Πως μπορώ να καλύψω τον σωλήνα κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός μου, εγκατέστησα κλιματιστικό, αλλά δυστυχώς είναι ορατός ο σωλήνας μήκους 50 εκ. από το κλιματιστικό προς τον εξωτερικό τοίχο. Κάτω από το σωλήνα υπάρχει κομοδίνο. Η μπαλκονόπορτα του δωματίου βρίσκεται σε απόσταση 1,50 μέτρων από τη γωνία των τοίχων. Πως μπορώ να κρύψω το σωλήνα του κλιματιστικού;"

Φένια

Η απάντησή μας:

Πιθανολογώντας τη χωροθέτηση των επίπλων στο δωμάτιο προτείνουμε δύο λύσεις:

Α' λύση

Στην οροφή, πάνω από το κρεβάτι και τα κομοδίνα, μπορείτε να κατασκευάσετε δύο "κουτιά" εκατέρωθεν του κρεβατιού. Στο ένα από αυτά τα κουτιά θα κρυφτεί ο σωλήνας του κλιματιστικού. Επίσης από τα κουτιά, μπορούν να αναρτηθούν δύο φωτιστικά που να φθάνουν αρκετά χαμηλά έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται και ως φωτιστικά κομοδίνων.

Οι επιφάνειες των κουτιών μπορούν να βαφούν με διαφορετικό χρώμα από αυτό των υπόλοιπων τοίχων. Η επιφάνεια του τοίχου (πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού) μπορεί να καλυφθεί με ταπετσαρία ή να διακοσμηθεί με αυτοκόλλητα τοίχου.

Β΄λύση

Ο σωλήνας μπορεί να καλυφθεί με μια κατακόρυφη κατασκευή από γυψοσανίδες, που θα εκτείνεται από το δάπεδο ώς την οροφή. Στην κατασκευή αυτή, μπορούν επίσης να προβλεφθούν εσοχές για την τοποθέτηση μιρκών διακοσμητικών αντικειμένων.

Ο τοίχος πίσω από το κεφαλάρι μπορεί να βαφεί σε σκούρο τόνο, ενώ οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να βαφούν σε ανοιχτότερο τόνο.

Γ΄λύση

Στην οροφή, στην πλευρά του σωλήνα και κατα μήκος ολόκληρου του τοίχου μπορεί να κατασκευαστεί με γυψοσανίδες ένα δοκάρι, μέσα στο οποίο θα ενσωματωθεί το κλιματιστικό και θα κρυφτεί ο σωλήνας του.

Σχετικά Άρθρα

  • Τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας είναι βεγγε. Τί χρώμα να βάψω τον τοίχο πάνω από το προσκεφάλι; Τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας είναι βεγγε. Τί χρώμα να βάψω τον τοίχο πάνω από το προσκεφάλι;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας μου είναι βεγγε. Τί χρώμα να βάψω τον τοίχο πάνω από το προσκεφάλι;"

    Η απάντησή μας:

    Η ερώτησή σας είναι πολύ γενική και θα χρειαζόμασταν περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να σας κατευθύνουμε σωστότερα.

    Ωστόσο, μπορούμε να σας αναφέρουμε δύο τρόπους, με τους οποίους μπορείτε να τονίσετε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι χρησιμοποιώντας απλά το εφέ της αντίθεσης μεταξύ των χρωμάτων.

    Μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα της αρεσκείας σας για τους τοίχους του δωματίου (για παράδειγμα το γαλάζιο) και να βάψετε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι 2-3 τόνους σκουρότερο. Συνεπώς θα δημιουργήσετε μια αντίθεση μεταξύ σκούρου και φωτεινού χρώματος.

    Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε ένα χρώμα για τους τοίχους του δωματίου (για παράδειγμα το γαλάζιο) και να βάψετε τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με ένα συμπληρωματικό χρώμα (για παράδειγμα το κοραλλί).

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved