Πως μπορώ να καλύψω τον σωλήνα κλιματιστικού στο υπνοδωμάτιο;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

air condition hitachi

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Στην κρεβατοκάμαρα του διαμερίσματός μου, εγκατέστησα κλιματιστικό, αλλά δυστυχώς είναι ορατός ο σωλήνας μήκους 50 εκ. από το κλιματιστικό προς τον εξωτερικό τοίχο. Κάτω από το σωλήνα υπάρχει κομοδίνο. Η μπαλκονόπορτα του δωματίου βρίσκεται σε απόσταση 1,50 μέτρων από τη γωνία των τοίχων. Πως μπορώ να κρύψω το σωλήνα του κλιματιστικού;"

Φένια

Η απάντησή μας: 

Πιθανολογώντας τη χωροθέτηση των επίπλων στο δωμάτιο προτείνουμε δύο λύσεις:

  • Α' λύση

Στην οροφή, πάνω από το κρεβάτι και τα κομοδίνα, μπορείτε να κατασκευάσετε δύο "κουτιά" εκατέρωθεν του κρεβατιού. Στο ένα από αυτά τα κουτιά θα κρυφτεί ο σωλήνας του κλιματιστικού. Επίσης από τα κουτιά, μπορούν να αναρτηθούν δύο φωτιστικά που να φθάνουν αρκετά χαμηλά έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται και ως φωτιστικά κομοδίνων. 

Οι επιφάνειες των κουτιών μπορούν να βαφούν με διαφορετικό χρώμα από αυτό των υπόλοιπων τοίχων. Η επιφάνεια του τοίχου (πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού) μπορεί να καλυφθεί με ταπετσαρία ή να διακοσμηθεί με αυτοκόλλητα τοίχου. 

διακόσμηση κρεβατοκάμαρας, σχέδιο κρεβατοκάμαρας, κλιματιστικό σε δωμάτιο

 

Bedroom air condition 02

 

  • Β΄λύση

Ο σωλήνας μπορεί να καλυφθεί με μια κατακόρυφη κατασκευή από γυψοσανίδες, που θα εκτείνεται από το δάπεδο ώς την οροφή. Στην κατασκευή αυτή, μπορούν επίσης να προβλεφθούν εσοχές για την τοποθέτηση μιρκών διακοσμητικών αντικειμένων.

Ο τοίχος πίσω από το κεφαλάρι μπορεί να βαφεί σε σκούρο τόνο, ενώ οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να βαφούν σε ανοιχτότερο τόνο.

δωμάτιο air condition, air condition κρεβατοκαμαρα,

 

Bedroom air condition 04

  • Γ΄λύση

Στην οροφή, στην πλευρά του σωλήνα και κατα μήκος ολόκληρου του τοίχου μπορεί να κατασκευαστεί με γυψοσανίδες ένα δοκάρι, μέσα στο οποίο θα ενσωματωθεί το κλιματιστικό και θα κρυφτεί ο σωλήνας του. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

top-verfo-Top συμβουλές από την Verfo για την κρεβατοκάμαρά σας
2011-11-03-16-04-30Το δωμάτιο μου έχει μια εσοχή με παράθυρο. Πως μπορώ να την αξιοποιήσω?
2013-03-20-16-01-05Τα έπιπλα της κρεβατοκάμαρας μου είναι βεγγε. Τί χρώμα να βάψω τον τοίχο πάνω από το προσκεφάλι;
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+