Πώς να μειώσω έντονα φωτισμένο χώρο;

Πώς να μειώσω έντονα φωτισμένο χώρο; http://www.houzz.com/photos/83666/utopia-projects-contemporary-living-room-other

Ερώτηση αναγνώστη

“Δουλεύω σε ένα studio που έχω φτιάξει σε ένα ημιυπόγειο και για να γλιτώσω από προβλήματα που έχουν αναφερθεί ήδη στο site σας (έλλειψη φυσικού φωτός κτλ.), έχω τοποθετήσει πολύ φωτισμό από PL λάμπες στο ταβάνι και έχω βάψει λευκούς τους τοίχους του δωματίου, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι έντονα φωτισμένος και η χαλάρωση αδύνατη!

Έχω προσπαθήσει να εισάγω αντικείμενα με ζεστά χρώματα (αποχρώσεις του καφέ) στο χώρο, αλλά η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί αρκετά. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση;” Νίκος

Η άποψη μας

Όσον αφορά στο φωτισμό, για να επιτύχετε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, πρέπει να εξασφαλιστεί η οπτική άνεση στο χώρο, με λίγα λόγια πρέπει να επιτύχετε τον κατάλληλο φωτισμό. Ενδεχόμενα να υπάρχουν θέσεις στο χώρο που απαιτούν να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε φωτισμό. Μπορεί η λαμπρότητα του φωτός να μην είναι σωστά κατανεμημένη και να κουράζει.

Εξετάστε τη δυνατότητα να βάλετε και άλλους τύπους φωτιστικών, πχ επιδαπέδια με ντίμμερ. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες μικρότερης ισχύος στα PL.

Σε επίπεδο διακόσμησης μπορείτε να επιλέξετε να βάψετε κάποιον τοίχο σε φωτεινό, ζεστό χρώμα ή να διατηρήσετε τους τοίχους λευκούς βάζοντας πινελιές ζεστών χρωμάτων.

Οι πινελιές μπορούν να είναι είτε έργα τέχνης, είτε φωτοταπετσαρίες με θέμα τη φύση, είτε αυτοκόλλητα τοίχου.

Σχετικό άρθρο

Πινελιές σε λευκούς τοίχους

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved