Τι χρώμα να βάψω το τζάκι μου;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Θα ήθελα να βάψω τη φούσκα στο τζάκι αλλά δε ξέρω τη χρώμα.. το σαλόνι μου είναι καφέ με πορτοκαλί και κίτρινα μαξιλάρια, τα έπιπλα κερασιά, οι κουρτίνες καφέ πορτοκαλί χρυσοκίτρινο και οι τοίχοι είναι ζαχαρί ανοιχτό!!”. Ορθούλα

Η άποψη μας

Ανάλυση

Το καφέ είναι ένα γήινο χρώμα και διαμορφώνει περιβάλλοντα που προκαλούν αισθήματα σταθερότητας, προσήνειας, αξιοπιστίας.

Οι πορτοκαλί και κίτρινες πινελιές στα μαξιλάρια και τις κουρτίνες προσθέτουν θαλπωρή, φυσικότητα και άνεση.

Η ζαχαρί απόχρωση στους τοίχους δίνει φωτεινότητα στο χώρο.

Πρόταση

Η φούσκα του τζακιού μπορεί να βαφεί σε κάποια επίσης ζεστή, αλλά έντονη απόχρωση, πχ. τερακότα ή ακόμη σκουρότερη πχ. κεραμιδοκόκκινη.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάψετε τερακότα τον τοίχο πίσω από το τζάκι αφήνοντας τη φούσκα στο ζαχαρί τόνο, καθώς την προβάλλει το έντονο φόντο πίσω της.

Αν δεν επιθυμείτε έντονη χρωματική αντίθεση, μπορείτε να επενδύσετε με ταπετσαρία ριγέ σε ανοιχτόχρωμους τόνους της μόκας.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι χρώμα να συνδυάσω στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα με καρυδί έπιπλα; Τι χρώμα να συνδυάσω στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα με καρυδί έπιπλα;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Η κρεβατοκάμαρα μου είναι κεραμιδί, η κουρτίνα καφέ και τα έπιπλα είναι σε καρυδιά σκούρη. Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους και τι χαλάκια να πάρω? Καθιστικό-σαλόνι-τραπεζαρία ένας ενιαίος αρκετά μεγάλος χώρος με έπιπλα νεοκλασικά σε καρυδί απόχρωση. Κουρτίνες κεραμιδί με ρίγα ήπιο χρυσαφί καθιστικό κεραμιδί και σαλόνι εκρού με λουλουδάκια κεραμιδί. Τζάκι με εκρού μάρμαρο τι χρώμα να το βάψω?” Ιωάννα

  • Τι χρώμα να βάψω έπιπλο TV από γυψοσανίδα; Πώς να συνδυάζεται με το τζάκι μου; Τι χρώμα να βάψω έπιπλο TV από γυψοσανίδα; Πώς να συνδυάζεται με το τζάκι μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Ψάχνω να βρω ένα τρόπο να ταιριάξω το έπιπλο γυψοσανίδας με το τζάκι και τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση. Σκέφτηκα να βάψω τα ράφια και το ντουλάπι γυψοσανίδας με άσπρη λάκα ή ριπολίνη νερού λευκή, αλλά δεν ξέρω αν είναι εφικτό κι αν έχει ωραίο αποτέλεσμα και να βάλω ντουλάπια γυαλιστερά άσπρα. Επίσης τον τοίχο πίσω από την τηλεόραση να τον βάψω γκρι, αλλά με το τζάκι δεν ξέρω τι να κάνω. Κάθε βοήθεια για μένα είναι ανεκτίμητη. Σας στέλνω φωτό και ανυπομονώ για μια απάντηση.” Μαίρη

    Η άποψη μας

    Θα απαντήσουμε αναλυτικά στα ερωτήματα σας

    Οι κατασκευές με γυψοσανίδα μπορούν να βαφούν με οποιοδήποτε είδος βαφής, αρκεί να εφαρμοστεί σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, αφού προηγούμενα οι επιφάνειες έχουν προετοιμαστεί με το κατάλληλο αστάρι. Υπάρχει δυνατότητα επιλογής του φινιρίσματος (γυαλιστερό, σατινέ ή ματ), επιλέγοντας τον κατάλληλο τύπο χρώματος.

    Ο τοίχος πίσω από την τηλεόραση λειτουργεί σας φόντο για το έπιπλο από γυψοσανίδα, οπότε μπορείτε να τον διαφοροποιήσετε χρωματικά από τους υπόλοιπους τοίχους, βάφοντας τον ένα ουδέτερο χρώμα.

    Λαμβάνοντας υπόψη το γκρι που προτείνετε, που θα αναδείξει τις επιλογές μας, για το έπιπλο της TV προτείνουμε να βάψετε το κάσωμα (γυψοσανίδες) γκρι σκούρο (γυαλιστερό ή σατινέ) και τα για τα πορτάκια προτείνουμε τρεις χρωματικές εκδοχές, ανάλογα και με τα χρώματα στον υπόλοιπο χώρο.

    Η επιλογή λευκού γυαλιστερού χρώματος αποτελεί μια διαχρονική, εντυπωσιακή στη λιτότητα της επιλογή.

    Οι υπόλοιπες χρωματικές κατευθύνσεις μας δίνουν μια πολύ μοντέρνα εμφάνιση στο χώρο, αρκεί να μπορούν να συνδυαστούν με τα υπόλοιπα στοιχεία.

    Η πλαστικότητα της μορφής του τζακιού αναδεικνύεται με το λευκό χρώμα και επιτείνεται με την γκρι αντίθεση του τοίχου πίσω από την τηλεόραση. Βάψτε τις τρεις εσοχές του τζακιού με γκρι για εντονότερο αποτέλεσμα.

  • Τι χρώματα να συνδυάσω για το τζάκι και τον τοίχο πίσω του; Τι χρώματα να συνδυάσω για το τζάκι και τον τοίχο πίσω του;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “ Σε λίγο καιρό θα βάλω τζάκι στο σπίτι και σκέπτομαι πως είναι η ευκαιρία να βάλω και λίγο χρώμα, αλλά έχω μπερδευτεί τόσο πολύ που πραγματικά θα χρειαζόμουν τη βοήθεια σας. Τα έπιπλα και οι κουρτίνες είναι σε καφέ σκούρο και μπεζ-ζαχαρί. Οι τοίχοι είναι σε λευκό χρώμα. Η σύνθεση στον τοίχο είναι μαύρα κρεμαστά ράφια και κουτιά στον τοίχο και καφέ χρυσαφί πινάκες στον άλλο τοίχο.

    Άσε που δεν έχω αποφασίσει ακόμη πού θα μπει το τζάκι. Αυτό που σκεπτόμουν ήταν να μπει το τζάκι στη μέση του μεγάλου τοίχου με τη σύνθεση, όπου είναι και τα έπιπλα του σαλονιού. Να το βάψω ένα χρώμα της βανίλιας και τους διπλανούς τοίχους ένα σοκολατί μόκα η το αντίθετο? Ένα τοιχάκι που έχει η κουζίνα (ενιαίος χώρος) να βαφτεί ένα κόκκινο καθαρό? Είναι διαμπερές και φωτεινό. Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας”. Κωνσταντίνα

    Η απάντηση μας

    Η επιλογή του χρώματος του τζακιού και του πίσω τοίχου εξαρτάται και από το στυλ διακόσμησης του χώρου, εκτός από τις αποχρώσεις των υπολοίπων στοιχείων του χώρου.

    Συνήθως όμως με τις αποχρώσεις βανίλιας και σοκολάτας, το τζάκι αναδεικνύεται καλύτερα όταν είναι ανοιχτότερο και προβάλλεται στο σκουρότερο φόντο.

    Προτείνουμε λοιπόν να επιλέξετε την σοκολά απόχρωση για τον τοίχο και της απόχρωση της βανίλιας για το τζάκι σας.

    Όσο για το τοιχάκι της κουζίνας σας, χωρίς να γνωρίζουμε το χρώμα των ντουλαπιών, αλλά σε συνδυασμό με το καθιστικό σας προτείνουμε εκτός από το καθαρό κόκκινο που αναφέρετε, τρεις αποχρώσεις του κόκκινου που δίνουν μια διαφορετική εκδοχή για την αντίληψη του κόκκινου χρώματος στο χώρο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved