Τι χρώματα να βάψω τη σαλοκουζίνα μου;

Τι χρώματα να βάψω τη σαλοκουζίνα μου; http://www.houzz.com/photos/84520/living-room-midcentury-living-room-other

Ερώτηση αναγνώστριας

“Tο σαλόνι είναι ενιαίο με τη κουζίνα, η οποία έχει ντουλάπια σε ανοιχτόχρωμο ξύλο με κάποια πορτάκια κίτρινο-μπεζ. Μπορώ να βάλω inox συσκευές? Τα έπιπλα στο σαλόνι σκεφτόμουνα να είναι wenge, ταιριάζουν μωβ- γκρι χρώματα? Ίσως ο ένας τοίχος να είχε κάποιες ρίγες ή ταπετσαρία? Και τέλος στο τζάκι από πάνω θέλει κάτι ή απλό χρώμα? Σας ευχαριστώ.” Φαίδρα

Η άποψη μας

Περιοχή κουζίνας

Μπορείτε να επιλέξετε inox συσκευές για την κουζίνα σας, καθώς συνδυάζονται αρμονικά με το ανοιχτόχρωμο ξύλο και τα κίτρινα-μπεζ ντουλάπια σας. Το λαμπερό inox έρχεται σε αντίστιξη με τη ζεστασιά που αποπνέει το ξύλο με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ευχάριστου χώρου.

Περιοχή καθιστικού

Τα μωβ-γκρι χρώματα συνδυάζονται καταπληκτικά με το wenge και διαμορφώνουν ένα χώρο με θαλπωρή και συγχρόνως με ιδιαίτερη κομψότητα.

Αν και δεν γνωρίζουμε την ακριβή χωροθέτηση των στοιχείων του χώρου και το μέγεθος του, πιστεύουμε ότι για να επιτύχετε ένα σύνολο σε απλές, δυναμικές γραμμές επιλέξτε το τζάκι για να το αναδείξετε σε κύριο στοιχείο του χώρου.

Μπορείτε λοιπόν να βάψετε τη φούσκα του τζακιού με ένα βαθύ πλούσιο χρώμα , που συνδυάζεται αρμονικά με το μωβ, ή να διαλέξετε μια ταπετσαρία με λεπτές ρίγες για να επενδύσετε το τζάκι.

Οι υπόλοιποι τοίχοι μπορούν να βαφούν σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις του γκρι.

Σχετικά Άρθρα

  • Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου Ανακαίνιση σπιτιού: Μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξετε την χρωματική παλέτα του χώρου
    traditional kitchen
    Photo by Brett Mickan Interior Design - Look for transitional kitchen design inspiration

    Αν αισθάνεστε συχνά άγχος και στρες σε κάποιο χώρο του σπιτιού σας, όπως για παράδειγμα στο καθιστικό ή στο γραφείο, ή αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ύπνο, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε την επίδραση που έχουν τα χρώματα στην ψυχολογία σας. Τα χρώματα στους εσωτερικούς χώρους βρίσκονται παντού, στο δάπεδο, στην οροφή, στους τοίχους, στα έπιπλα, στα μικροαντικείμενα, στα υφάσματα και αλλού. Ωστόσο, οι βαμμένοι τοίχοι αποτελούν εκείνες τις επιφάνειες που καθορίζουν σημαντικά την χρωματική παλέτα ενός χώρου.

  • Με τί χρώματα να βάψω τον ενιαίο χώρο σαλοκουζίνας; Με τί χρώματα να βάψω τον ενιαίο χώρο σαλοκουζίνας;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "θα ήθελα να με βοηθήσετε σχετικά, με το τι χρώματα να επιλέξω για τους τοίχους της σαλοκουζίνας. Η κουζίνα μου έχει χρώμα γκρι με νερά. Τα πλακάκια στην σαλοκουζινα είναι μπεζ με νερά και το τζάκι πάλι κυμαίνεται σε μπεζ αποχρώσεις, τα αλουμίνια είναι σε πράσινο χρώμα."

    Η απάντησή μας:

    Οι επιλογές σε χρώματα είναι πολλές και η τελική επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες σας, τις προτιμήσεις σας αλλά και από τα χαρακτηριστικά του χώρου (φωτισμός, διαστάσεις χώρου, διάταξη επίπλων, κτλ).

    Καθώς δε μας δίνετε περισσότερα στοιχεία αλλά και δεν έχουμε φωτογραφία του χώρου σας, σας δίνουμε τρείς γενικές κατευθύνσεις, τις οποίες μπορείτε να προσαρμόσετε ανάλογα στο χώρο σας.

    1η λύση: Βάψτε όλους του τοίχους με ένα ουδέτερο, φωτεινό χρώμα.

    Αν θέλετε να δώσετε λιτό και αυστηρό ύφος στο χώρο, μπορείτε να βάψετε όλους τους τοίχους με το ίδιο χρώμα. Μια καλή επιλογή είναι το λευκό ή υπόλευκο χρώμα. Ωστόσο, για να προσθέσετε χρώμα στο χώρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτομέρειες χρώματος, όπως πολύχρωμα μαξιλάρια, χαλιά και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

    2η λύση: Χωρίστε οπτικά τον ενιαίο χώρο χρησιμοποιώντας διαφορετικά χρώματα.

    Επιλέξτε δύο διαφορετικά χρώματα και βάψτε με το ένα χρώμα το χώρο του καθιστικού και με το άλλο χρώμα το χώρο της κουζίνας. Αν ο χώρος είναι σκοτεινός και μικρός επιλέξτε ανοιχτά χρώματα. Ένας ενδιαφέρον συνδυασμός αποτελεί το χλωμό πράσινο (για το χώρο του καθιστικού), ένα ήρεμο και ταυτόχρονα δυναμικό χρώμα που δημιουργεί αισθήματα χαλάρωσης και το μπεζ (για το χώρο της κουζίνας).

    3η λύση: Τονίστε ένα μόνο τοίχο με ένα βαθύ χρώμα.

    Βάψτε όλους τους τοίχους με ένα ουδέτερο, ανοιχτό χρώμα (για παράδειγμα υπόλευκους, μπεζ, ανοιχτό γκρι) και τονίστε ένα μόνο τοίχο βάφοντας τον με ένα βαθύ και δυνατό χρώμα. Ενδιαφέρουσες επιλογές αποτελούν το μωβ των μούρων και το κόκκινο του σάπιου μήλου.

  • Τι χρώμα να διαλέξω για τον τοίχο πίσω από κόκκινο καναπέ; Τι χρώμα να διαλέξω για τον τοίχο πίσω από κόκκινο καναπέ;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    "Παρακαλώ δώστε μου μια συμβουλή για να αλλάξω το σπίτι μου που τόσο έχω βαρεθεί!!!!!

    Έχω κόκκινο καναπέ και βέγκε έπιπλα το πλέον συνηθισμένο.... και θέλω να κάνω λίγο την διαφορά με το χρώμα του τοίχου ώστε να αλλάξει και η διάθεση μας! Τι χρώμα άραγε ταιριάζει? Οι κουρτίνες είναι εκρού! Ευχαριστώ πάρα πολύ!" Τάνια

    Η άποψη μας

    Το κόκκινο είναι χρώμα έντονο που προκαλεί συναισθήματα. Ο συνδυασμός του με άλλα χρώματα πρέπει να γίνει με προσοχή για να μην επιβαρυνθεί η ατμόσφαιρα στο χώρο.

    Το μπλε είναι ένα ήρεμο χρώμα που θα δημιουργήσει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στο χώρο.

    Το πορφυρό είναι ένα πλούσιο, βαθύ χρώμα που δίνει στο χώρο κομψότητα, πολυτέλεια και ζεστασιά.

    Ασφαλείς επιλογές αποτελούν οι αποχρώσεις του ουδέτερου γκρίζου.

    Η επιλογή του τόνου του χρώματος εξαρτάται σε κάθε περίπτωση από το μέγεθος του χώρου, το στυλ διακόσμησης και τη φωτεινότητα του.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved