Πώς να τοποθετήσω τα έπιπλα στο καθιστικό μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα θέλαμε τη βοήθεια σας ώστε να τοποθετήσουμε τα υπάρχοντα έπιπλά μας στο νέο μας σαλόνι. Πρόκειται για ένα καναπέ 2,4*0,9, ένα τραπέζι του καφέ 1,2*0,8, 2 σκαμπό(0,5*0,5), μια πολυθρόνα 0,8*1,1, μια χαμηλή σύνθεση 2,4(0,6-1,2-0,6)*0,45 και τέλος η τραπεζαρία μας 1,8*0,9. Βλέποντας το χώρο δυσκολευόμαστε να τα εντάξουμε, παρόλο που το σαλόνι του νέου μας σπιτιού είναι περισσότερα τμ από το παλιό.

Τα έπιπλα ήταν για μακρόστενο σαλόνι όπως θα καταλάβατε. Και τέλος ποια θα ήταν τα ιδανικά έπιπλα (διάταξη, μεγέθη) για αυτό το χώρο? Ίσως σε κάποια χρόνια μπορέσουμε να τα αλλάξουμε!! Σας ευχαριστούμε θερμά για το χρόνο και τη βοήθεια σας!!!” Καλλιόπη

Η άποψη μας

Προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις για τη χωροθέτηση των επίπλων στο σαλόνι σας.

Η θέση της τραπεζαρίας και στις δύο περιπτώσεις είναι η ίδια: κοντά στην κουζίνα, ώστε να είναι σύντομη και βολική η διαδρομή σερβιρίσματος.

Επίσης η σύνθεση διατηρείται στην ίδια θέση στο βάθος του σαλονιού και στις δύο περιπτώσεις.

Στην πρώτη περίπτωση ο καναπές τοποθετείται απέναντι από τις μπαλκονόπορτες και η πολυθρόνα απέναντι από τη σύνθεση. Απέναντι από τον καναπέ και δίπλα από την μπαλκονόπορτα τοποθετούνται τα δύο σκαμπό.

Στη δεύτερη περίπτωση ο καναπές τοποθετείται απέναντι από τη σύνθεση και κάθετα στις μπαλκονόπορτες. Δίπλα στην μπαλκονόπορτα τοποθετείται η πολυθρόνα και απέναντι της τα δύο σκαμπό.

Σε μελλοντική αντικατάσταση των επίπλων θα προτείναμε δύο διθέσιους καναπέδες σε γωνία, μικρού όγκου και σύνθεση μικρότερου μήκους, ώστε να αποκτήσει ευρυχωρία το καθιστικό σας.

Σχετικά Άρθρα

  • Επιλέγοντας έπιπλα για το καθιστικό Επιλέγοντας έπιπλα για το καθιστικό

    Το καθιστικό (ή σαλόνι όπως αλλιώς ονομάζεται), αποτελεί το χώρο που αφενός χαλαρώνουμε με την οικογένειά μας, αφετέρου υποδεχόμαστε φίλους και καλεσμένους. Με άλλα λόγια, το καθιστικό είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς χώρους καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές λειτουργίες, δηλαδή να εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες των μόνιμων χρηστών όσο και των περιστασιακών επισκεπτών. 

    Τα έπιπλα παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στη διακόσμηση του χώρου όσο και στη λειτουργικότητά του. Όπως είναι γνωστό η επίπλωση προσθέτει την καθοριστική στιλιστική πινελιά ενώ αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα των ανθρώπων που κατοικούν στο συγκεκριμένο σπίτι.

  • Όσο απαιτητικός και να είναι ο χώρος σας επιλέξτε έπιπλα Innovation Plus Όσο απαιτητικός και να είναι ο χώρος σας επιλέξτε έπιπλα Innovation Plus

    …δείτε τον χώρο σας να προσαρμόζεται στα πιο φιλοσοφημένα έπιπλα της εποχής!

    Η επιλογή επίπλων για το σπίτι είναι μία διαδικασία που πρέπει να σας διασκεδάζει και να σας εμπνέει πάντα για το καλύτερο. Πήγαμε στο κατάστημα Innovation Plus στον Άλιμο όπου είδαμε τη νέα συλλογή από έπιπλα σπιτιού, πολυθρόνες σαλονιού, τραπεζαρίες, καναπέδες, μικροέπιπλα που έχουν να πουν μία δική τους ιστορία για τον τρόπο που κατασκευάστηκαν και τελειοποιήθηκαν, πάντα από κορυφαίους designers του χώρου!

  • Σαλόνια και κρεβατοκάμαρες Γκούμας: Η πιο καλαίσθητη πρόταση στη Θεσσαλονίκη Σαλόνια και κρεβατοκάμαρες Γκούμας: Η πιο καλαίσθητη πρόταση στη Θεσσαλονίκη

    Το σπίτι σας είναι ο προσωπικός σας παράδεισος και η αισθητική του θα πρέπει να ανταποκρίνεται απόλυτα στο ιδιαίτερο γούστο σας και να εκφράζει την εικαστική σας άποψη για το χώρο.

    Για να λειτουργήσει αυτό σωστά ωστόσο και να δημιουργήσετε ένα σπίτι πραγματικό έργο τέχνης, χρειάζεστε τα κατάλληλα υλικά και εν προκειμένω, τα κατάλληλα έπιπλα που θα συνθέσουν και θα πλαισιώσουν τους χώρους σας με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο, δημιουργώντας μία μοναδική ατμόσφαιρα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved