Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου;

Ερώτηση αναγνώστη

“Έχω σκοπό να κάνω ανακαίνιση μπάνιου και δεν μπορώ να βρω λύση για σχεδίαση του μπάνιου. Το μπάνιο μου έχει μήκος 2,25 με πλάτος 1.90. Η πόρτα βρίσκεται προς το μήκος του μπάνιου με διάσταση 0.80μ στη μέση ακριβώς, έχω τοίχο ελεύθερο 0.53μ από αριστερά και 0,53μ από δεξιά. Θέλω να τοποθετήσω στο μπάνιο κρεμαστό έπιπλο 1μ μήκος, 0,45μ βάθος και ντουζιέρα 1,20*0,80, μια λεκάνη, κολόνα επίπλου και έχουμε και ένα πλυντήριο. Τυχόν απάντηση σας θα με ευχαριστούσε αφάνταστα. Σας ευχαριστώ.” Μανώλης

Η άποψη μας

Να σημειωθεί ότι σε μπάνιο με τις διστάσεις αυτές, μπορεί να ενταχθεί μόνο στενό πλυντήριο πλάτους 40 εκ.

Επίσης κατά την πρόταση μας θεωρήσαμε ότι η αποχέτευση του μπάνιου βρίσκεται σε κάποια από τις γωνίες του μπάνιου στη δεξιά πλευρά.

Σε περίπτωση που η αποχέτευση βρίσκεται επάνω δεξιά στη ντουζιέρα, θα κατασκευαστεί “μαξιλάρι” δηλ. επένδυση του οριζόντιου τμήματος της αποχέτευσης μέχρι την κατακόρυφη και θα απαιτηθεί τοποθέτηση της ντουζιέρας, του επίπλου και της στήλης ελαφρά αριστερότερα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις διαστάσεις του μπάνιου σας και τα είδη υγιεινής που επιθυμείτε προτείνουμε την εξής χωροθέτηση.

Κατά μήκος του τοίχου μήκους 2,25μ από την πλευρά που ανοίγει η πόρτα τοποθετούμε με τη σειρά τη στήλη, το έπιπλο μπάνιου με τον καθρέπτη, ώστε να το αντικρίζει όποιος μπαίνει στο μπάνιο. Το έπιπλο απομονώνεται από τη ντουζιέρα με γυάλινο διαχωριστικό.

Πίσω από την πόρτα τοποθετούμε το στενό πλυντήριο και απέναντι του τη λεκάνη W.C. Με τη χωροθέτηση αυτή αφήνεται ο μέγιστος ελεύθερος χώρος μπροστά από το νιπτήρα περίπου 1,00μx 1,00μ και από τη λεκάνη 0,70μx1,00μ περίπου.

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο που ανακαινίζω; Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο που ανακαινίζω;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Κάνουμε ανακαίνιση το μπάνιο μας και θέλουμε τη γνώμη σας. Οι διαστάσεις του θα είναι περίπου 2m (ή 2,20)m φάρδος και 2m βάθος. Θα θέλαμε να έχει μπανιέρα και σίγουρα αποθηκευτικό χώρο. Η πόρτα θα είναι στην πλευρά του φάρδους και επίσης δεν θέλουμε υδραυλικές εγκαταστάσεις στις μια από τις 2 πλευρές του βάθους. Θα ήθελα και μια επιπλέον εναλλακτική λύση με πλυντήριο στο χώρο(αν είναι εφικτό). Στέλνω την κάτοψη του χώρου για να σας διευκολύνω.” Βάσω

  • Πώς να φτιάξω το μπάνιο μου; Πώς να φτιάξω το μπάνιο μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    ‘Έχω ένα μπάνιο σε 2.3 (μήκος)*2.6 (πλάτος) και δεν ξέρω πώς να το φτιάξω.

    Το παράθυρο είναι στον εξωτερικό τοίχο και έχει 60εκ πλάτος. Θα ήθελα αν μπορείτε να μου φτιάξετε ένα σχέδιο με μεγαλύτερο παράθυρο. Επίσης την παροχή του νερού για τη μπανιέρα την έχουν βάλει στον αριστερό τοίχο, τη λεκάνη στη μέση του εξωτερικού τοίχου (κάτω ακριβώς από το παράθυρο), την παροχή του νιπτήρα και το φώς στο δεξιό τοίχο όπως και το πλυντήριο. Η πόρτα είναι τοποθετημένη στον εσωτερικό τοίχο προς τα δεξιά (η παροχή του πλυντηρίου είναι πίσω από τη πόρτα). Ελπίζω να βοήθησα με την περιγραφή μου. Το μπάνιο θα φτιαχτεί τώρα οπότε μπορώ να κάνω πολλές αλλαγές αν χρειαστεί. Μου αρέσουν τα διαχρονικά και παραδοσιακά σχέδια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Ανέτα

    Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

    Παρακάτω θα δείτε 3 λύσεις διαφορετικές για την διαρρύθμιση του μπάνιου σας.

    1. Η πρώτη λύση είναι αυτή μου θα σας γινόταν κανονικά. Περιλαμβάνει μια μπανιέρα στα αριστερά κανονικών διαστάσεων, την λεκάνη κάτω από το παράθυρο, του οποίου έχει τροποποιηθεί η διάσταση από 60εκ σε 80εκ., με όσο ύψος θέλετε.

    2. Στη δεύτερη λύση που θα δείτε παρακάτω είναι διαφορετική η θέση της λεκάνης και της μπανιέρας. Αν δεν έχει γίνει ακόμα η αποχέτευση η θέση της λεκάνης μπορεί να μετακινηθεί διαφορετικά είναι πολύ δύσκολο.

    Σε αυτή τη πρόταση υπάρχει χτιστός πάγκος ο όποιος περιλαμβάνει το νιπτήρα και το πλυντήριο και είναι σε όλο μήκος του τοίχου (το παρακάτω σχέδιο της όψης δείχνει ακριβώς πως θα φαίνεται ο πάγκος)

    ΟΨΗ ΤΟΙΧΟΥ ΝΙΠΤΗΡΑ

    3. Στη τελευταία κάτοψη και μόνο αν αλλάζει η θέση της λεκάνης μπορείτε να έχετε έπιπλο και όχι χτιστό πάγκο και για περισσότερο αποθηκευτικό χώρο μπορείτε να έχετε και μια στήλη ντουλάπα. Επίσης σε αυτό το σχέδιο η μπανιέρα μπορεί να είναι και ασύμμετρη.

    Εικόνες πλακιδίων

    Παρακάτω θα δείτε κάποιες εφαρμογές πλακιδίων σε κλασσικά σχέδια

    Πηγή εικόνων: https://www.facebook.com/karampasis.solu?fref=ts

    Ζωή Καραμπάση - Interior Designer

    email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

    web: www.karampasis.gr

  • Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου; Πώς να διαρρυθμίσω το μπάνιο μου;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Θα ήθελα πολύ τη βοήθεια σας.......είναι σχετικά με το δωμάτιο της μπανιέρας. Σας αποστέλλω foto..... Θα κάνω μερικές αλλαγές. Στην εικόνα φαίνεται το δωμάτιο του μπάνιου και της γκαρνταρόμπας. Ο τοίχος που τα διαχωρίζει θα χαλάσει και θα γίνει μόνο δωμάτιο μπάνιου με διαστάσεις 4mx2,50. Στο μέσα μέρος που φαίνεται ο νιπτήρας και στα 2m πιο κάτω.......εκεί που δείχνει το νιπτήρα έχει 1m πλάτος..... Θα ήθελα πολύ να με συμβουλέψετε πως θα μπορούσα να βάλω ντουζιέρα του 1m και jacuzzi γωνιακό, μαζί με νιπτήρα- έπιπλο και την τουαλέτα......πως θα είναι η διαρρύθμιση? ...ακόμη δεν έχει φτιαχτεί η θέση της πόρτας .... Σας ευχαριστώ πολύ.” Νίκος

    Την απάντηση δίνει η Ζωή Καραμπάση (Interior designer)

    Αρχικά θα λέγαμε ότι το μέγεθος του μπάνιου σας είναι πολύ ικανοποιητικό και άνετο. Όταν λέτε jacuzzi πιθανότατα εννοείτε την μπανιέρα η οποία έχει υδρομασάζ. Αν εννοείτε κάτι διαφορετικό καλό θα ήταν να το διευκρινήσετε.

    Λύση 1

    Κάτοψη

    κλίμακα 1:25

    Στη λύση 1 έχει τοποθετηθεί ασύμμετρη μπανιέρα 1.60μΧ1.00μ στη θέση της ντουζιέρας όπου υπάρχει τώρα. Λόγω του ότι η αποχέτευση δεν μπορεί να μετακινηθεί η λεκάνη θα μείνει στον ίδιο τοίχο και θα μπορεί να μετακινηθεί δεξιά ή αριστερά κάποια εκατοστά. Όπως βλέπετε στο τοίχο μπαίνοντας δεξιά μπορεί να υπάρχει ή ένα μεγάλο έπιπλο ή ένας χτιστός πάγκος όπου το κάτω μέρος του να είναι χώρος αποθήκευσης. Η ντουζιέρα έχει γίνει ασύμμετρη και έχει τοποθετηθεί στο λοξό μέρος όπου ήταν το έπιπλο.


    Λύση 2

    Κάτοψη

    κλίμακα 1:25

    Στη λύση 2 έχουμε αλλαγές στη θέση της μπανιέρας η οποία σε αυτή τη λύση είναι γωνιακή, διαστάσεων 1.50μ χ 1.50μ, δίπλα υπάρχει η λεκάνη και δίπλα στη λεκάνη είναι χτιστή ντουζιέρα 1.30μχ0.80μ. Ο νιπτήρας μπορεί πάλι να είναι είτε πάνω στο πάγκο ή σε έπιπλο.

    Σημείωση:

    Λόγω του μεγάλους μεγέθους του μπάνιου σας τα είδη υγιεινής μπορούν να αλλάξουν διάσταση (να έχουν μεγαλύτερη ή και μικρότερη διάσταση).

    Τα μεγέθη της μπανιέρας είναι ενδεικτικά, υπάρχουν πολλά μεγέθη που μπορείτε να διαλέξετε.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved