Μπορώ να κάνω κάποια κατασκευή δίπλα από το τζάκι;

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

fireplace sides before

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Θα ήθελα να μου πείτε αν θα μπορούσα να κάνω κάποια κατασκευή δίπλα από το τζάκι στο χώρο του καθιστικού. Επίσης θα ήθελα τη συμβουλή σας για την τοποθέτηση των επίπλων καθώς και την πρότασή σας για νέο χρώμα στους τοίχους. Πρόκειται για χώρο 12τ.μ"

Η απάντησή μας:

Μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις εσοχές που υπάρχουν εκατέρωθεν του τζακιού (αυτήν τη στιγμή έχετε τοποθετήση ένα μικρό τραπέζι και ένα φωτιστικό δαπέδου). 

Μια απλή κατασκευή, μπορεί να γίνει με γυψοσανίδες χαμηλώνοντας αφενός το ύψος των εσοχών και αφετέρου κατασκευάζοντας ένα σκαλοπάτι. Σε κάθε εσοχή, μπορεί να τοποθετηθεί μια πηγή φωτισμού. 

Οι εσοχές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μικρά καθίσματα (με μαξιλάρια), για τοποθέτηση διακοσμητικών αντικειμένων, βιβλιων ή ακόμα και για την αποθήκευση ξύλων. Προαιρετικά μπορούν να κατασκευαστούν και ράφια. 

fireplace sides before

Το καθιστικό (υφιστάμενη κατάσταση)

fireplace sides after

Το καθιστικό (πρόταση για το τζάκι)

Όσον αφορά τα χρώματα, προτείνουμε να βάψετε με ανοιχτούς τόνους τις εσοχές και να τονίσετε με σκουρότερο χρώμα (πχ. κοκκινοκαφέ) το τζάκι. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

2011-10-01-21-07-02Ο κ. Πάνος προβληματίζεται για το στήσιμο ραφιών και επίπλου για τηλεόραση, στέρεο, βιβλία κλπ, που να πλαισιώνουν αρμονικά το τζάκι.
2012-03-20-19-22-13Αποθήκευση ξύλων τζακιού: καλαισθησία και χρηστικότητα
2015-10-21-08-33-15Το τζάκι αποτελεί ένα από τα παλαιότερα αρχιτεκτονικά στοιχεία στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο βασικός λόγος κατασκευής τζακιών είναι για να λειτουργούν ως εστίες φωτιάς σε εσωτερικούς χώρους. Τυπικά υλικά κατασκευής τζακιών είναι τα κεραμικά τούβλα, οι πέτρες και τα μέταλλα. Αρχικά, τα τζάκια...
2012-02-09-11-52-26Ο κ. Γιώργος προβληματίζεται με τη διαρρύθμιση του καθιστικού του, που είναι ενιαίο με την κουζίνα και επιθυμεί την καλύτερη δυνατή λύση. Στο χώρο του καθιστικού επιθυμεί να υπάρχουν το τζάκι- δεν υπάρχει περιορισμός ως προς τη θέση του-, ένας γωνιακός καναπές, η τηλεόραση, η τραπεζαρία και (ή) ένα...
Διαφήμιση

Τελευταίες απαντήσεις

Τι χαλί και ριχτάρια να συνδυάσω σε μαύρο σαλόνι;
Πώς να τοποθετήσω τα είδη υγιεινής στο μπάνιο μου;
Πώς να διαμορφώσω ένα πολύ μικρό μπάνιο για να είναι λειτουργικό;
“Θα ήθελα να ρωτήσω τι χρώμα κουρτίνα και πακέτο ρόμαν να βάλω σε ενιαίο χώρο (40τμ.) σαλοκουζίνας. Η κουζίνα είναι σε καφέ δρυς, το πλακάκι δαπέδου μπεζ και οι καναπέδες 2 θέσιος και 3 θέσιος σε αλέκιαστο μπεζ. Τραπεζαρία και μπουφές δεν υπάρχουν ακόμα, επίσης χρώμα τοίχου δεν επέλεξα Θέλω να φωτίσω το...
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+