Στο καθιστικό υπάρχει κενός χώρος. Πως μπορώ να τον χρησιμοποιήσω;

Ερώτηση αναγνώστριας:

“O χώρος καθιστικό - τραπεζαρία είναι μισόφτιαγμένος. Όταν ξεκίνησα να βάζω έπιπλα είχα στο μυαλό μου το μισό να γίνει καθιστό και στο άλλο μισό (που είναι άφτιαχτο) να βάλω τραπεζαρία αλλά στη πορεία κατάλαβα ότι δεν θα μου είναι χρήσιμη καθώς έχω μεγάλο τραπέζι στην κουζίνα.

Τώρα δεν μπορώ να σκεφτώ πως μπορώ να διαμορφώσω το χώρο με τα υπάρχοντα έπιπλα μάλλον ή μεγαλώνοντας το καθιστικό ή στον κενό χώρο να κάνω κάτι διαφορετικό, που δεν ξέρω τι”

Η απάντησή μας:

Θεωρούμε ότι η απόφασή σας, να μην τοποθετήσετε τραπεζαρία φαγητού στο καθιστικό είναι απόλυτα σωστή. Δεδομένου, ότι έχετε μεγάλο τραπέζι στην κουζίνα, η συγκεκριμένη τραπεζαρία θα χρησιμοποιείται σπάνια.

Ως εκ τούτου λοιπόν, παραμένει ένας ελεύθερος χώρος (πίσω από τους καναπέδες) τον οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε με ποικίλους τρόπους.

Καταρχήν, δε σας συστήνουμε να "απλώσετε" τους καναπέδες, έτσι ώστε το καθιστικό να καταλάβει ολόκληρη την επιφάνεια. Αντίθετα, σας προτείνουμε να δημιουργήστε έναν χώρο με εντελώς διαφορετική χρήση. Μπορείτε για παράδειγμα, να δημιουργήσετε μια περιοχή μελέτης και εργασίας, τοποθετώντας μια βιβλιοθήκη και ένα στενό γραφείο. Η βιβλιοθήκη, μπορεί να καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου ή να είναι γωνιακή (ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνεια).

Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε μια βιβλιοθήκη και ένα μικρό αναγνωστήριο (με αναπαυτικές πολυθρόνες και ένα κυκλικό τραπέζι).

Σχετικά Άρθρα

  • Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart. Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart.

    Οι τάσεις και τα στυλ στην αρχιτεκτονική και στο design αλλάζουν συνεχώς προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες διακοσμητές. Κατά γενική ομολογία, μια από τις «δυσκολότερες» αγορές αφορά στα λεγόμενα βαριά έπιπλα, όπως είναι για παράδειγμα οι καναπέδες και οι πολυθρόνες. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε αν θέλετε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα για το καθιστικό σας αλλά σας προβληματίζει το θέμα του στυλ; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορείτε είτε να επιλέξετε το ουδέτερο στυλ ή ένα στυλ με έντονη προσωπικότητα.

  • Είδη αρχειοθέτησης και εργασίας σε χαμηλές τιμές για το γραφείο σας Είδη αρχειοθέτησης και εργασίας σε χαμηλές τιμές για το γραφείο σας

    Η εταιρεία FMS προσφέρει εδώ και χρόνια μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων για την σημαντική αρχειοθέτηση του γραφείου, ώστε ο καθένας να βρίσκει ανά πάσα στιγμή ό,τι χρειάζεται από έγγραφα στην καθημερινότητά του. 

    Συγκεκριμένα μερικά από τα βασικά προϊόντα που πρέπει να έχει κανείς στο γραφείο του είναι κλασέρ, ζελατίνες, ευρετήρια, κουτιά, ταινίες, φάκελοι αρχειοθέτησης και πολλά άλλα μικροπράγματα που μπορούν να καλύψουν τις πιο ιδιαίτερες ανάγκες σας, ανάλογα με το τμήμα το οποίο βρίσκεστε. 

    Κρεμαστός φάκελος για περισσότερη άνεση

    κρεμαστός φάκελος αρχειοθέτησης

    Αυτός ο φάκελος είναι ιδανικός για την αποθήκευση σημαντικών εγγράφων που χρειάζεται συχνά να έχετε πρόσβαση, αλλά δεν θέλετε να είναι εκτεθειμένα πάνω στο γραφείο σας. Μία ιδανική λύση για να τα συγκεντρώνετε όλα εκεί. Είναι μεγέθους Α4 και η ράχη τύπου Vγια μεγαλύτερη ευκολία. Βρείτε τον φάκελο εδώ. Οι φάκελοι συσκευασίας βρίσκονται στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Στην μεγάλη ποικιλία, μπορείτε να βρείτε και σακούλες κραφτ.

  • Υιοθετώντας ένα απλό και λιτό στιλ διακόσμησης Υιοθετώντας ένα απλό και λιτό στιλ διακόσμησης

    Ο μινιμαλισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κινήματα του 20ου αιώνα και ίσως το μοναδικό σύγχρονο καλλιτεχνικό κίνημα που είχε τόσο μεγάλη επίδραση στην αρχιτεκτονική και στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Το αισθητικό αποτέλεσμα που δημιουργεί έχει χαρακτηριστεί από μερικούς ως ψυχρό και βαρετό ενώ από άλλους ως δυναμικό, ανάλαφρο και σύγχρονο. Ανεξάρτητα από τη θετική ή αρνητική στάση που μπορεί κάποιος να έχει απέναντι στο μινιμαλισμό, το σίγουρο είναι ότι αναδεικνύει την αρχιτεκτονική του κτιρίου και τον ιδιαίτερο σχεδιασμό των επίπλων.

    Strelein Warehouse

    Photo by Ian Moore Architects - Discover modern home office design inspiration

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved