Τι επιλογές σε έπιπλα και χρώματα να κάνω σε μικρό καθιστικό;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Tο σπίτι μου είναι 56 τ.μ, και ζούμε 4 άτομα. Έχω ένα χωλ περίπου 10τ.μ που δεν έχει παράθυρα και θέλω να τον κάνω καθιστικό και τραπεζαρία. Τι επιλογές να κάνω σε έπιπλα και σε χρώματα;” Ελένη

Η άποψη μας

Αναπαραστήσαμε ένα χώρο σύμφωνα με την περιγραφή σας σχετικά με την επιφάνεια του. Υποθέσαμε ότι υπάρχουν τρεις πόρτες, η μία είναι η είσοδος του σπιτιού και οι υπόλοιπες εσωτερικές που οδηγούν στο υπόλοιπο σπίτι.

Χωροθετήσαμε ένα μικρό καθιστικό στη μια γωνία και μια μικρή τραπεζαρία στην απέναντι ελεύθερη γωνία. Απέναντι από το καθιστικό τοποθετήσαμε επίτοιχα την τηλεόραση.

Χρώματα

Για τους τοίχους προτείνουμε απαλή απόχρωση του λιλά, που ανοίγει το χώρο και τον κάνει να φαίνεται μεγαλύτερος.

Για αίσθημα ύψους στο χώρο, βάψτε την οροφή σε τόνο ανοιχτότερο από τους τοίχους.

Έπιπλα

Επιλέξτε έπιπλα με μικρό όγκο και με ύφασμα σταθερό σε ανοιχτό γκρίζο, που δεν αυξάνει τον όγκο τους. Επιλέξτε τραπεζάκι καθιστικού με διάφανη τάβλα.

Για την τραπεζαρία επιλέξτε επίσης διάφανο τραπέζι και καρέκλες μικρού όγκου με ύφασμα σε απόχρωση του λιλά, αποφεύγοντας την πολυχρωμία στον μικρό χώρο σας.

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να διαρρυθμίσω το παλιό σαλόνι ώστε να γίνει σαλοκουζίνα; Πώς να διαρρυθμίσω το παλιό σαλόνι ώστε να γίνει σαλοκουζίνα;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Σας παρακαλώ χρειάζομαι τη βοήθεια σας για τη διαμόρφωση του καθιστικού του νέου μας σπιτιού σε σαλοκουζίνα. Μέχρι τώρα το δωμάτιο ήταν σαλόνι αλλά με την άφιξη του μωρού μας θα χρειαστούμε ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο, οπότε η μόνη λύση είναι να γίνει το υπάρχον καθιστικό σαλοκουζίνα. Οι διαστάσεις του χώρου είναι 4,50μ. x 3,23μ. Παρακάτω σας παραθέτω κάτοψη του χώρου και φωτογραφίες (τα έπιπλα στις φωτογραφίες δεν είναι τα δικά μου).

    Τα ντουλάπια της κουζίνας σκέφτομαι να σχηματίζουν γωνία, δηλαδή θα ξεκινούν από τον τοίχο που είναι 2,30μ. και θα καλύπτουν και ένα κομμάτι από τον τοίχο που είναι 4,50μ. (λέω ότι θα ξεκινούν από τον τοίχο που είναι 2,30μ. γιατί ακριβώς στο διπλανό δωμάτιο είναι η τουαλέτα και βολεύει να ενωθούν οι σωλήνες με αυτές της αποχέτευσης).

    Επιπλέον να σας ενημερώσω ότι στα κυρίως έπιπλα του σαλονιού υπάρχει ένας καναπές γωνία (η γωνία είναι δεξιά) με διαστάσεις 2,55μ x 1,92μ. και μία τραπεζαρία με διαστάσεις 1,10μ x 72εκ., τα οποία όμως μπορούν να αλλαχθούν λόγω παλαιότητας.

    Τέλος στο σπίτι θα αλλαχθούν και τα κουφώματα για τα οποία δεν έχουμε ακόμα καταλήξει αν σ’ αυτόν το χώρο θα πρέπει να είναι συρόμενα ή ανοιγόμενα.Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων!” Μαρία

    Η άποψη μας

    Όταν διαμορφώνονται νέες συνθήκες ζωής σε ένα νοικοκυριό οι ανάγκες σε χώρο μεταβάλλονται, όπως στην περίπτωση σας. Επιτακτική προκύπτει η επιλογή της σαλοκουζίνας στον προηγούμενο χώρο του καθιστικού, αν και πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι οι διαστάσεις του χώρου, όπως φαίνονται στο σκαρίφημα που μας στείλατε, είναι σχετικά μικρές για να χωροθετηθούν και οι δύο χρήσεις.

    Πράγματι η κουζίνα πρέπει να τοποθετηθεί στη γωνία του χώρου, που όπως μας ενημερώνετε βρίσκεται δίπλα στο μπάνιο. Βέβαια οι κουζίνες είναι ορθό να μην αποχετεύονται στην ίδια κατακόρυφη στήλη με το μπάνιο, αλλά σε περιπτώσεις ανάγκης επιλέγεται αυτή η λύση, αρκεί να ληφθεί κάποια μέριμνα ώστε να μην φθάνουν οσμές από το μπάνιο στην κουζίνα μέσω των αποχετεύσεων (σιφώνια κλπ). Η κουζίνα θα έχει τα απολύτως απαραίτητα ντουλάπια, ώστε να αφήνεται αρκετός χώρος για την ανάπτυξη ενός μικρού καθιστικού και της τραπεζαρίας.

    Όπως φαίνεται στις φωτό, η πόρτα του χώρου έχει αφαιρεθεί, οπότε δεν την λαμβάνουμε υπόψη μας για την πρόταση μας, καθώς και αυτή καταλαμβάνει ζωτικό χώρο.

    Δυστυχώς ο γωνιακός καναπές με τις διαστάσεις που αναφέρετε δεν μπορεί να τοποθετηθεί στο χώρο, οπότε προτείνουμε δύο διθέσιους καναπέδες τοποθετημένους αντικριστά με ένα μικρό τραπεζάκι μέσης.

    Η τηλεόραση προβλέπεται στην ίδια θέση με τη φωτό, καθώς εκεί θα πρέπει να βρίσκεται και η πρίζα της κεραίας και επίσης υπάρχει και περισσότερος χώρος για την τοποθέτηση της.

    Η τραπεζαρία τοποθετείται κοντά στην κουζίνα.

    Τέλος, τα νέα κουφώματα πρέπει να είναι συρόμενα, γιατί τα ανοιγόμενα απαιτούν χώρο για να ανοίξουν τα φύλλα τους. Καλή επιτυχία!

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved