Τι πλακάκια να βάλω σε νέο δάπεδο για να συνδυάζεται με το παλιό;

Τι πλακάκια να βάλω σε νέο δάπεδο για να συνδυάζεται με το παλιό; http://hermonacasa.com/beautiful-tile-in-the-interior-and-exterior-house-design/tile-ceramic-living-room/

Ερώτηση αναγνώστριας

“Το σπίτι μου είναι 75 μ2 και έχει μπεζ σαγρέ πλακάκι μεσαίας διάστασης. Θέλουμε να προεκτείνουμε το σπίτι (σαν ενιαίο) προσθέτοντας 30 μ2 οπότε διαμορφώνεται νέο σαλόνι και γραφείο. Τι πλακάκια να βάλουμε στο νέο χώρο? Να βρούμε τα παλιά πλακάκια λίγο δύσκολο! Ή κάτι διαφορετικό? Όπως τύπου ξύλο ή κάτι άλλο? Γενικά θέλουμε το σπίτι να έχει μοντέρνα αισθητική. Ευχαριστώ πολύ!” Σοφία

Η άποψη μας

Υπάρχουν οι εξής δυνατότητες για να συνδέσετε το παλιό δάπεδο πλακιδίων με την επέκταση.

Επιλογή πλακιδίων σκουρότερου τόνου από το υπάρχον μπεζ και συγχρόνως διαφορετικού μεγέθους ακόμη και σχήματος. Ενδεχόμενα μπορούν να επιλεγούν πλακίδια με όψη ξύλου απλής γραμμής.

http://arrowceramic.en.alibaba.com/product/431476208-200139706/porcelain_living_room_tile.html

Επιλογή πλακιδίων σε δύο τόνους που συνδυάζονται με τα υπάρχοντα μπεζ πλακίδια και διαμόρφωσης απλού σχεδίου στο νέο χώρο, πχ. σκακιέρα.

http://www.alibaba.com/product-gs/431476208/porcelain_living_room_tile.html

Και στις δύο περιπτώσεις επιλέξτε μπορντούρα για την αρμονική μετάβαση από το παλιό στο νέο δάπεδο.

Σχετικά Άρθρα

  • Πώς να συνδέσω παλιό με νέο δάπεδο πλακιδίων; Πώς να συνδέσω παλιό με νέο δάπεδο πλακιδίων;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Γεια σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε γιατί έχω πρόβλημα με το δάπεδο. Το σπίτι είναι ανακατασκευή. Τραπεζαρία, σαλόνι και κουζίνα είναι ενιαίος χώρος. Αυτοί οι τρεις χώροι βρίσκονται σε μορφή Γ. Στο μισό σπίτι προϋπήρχαν πλακάκια, τα οποία δεν θέλουμε να ξηλώσουμε, αλλά δεν βρίσκουμε και ίδια για το υπόλοιπο σπίτι. Τι προτείνετε να βάλω παρόμοια ή να βάλω τελείως διαφορετικά χωρίζοντας με μαρμαροποδιά τον ένα χώρο από τον άλλο?”. Ευαγγελία

    Η απάντηση μας

    Ισχύουν και οι δύο επιλογές για το νέο δάπεδο.

    1. Επίστρωση με πλακίδια παρόμοιας απόχρωσης με τα υπάρχοντα, αλλά σκουρότερου τόνου. Επίσης είναι δυνατόν να διαφοροποιείται και το μέγεθος των πλακιδίων.

    2. Επίστρωση με πλακίδια διαφορετικού τόνου ακόμη και υφής από τα παλιά πλακάκια.

    Η μαρμαροποδιά δεν είναι το ενδεδειγμένο υλικό για τη μετάβαση από τα παλιά πλακίδια στα νέα. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε λύσεις με πλακίδια και όχι με μάρμαρο.

    Προτάσεις σύνδεσης παλιού με το νέο δάπεδο

    1. Μπορείτε να εφαρμόσετε διακοσμητικές μπορντούρες δαπέδου σε αποχρώσεις που συνδυάζονται με τα δύο δάπεδα.

    2. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε αυτοσχέδια μπορντούρα με τα νέα πλακίδια τεμαχισμένα σε σχήματα κατάλληλα, ώστε να διαμορφώσουν τη μπορντούρα.

    3. Εάν υπάρχει απόθεμα παλιών πλακιδίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά για να τα συνδυάσετε με τα νέα στη διαμόρφωση μιας μπορντούρας δαπέδου.

    Πηγές φωτό

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved