Τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρα μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Έλεγα να αλλάξω την κρεβατοκάμαρα μου. Έχω ένα σκούρο καφέ δερμάτινο κρεβάτι και δυο ίδια κομοδίνα. Επίσης ένα έπιπλο πρωινού με ροδάκια και έναν καθρέφτη στο χρώμα του ξύλου. Να βάψω με γκρι ή μπλε βαθύ τους τοίχους και σε ποιο τόνο?” Αγγελική

Η άποψη μας

Το καφέ είναι μια ευέλικτη επιλογή, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα χρώματα. Ωστόσο ο συνδυασμός του με το μπλε είναι ένας από τους πιο κλασσικούς, διαχρονικούς συνδυασμούς. Καφέ έπιπλα και μπλε τοίχοι δημιουργούν μια εντυπωσιακή εμφάνιση σε κάθε χώρο και οπωσδήποτε και στην κρεβατοκάμαρα. Σχεδόν όλοι οι αποχρώσεις του μπλε συνδυάζονται με το καφέ, αλλά είναι σημαντικό να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των δύο χρωμάτων, ώστε να υπάρχει ευχάριστη αίσθηση στο χώρο.

Προτείνουμε δύο τόνους του μπλε, ένα ανοιχτό και ένα σκουρότερο: μπλε-ραφ προς το μωβ και ναυτικό μπλε. Η επιλογή εξαρτάται και από το μέγεθος του δωματίου. Το σκούρο μπλε μπορεί να φωτιστεί με φωτεινότερες πινελιές στα υπόλοιπα στοιχεία του δωματίου.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρα μου; Τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρα μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θέλω να ανανεώσω την κρεβατοκάμαρά μου βάφοντας τους τοίχους που μέχρι σήμερα είναι λευκοί. Η κρεβατοκάμαρα και τα έπιπλα είναι βαθύ και σκούρο χρώμα κερασιάς, οι ντουλάπες πολύ ελαφρύ γκρι σιέλ. Ευχαριστώ” Κατερίνα

    Η άποψη μας

    Συνδυάστε μια απαλή απόχρωση του μπεζ-σοκολά στους τοίχους για να δώσετε λάμψη, ζεστή πολυτέλεια και στυλ στην κρεβατοκάμαρα σας.

    Επιλέξτε σετ σεντόνια σε αρμονικούς τόνους.

  • Τι χρώματα για τοίχους και κουρτίνες να συνδυάσω με wenge έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα μου; Τι χρώματα για τοίχους και κουρτίνες να συνδυάσω με wenge έπιπλα στην κρεβατοκάμαρα μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θέλω να βάψω την κρεβατοκάμαρά μου αλλά δεν ξέρω τι χρώμα ταιριάζει. Τα έπιπλα θα είναι χρώμα wenge και το πάτωμα είναι από ξύλο(καφέ σκούρο). Μπορώ να βάψω τον τοίχο πίσω από το κεφαλάρι κόκκινο και τους άλλους τοίχους γκρι ανοιχτό ή μπεζ; Και τι χρώμα θα πρέπει να είναι μετά οι κουρτίνες;” Ελένη

    Η άποψη μας

    Το χρώματα που επικρατούν στο χώρο είναι σκούρα (wenge- καφέ του δαπέδου).

    Ανάλογα με το μέγεθος του χώρου μπορείτε να διαλέξετε το χρώμα στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι, τους υπόλοιπους τοίχους και τις κουρτίνες.

    Μια βαθιά απόχρωση του κόκκινου συνδυάζεται αρμονικά με τα βέγκε έπιπλα και στους υπόλοιπους τοίχους διαλέξτε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση του μπεζ. Για τις κουρτίνες επιλέξτε την απόχρωση του φυσικού μεταξιού.

    Εναλλακτικά, επιλέξτε μια απόχρωση του μπλε-μωβ για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι και ανοιχτόχρωμη απόχρωση μπλε-μωβ για τις κουρτίνες.

    Αν η κρεβατοκάμαρα σας είναι ευρύχωρη προτείνουμε να βάψετε μπεζ ανοιχτό τους τοίχους και μια σκούρα απόχρωση του καφέ εσπρέσο για το ταβάνι. Στην περίπτωση αυτή επιλέξτε κουρτίνες με χρώματα αρμονικά με το καφέ χρώμα (κόκκινο- κίτρινο- μπεζ- γαλάζιο).

  • Τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι μου; Τι χρώμα να βάψω την κρεβατοκάμαρα και το σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θέλω να αλλάξω χρώμα στους τοίχους της κρεβατοκάμαρας και στο σαλόνι μας.

    Κρεβατοκάμαρα: τα έπιπλα είναι σε σκούρες αποχρώσεις (σκούρο ξύλο) με ασημί λεπτομέρειες και τα πορτατίφ είναι σε μωβ απόχρωση.

    Σαλόνι: ο καναπές είναι μαύρο δέρμα με γκρι με ποντικί μαξιλάρια, τα ριχτάρια σε μωβ/μαύρο/γκρι χρώμα και τα έπιπλα είναι σε μαύρο χρώμα με άσπρες λεπτομέρειες.” Γιώτα

    Η άποψη μας

    Κρεβατοκάμαρα

    Ο σκούρος τόνος των επίπλων αμβλύνεται με τη γλυκιά απόχρωση του μπεζ-ροζ του ανθού ή εναλλακτικά με ανοιχτόχρωμη βιολέ απόχρωση. Και τα δύο χρώματα συνδυάζονται αρμονικά με το μωβ.

    Σαλόνι

    Το μαύρο, το γκρι και το μωβ εναρμονίζονται με απόχρωση του γκρι με ίχνη κόκκινου, όπου όλα τα χρώματα δημιουργούν ένα ζεστό αποτέλεσμα ή καθαρή απόχρωση του γκρι για την ανάδειξη του μωβ χρώματος, που είναι το μόνο ζεστό χρώμα στο χρωματικό σχήμα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved