Μπορώ να τοποθετήσω ντουλάπα στο διάδρομο; Θα πρέπει να απομονώσω το διάδρομο από το καθιστικό;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Μετακόμισα πρόσφατα με το σύντροφό μου στο νέο μας σπίτι. Είμαστε ήδη σε καλό δρόμο με μόνο μελανό σημείο το χώρο του διαδρόμου. Συγκεκριμένα αναφέρομαι σε ένα κομμάτι μήκους 3.23 μ και πλάτους 1.21 μ, στο οποίο υπάρχουν 5 πόρτες.

Κατά πόσο θα μπορούσα να εντάξω στο χώρο μια ντουλάπα; Μπορώ να απομονώσω το διάδρομο, δεδομένου ότι αποτελεί προέκταση της σαλοκουζίνας είτε με κάποια πόρτα είτε με κάποιου άλλου είδους κατασκευή;"

Η απάντησή μας:

Όσον αφορά τη δυνατότητα τοποθέτησης ντουλάπας, θεωρούμε ότι δεν μπορείτε να τοποθετήσετε κανένα μεγάλο και ψηλό έπιπλο στο συγκεκριμένο διάδρομο. Μια τυπική ντουλάπα έχει βάθος 40- 60 εκατοστά. Ως εκ τούτου, ο διάδρομος σε αυτό το σημείο θα προκύψει στενός και δυσχρηστος. Επιπλεόν, στο διάδρομο καταλήγουν πολλές πόρτες και έτσι οι ελέυθερες επιφάνειες που παραμένουν είναι μικρές. Βέβαια, αν υπάρχει ανάγκη δημιουργίας επιπλέον αποθηκευτικών χώρων, μπορείτε να τοποθετήσετε μια χαμηλή κονσόλα (μέγιστο βάθος 40 εκατοστά).

Όσον αφορά τη δυνατότητα λειτουργικής ή/και οπτικής απομόνωσης του διαδρόμου από το χώρο του καθιστικού, δε σας συμβουλεύουμε να τοποθετήσετε πόρτα καθώς η διέλευση μεταξύ δωματίων, wc και καθιστικού είναι πολυσύχναστη. Έτσι το πιθανότερο είναι η τοποθέτηση πόρτας να παρεμποδίζει την άνετη κίνηση στο χώρο.

Ωστόσο, μπορεί να κατασκευαστεί μια επιπλοσύνθεση (θα πρέπει να σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο χώρο) που θα καταλαμβάνει ολόκληρη την επιφάνεια του τοίχου και θα επεκτείνεται πάνω από το άνοιγμα του διαδρόμου.

Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτύχετε τον οπτικό διαχωρισμό του διαδρόμου από το καθιστικό χωρίς να παρεμποδίζεται η κίνηση.

Τέλος, επιλέγοντας, ένα διαφορετικό χρώμα για τους τοίχους του διαδρόμου και παίζοντας με το φωτισμό μπορείτε να κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη θέαση του από το καθιστικό.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved