Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου;

Τι χρώμα να βάψω το δωμάτιο μου; http://www.houzz.com/photos/130843/Gabriels-space-contemporary-kids-toronto

Ερώτηση αναγνώστη

“Ενδιαφέρομαι να βάψω το υπνοδωμάτιό μου και θα ήθελα την βοήθειά σας. Είμαι 23 ετών και το υπνοδωμάτιό μου έχει καφέ έπιπλα . Η μία μεριά κατά κύριο λόγο είναι η μπαλκονόπορτά μου ενώ ακριβώς απέναντι βρίσκεται η ντουλάπα μου, οπότε αυτοί οι 2 τοίχοι έχουν μικρή επιφάνεια σχετικά για βάψιμο. Στους άλλους 2 τοίχους στον έναν ακουμπάει η πλάτη του κρεβατιού και στον άλλο βρίσκεται το γραφείο . Από θέμα χρωμάτων το μόνο που θα ήθελα είναι να υπάρχει κάποια διχρωμία όποτε θα ήθελα αν γίνεται να μου προτείνετε κάποιους συνδυασμούς χρωμάτων. Σας ευχαριστώ πολύ.” Γιάννης

Η άποψη μας

Χρώματα που συνδυάζονται με τα καφέ έπιπλα και αναδεικνύουν ένα νεανικό δωμάτιο είναι το μπλε και οι αποχρώσεις του: μπλε ραφ, μπλε ρουά, μπλε ναυτικό, γαλάζιο. Επίσης αρμονικά συνδυάζονται με τις αποχρώσεις του μπλε το γκρι ανοικτό, το έλεφαντ γκρι, το γκρι μανιταρί, το καμηλό και το ανοιχτό σοκολατί.

Η επιλογή της κατάλληλης διχρωμίας στο δωμάτιο εξαρτάται από το μέγεθος του χώρου και τις αποχρώσεις των υπόλοιπων στοιχείων, όπως κουρτίνες, κάλυμμα κρεβατιού, χαλί. Επίσης η επιλογή έντονου ή απαλού χρώματος στη διχρωμία εξαρτάται από την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε στο δωμάτιο.

Συνδυασμοί χρωμάτων ανά δύο

1. Μπλε ναυτικό με ανοιχτό γκρι ή γαλάζιο

2. Μπλε ραφ με μπεζ ή ανοιχτό γκρι

3. Μπλε ρουά με καμηλό ή ανοιχτό σοκολατί

4. Καμηλό με γαλάζιο ή κυανό

5. Έλεφαντ με ανοιχτό σοκολατί ή κυανό

Μπορούμε να έχουμε διχρωμία βάφοντας τους τοίχους εναλλάξ με τα δύο χρώματα ή δημιουργώντας ρίγες οριζόντιες ή κάθετες στους τοίχους επιθυμητού πλάτους. Ακόμη μπορούμε να έχουμε διχρωμία στον ίδιο τοίχο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved