Τί κουρτίνα να τοποθετήσω στην μπαλκονόπορτα της κουζίνας;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Στην κουζίνα μου υπάρχει μπαλκονόπορτα. Δεν ξέρω τί κουρτίνα να επιλέξω. Θα πρέπει να βάλω κουρτινόξυλο ή να επιλέξω ρόλερ ή περσίδες;" 

Η άποψή μας: 

Αρχικά η επιλογή κουρτίνας εξαρτάται από το είδος της μπαλκονόπορτας στην κουζίνα, δηλ. αν είναι δίφυλλη ή μονόφυλλη και ανοιγόμενη ή συρόμενη.

Επίσης πρέπει να είναι γνωστή η διαμόρφωση του χώρου, αν δηλ. η κουζίνα είναι ενιαία με το καθιστικό ή όχι.

Σε περίπτωση σαλοκουζίνας πρέπει να υπάρχει αρμονικός συνδυασμός με τις κουρτίνες του υπόλοιπου χώρου.

Τέλος η επιλογή κουρτίνας εξαρτάται από το στυλ διακόσμησης του ενιαίου χώρου, ή το στυλ των επίπλων (ντουλαπιών) κουζίνας (χωριστός χώρος κουζίνας).

  • Κουρτίνα σε κουρτινόξυλο

Λύση πρακτική και λειτουργική. Δίνει τη δυνατότητα άμεσης χρήσης της μπαλκονόπορτας, γιατί η κουρτίνα μετακινείται εύκολα στο πλάι. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία κουρτινόξυλων και τρόπων ραφής των κουρτινών (με σούρα, trooks κλπ.).

Επιλέγεται όταν η κουρτίνα πρέπει να καλύπτει τη μπαλκονόπορτα (θέαση από έξω, ηλιοπροστασία).

  • Ρόλερς, ρόμαν, περσίδες

Λύσεις λιγότερο εύχρηστες για μπαλκονόπορτα, γιατί απαιτείται χρόνος για να τραβηχτούν προς τα πάνω για το άνοιγμα της μπαλκονόπορτας.

Οι παραπάνω λύσεις είναι αποτελεσματικές είτε για παράθυρα, είτε για χώρους με μικρότερη συχνότητα χρήσης του ανοίγματος.

 

Συνεπώς, για την μπαλκονόπορτα της κουζίνας σας, προτείνουμε την επιλογή κουρτίνας που σύρεται σε κουρτινόξυλο. Οι μπαλκονόπορτες κουζίνας, συνήθως έχουν μεγάλη κυκλοφορία και έτσι πρέπει να επιλέξετε κάτι που θα ανοίγει και θα κλείνει πολύ εύκολα. 

 

Σχόλια  

 
0 # .... 27-05-2014 17:58
τα ρόλερ δεν είναι καθόλου πρακτικά σε πόρτες που η κυκλοφορία είναι πολύ συχνή και ειδικά σε μπαλκονόπορτες. Βασικά για μπαλκονόπορτες εγώ θα απέφευγα εντελώς την τοποθέτηση ρόλερ.
Ευχαριστώ
Απάντηση | Απάντηση με παράθεση | Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

«Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνες να βάλω στο σαλόνι μου. Επειδή έχω πολλά άσχετα χρώματα νομίζω δυσκολεύομαι αρκετά. Έχω 1 γκρι καναπέ, 1 πορτοκαλί καναπέ, 2 βιβλιοθήκες σκούρο καφέ , 1 βιβλιοθήκη λεύκη, 1 τραπεζάκι λευκό και ένα τραπέζι με τζαμί και ινοξ πόδια. Θα ταίριαζαν βυσσινί? Η προτείνετε...
2013-04-23-18-00-38Έχω ένα ενιαίο χώρο για σαλόνι-τραπεζαρία χωρίς κουρτίνες και μηχανισμούς. Τώρα που θέλω να τοποθετήσω κουρτίνες θα ήθελα οι σιδηρόδρομοι να μη φαίνονται. Μου αρέσουν πολύ οι γύψινες κουρτινιέρες αλλά φοβάμαι μήπως τότε χρειαστούν και βαψίματα στους τοίχους που είναι ήδη βαμμένοι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει...
2015-05-07-08-32-08Η ηλιοπροστασία αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της αρχιτεκτονικής, όχι μόνο για τις χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως οι Μεσογειακές αλλά και για τις βόρειες χώρες.
2011-11-06-16-38-27Η τοποθέτηση σκιάστρων στα παράθυρα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+