Πως να διακοσμήσω έναν τοίχο από γυψοσανίδες χωρίς να καρφώσω ή να βιδώσω πάνω του;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Ο καναπές του σαλονιού μου βρίσκεται μπροστά από λευκό τοίχο. Ο τοίχος είναι κατασκευασμένος με γυψοσανίδες. Πώς μπορώ να τον διακοσμήσω χωρίς να καρφώσω ή να βιδώσω πάνω του"

Η απάντησή μας:

Μερικές ιδέες διακόσμησης χωρίς να τρυπήσετε τον τοίχο από γυψοσανίδα είναι οι παρακάτω:

Τοποθετήστε αυτοκόλλητα τοίχου.

Στο εμπόριο διατίθεται μια μεγάλη ποικιλία από αυτοκόλλητα, με δεκάδες διαφορετικά θέματα, στύλ και χρώματα. Τσ αυτοκόλλητα τοίχου τοποθετούνται και αφαιρούνται εύκολα χωρίς να καταστρέφουν τις επιφάνειες. Είναι οικονομικά και επιτρέπουν τη συχνή ανανέωση της διακόσμησης του χώρου.

Τοποθετήστε μια κατακόρυφη λωρίδα ταπετσαρίας.

Επιλέξτε μια εντυπωσιακή ταπετσαρία και τοποθετήστε μια λωρίδα, από το δάπεδο ως την οροφή. Η ταπετσαρία, αφαιρείται χωρίς να αφήνει σημάδια στις επιφάνειες των τοίχων.

Κρεμάστε πίνακες ζωγραφικής, διακοσμητικά κάδρα, φωτογραφίες, κλπ, από την οροφή.

Αν θέλετε να τοποθετήσετε πίνακες στους τοίχους, χωρίς όμως να τους τρυπήσετε, μπορείτε να καταφύγετε στη λύση της ανάρτησης από την οροφή με ανοξείδωτα συρματόσχοινα. Αν θέλετε να κρεμάσετε περισσότερους πίνακες, μπορείτε να στερεώσετε στην οροφή μια λεπτή κουρτινόβεργα και από αυτή να κρεμάσετε τα συρματόσχοινα.

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να συνδυάσετε τα εμπριμέ, τα καρό, τα πουά, τα λεοπάρ, τα φλοραλ, κτλ. μεταξύ τους Πως να συνδυάσετε τα εμπριμέ, τα καρό, τα πουά, τα λεοπάρ, τα φλοραλ, κτλ. μεταξύ τους

    Τα μοτίβα, ή αλλιώς τα εμπριμέ, τα ριγέ, τα λεοπάρ, τα πουά, τα animal prints και τα καρό αποτελούν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες επιλογές, που δεν αφορούν μόνο στη μόδα αλλά εδώ και δεκαετίες έχουν κυριαρχήσει στο χώρο της διακόσμησης και του interior design. Οι κύριες εφαρμογές των μοτίβων είναι οι ταπετσαρίες, οι κουρτίνες, τα υφάσματα επιπλώσεων, τα χαλιά, τα πλακάκια, τα σερβίτσια, τα κλινοσκεπάσματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα. Οι επιφάνειες με μοτίβα αποτελούν το αντίδοτο στη μονοτονία, αλλά δυστυχώς αν το παρακάνετε το αποτέλεσμα θα είναι κουραστικό και υπερβολικό.

  • Αυτοκόλλητα τοίχου που φέρνουν την άνοιξη στο χώρο Αυτοκόλλητα τοίχου που φέρνουν την άνοιξη στο χώρο

    Τα αυτοκόλλητα τοίχου αποτελούν ιδανική λύση διακόσμησης. Χρησιμοποιούνται ευρέως καθώς μπορούν να αλλάξουν εύκολα και γρήγορα την εμφάνιση ενός τοίχου. Σε σύγκριση με το χρονοβόρο βάψιμο και την σχετικά ακριβή λύση της ταπετσαρίας, τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι οικονομικά και μπορούν να τοποθετηθούν από μη-επαγγελματίες.

  • Παιδικές ταπετσαρίες με έμπνευση από την Disney Παιδικές ταπετσαρίες με έμπνευση από την Disney

    Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου αποτελεί μια από τις πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες που απολαμβάνουν τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά. Θυμηθείτε ωστόσο ότι τα σημερινά παιδιά έχουν άποψη για τον τρόπο που ντύνονται και φυσικά για τη διακόσμηση του χώρου τους. Αυτό σημαίνει ότι πριν προσχωρήσετε στις λεπτομέρειες της διακόσμησης καλό είναι να συζητήσετε με τα παιδιά σας και να συναποφασίσετε για τα χρώματα, τα έπιπλα και το στυλ διακόσμησης. Βρείτε παιδικές ταπετσαρίες αλλά και ιδέες διακόσμησης παιδικών δωματίων στην oikianet.gr.

    • H ταπετσαρία με μια σκηνή από την ταινία κινουμένων σχεδίων "Αυτοκίνητα" των Pixar/ Disney τοποθετήθηκε σε έναν ολόκληρο τοίχο στο παιδικό δωμάτιο. Η χρωματική παλέτα που επιλέχτηκε για τον υπόλοιπο χώρο είναι εμπνευσμένη από τα κυρίαρχα χρώματα της ταπετσαρίας.

    Στον κόσμο των παιδιών κυριαρχούν τα έντονα χρώματα, τα μυθικά τοπία και οι ήρωες των παραμυθιών. Για αυτό το λόγο, ένα από τα δημοφιλέστερα θέματα διακόσμησης παιδικών δωματίων είναι οι ταινίες κινουμένων σχεδίων. Οι ταινίες προσφέρουν στο παιδιά μοναδική ψυχαγωγία αλλά και μια ευκαιρία να ταξιδέψουν σε φανταστικούς κόσμους γεμάτους ήρωες, μαγεία και εξωτικά τοπία.

    • Ο υδάτινος κόσμος της μικρής γοργόνας είναι γαλαζοπράσινος. Με βάση τα συγκεκριμένα χρώματα της ταπετσαρίας επιλέχτηκαν έπιπλα σε τόνους πράσινου και μπλε.

    Οι ήρωες και οι εικόνες της Disney κυκλοφορούν σε δεκάδες προϊόντα που συντροφεύουν τα παιδιά σε κάθε στιγμή της ζωής τους. Οι ταπετσαρίες με σκηνές κινουμένων σχεδίων είναι εντυπωσιακές και φέρνουν την ατμόσφαιρα της ταινίας στο δωμάτιο των μικρών πρωταγωνιστών.

    • Τα ξωτικά, οι νάνοι, οι μάγοι, τα ιπτάμενα πλάσματα μέσα σε πυκνά δάση εξάπτουν τη φαντασία μικρών και μεγάλων. Η συγκεκριμένη ταπετσαρία είναι κατάλληλη ακόμη και για μεγαλύτερα παιδιά αλλά και για όλους εκείνους που παραμένουν λάτρεις των παραμυθιών.

    Και μπορεί οι σύγχρονες ταινίες τρισδιάστατων γραφικών να έχουν κλέψει τις εντυπώσεις, ωστόσο τα κλασικά παραμύθια δεν έχουν χάσει ακόμη τη λάμψη τους και συνεχίζουν να ασκούν μια ανεξήγητη μαγεία σε μικρούς και μεγάλους.

    • Η χιονάτη, η κοκκινοσκουφίτσα, ο Ρομπέν των δασών, η Αλίκη στο χώρα των θαυμάτων είναι μερικοί μόνο από τους ήρωες που τα παιδιά δεν έχουν πάψει να αγαπούν.

    Δείτε περισσότερες ταπετσαρίες και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

    Σωτ. Τρούπκου 2 , Χαλάστρα

    τηλ: 2310-792757

    Κιν. 6942-626556

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved