Πως μπορώ να κρύψω ένα εσωτερικό παράθυρο στο σαλόνι

Πως μπορώ να κρύψω ένα εσωτερικό παράθυρο στο σαλόνι http://www.houzz.com/photos/817598/Uptown-Penthouse-modern-bedroom-minneapolis

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Στο σαλόνι υπάρχει ένα εσωτερικό παράθυρο ενός υπνοδωματίου. Tο παράθυρο είναι ανοιγόμενο. Tι μπορώ να κάνω για να φαίνεται όμορφο στο σαλόνι; Το παράθυρο είναι αλουμινένιο και ανοίγει προς το δωμάτιο... η εικόνα του δωματίου δε με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί μπορώ να βάλω μια απλή κουρτίνα... το σαλόνι με προβληματίζει."

Η απάντησή μας:

Στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου τίποτα δεν αποτελεί μειονέκτημα ή πρόβλημα. Αντίθετα κάθε δυσκολία αποτελεί και μια πρόκληση για να δημιουργηθεί κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Για την περίπτωση του εσωτερικού παραθύρου θα πρέπει να βρεθεί μία λύση, όπου το παράθυρο να μπορεί να αερίζει το υπνοδωμάτιο και ταυτόχρονα να μη φαίνεται από το σαλόνι. Με βάση τις δύο αυτές απαιτήσεις προτείνουμε τις εξής λύσεις.

Α λύση: Τοποθέτηση επιπλοσύνθεσης που να ανοίγει και να κρύβει το παράθυρο

Μπροστά από το παράθυρο μπορεί να κατασκευαστεί μια επιπλοσύνθεση, ειδικά σχεδιασμένη για το χώρο σας, που θα ενσωματώνει/ κρύβει το παράθυρο. Η επιπλοσύνθεση, πρέπει να δίνει τη δυνατότητα αερισμού του δωματίου, συνεπώς θα πρέπει με κάποιο τρόπο να είναι ανοιγόμενη.

Παραδείγματα τέτοιων επιπλοσυνθεσεων είναι

  • Βιβλιοθήκη με ντουλάπι (πίσω από το ντουλάπι θα βρίσκεται το παράθυρο)
  • Ένα μπαράκι με πλευρικά ράφια και συρόμενα φύλλα (βλέπε σχέδιο παρακάτω)

Β' λύση: Τοποθέτηση ξύλινου πλαισίου για ανάρτηση πίνακα ζωγραφικής ή της τηλεόρασης

Εμπρός από το παράθυρο και σε απόσταση από αυτό (περίπου 10-15 εκατοστά) μπορείτε να στερεώσετε ένα ξύλινο πλαίσιο. Πάνω στο πλαίσιο αυτό μπορείτε να αναρτήσετε έναν πίνακα ζωγραφικής ή την τηλεόραση.

Το ξύλινο πλαίσιο πρεπει να είναι μεγαλύτερο από το παράθυρο ώστε να το κρύβει αποτελεσματικά. Η απόσταση από τον τοίχο είναι απαραίτητη ώστε να αερίζεται αποτελεσματικά το δωμάτιο.

Γ' λύση: Τοποθέτηση διάτητου μεταλλικού πάνελ, εμπρός από το παράθυρο

Αν ο χώρος σας έχει σύγχρονη αισθητική με υλικά όπως το μέταλλο, το γυαλί και το δέρμα τότε μπορείτε να τοποθετήσετε εμπρός από το παράθυρο ένα διάτρητο μεταλλικό φύλλο, για παράδειγμα από χαλκό. Δείτε ένα παράδειγμα, τέτοιου διάτρητου πάνελ σε υπνοδωμάτιο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved