Πως μπορώ να κρύψω ένα εσωτερικό παράθυρο στο σαλόνι

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Στο σαλόνι υπάρχει ένα εσωτερικό παράθυρο ενός υπνοδωματίου. Tο παράθυρο είναι ανοιγόμενο. Tι μπορώ να κάνω για να φαίνεται όμορφο στο σαλόνι;  Το παράθυρο είναι αλουμινένιο και ανοίγει προς το δωμάτιο... η εικόνα του δωματίου δε με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί μπορώ να βάλω μια απλή κουρτίνα... το σαλόνι με προβληματίζει."

Η απάντησή μας:

Στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου τίποτα δεν αποτελεί μειονέκτημα ή πρόβλημα. Αντίθετα κάθε δυσκολία αποτελεί και μια πρόκληση για να δημιουργηθεί κάτι πρωτότυπο και μοναδικό. Για την περίπτωση του εσωτερικού παραθύρου θα πρέπει να βρεθεί μία λύση, όπου το παράθυρο να μπορεί να αερίζει το υπνοδωμάτιο και ταυτόχρονα να μη φαίνεται από το σαλόνι. Με βάση τις δύο αυτές απαιτήσεις προτείνουμε τις εξής λύσεις.

Α λύση: Τοποθέτηση επιπλοσύνθεσης που να ανοίγει και να κρύβει το παράθυρο

Μπροστά από το παράθυρο μπορεί να κατασκευαστεί μια επιπλοσύνθεση, ειδικά σχεδιασμένη για το χώρο σας, που θα ενσωματώνει/ κρύβει το παράθυρο. Η επιπλοσύνθεση, πρέπει να δίνει τη δυνατότητα αερισμού του δωματίου, συνεπώς θα πρέπει με κάποιο τρόπο να είναι ανοιγόμενη. 

Παραδείγματα τέτοιων επιπλοσυνθεσεων είναι 

-Βιβλιοθήκη με ντουλάπι (πίσω από το ντουλάπι θα βρίσκεται το παράθυρο)

- Ένα μπαράκι με πλευρικά ράφια και συρόμενα φύλλα (βλέπε σχέδιο παρακάτω)

εσωτερικό παράθυρο

Β' λύση: Τοποθέτηση ξύλινου πλαισίου για ανάρτηση πίνακα ζωγραφικής ή της τηλεόρασης

Εμπρός από το παράθυρο και σε απόσταση από αυτό (περίπου 10-15 εκατοστά) μπορείτε να στερεώσετε ένα ξύλινο πλαίσιο. Πάνω στο πλαίσιο αυτό μπορείτε να αναρτήσετε έναν πίνακα ζωγραφικής ή την τηλεόραση. 

Το ξύλινο πλαίσιο πρεπει να είναι μεγαλύτερο από το παράθυρο ώστε να το κρύβει αποτελεσματικά. Η απόσταση από τον τοίχο είναι απαραίτητη ώστε να αερίζεται αποτελεσματικά το δωμάτιο. 

εσωτερικό παράθυρο

Γ' λύση: Τοποθέτηση διάτητου μεταλλικού πάνελ, εμπρός από το παράθυρο 

Αν ο χώρος σας έχει σύγχρονη αισθητική με υλικά όπως το μέταλλο, το γυαλί και το δέρμα τότε μπορείτε να τοποθετήσετε εμπρός από το παράθυρο ένα διάτρητο μεταλλικό φύλλο, για παράδειγμα από χαλκό. Δείτε ένα παράδειγμα, τέτοιου διάτρητου πάνελ σε υπνοδωμάτιο. 

Σχόλια  

 
+1 # Άννα 29-10-2013 16:10
υπάρχει μια συρόμενη πόρτα στο δωμάτιο μου και θέλω να την κλείσω. πως μπορώ να το φτιάξω χωρίς να φαίνεται άσχημα και από της δυο πλευρές (βλέπει στο σαλόνι..) :sigh:
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 
 
0 # decobook_team 01-02-2014 23:58
Αρχικά πρέπει να αποξηλώσετε το φύλλο της πόρτας είτε είναι εξωτερική συρόμενη είτε χωνευτή στον τοίχο. Στη συνέχεια πρέπει να κλείσετε με γυψοσανίδα το άνοιγμα της πόρτας και να δημιουργήσετε μια κατασκευή με ράφια όσο το πάχος του τοίχου είτε από την πλευρά του καθιστικού είτε του δωματίου, όπως σας βολεύει. Μπορείτε να βάψετε τη νέα κατασκευή στα υπάρχοντα χρώματα του χώρου ή σε χρώματα που συνδυάζονται με αυτά.
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+