύχωρος οπότε οπωσδήποτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα που δημιουργούν αυτήν την ψευδαίσθηση. Ως βάση, μια καλή επιλογή, είναι το γκρί ανοιχτό, το μπεζ, αλλά και όλες οι κρεμ απαλές αποχρώσεις.

    σαλόνι, χρώματα, πράσινο, λαχανί

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved