Τι χρώμα πόρτες και ντουλάπια κουζίνας να διαλέξω;

Τι χρώμα πόρτες και ντουλάπια κουζίνας να διαλέξω; https://www.houzz.com/photos/84636/living-room-modern-living-room-other

Ερώτηση αναγνώστριας

"Κάνω ανακαίνιση του πατρικού μου σπιτιού και θα ήθελα τη συμβουλή σας για την επιλογή των ξύλων που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω σε κουζίνα και εσωτερικές πόρτες. Έχω επιλέξει ένα πλακάκι για όλο το σπίτι 60χ60 σε απόχρωση ανοιχτού γκρι με λίγα λευκά νερά. Σκέφτομαι να βάλω ανοιχτόχρωμες πόρτες (άσπρες για την ακρίβεια) καθώς το σπίτι δεν έχει διάδρομο και οι πόρτες των δωματίων φαίνονται από το σαλόνι.

Για την κουζίνα είχα σκεφτεί να βάλω καφέ κάτω ντουλάπια (τύπου βέγκε) και ανοιχτόχρωμα πάνω ντουλάπια (ίσως γυαλιστερά -βακελίτη-), αλλά δεν ξέρω τι χρώμα θα ταίριαζε.  Θα ήθελα να μου πείτε παρακαλώ αν οι ιδέες μου φαίνονται λογικές και αν έχετε κάτι να μου προτείνετε σχετικά με τα ξύλα. Είναι σωστό να χρησιμοποιήσω ένα είδος ξύλου για όλο το σπίτι? (Η μόνη πόρτα που έχει μπει ως τώρα είναι η θωρακισμένη και είναι βέγκε). Σας ευχαριστώ πολύ!". Πελαγία

Η άποψη μας

Αρχικά το χρωματικό σχήμα που σκέπτεστε να κινηθείτε στο χώρο σας παραπέμπει σε σύγχρονο στυλ διακόσμησης με λιτές γραμμές.

Οι λευκές πόρτες των δωματίων είναι μία ορθή επιλογή, καθώς το ανοιχτό γκρι δάπεδο τις αναδεικνύει προσδίδοντας καθαρότητα και φωτεινότητα στο χώρο. Η θωρακισμένη wenge πόρτα σηματοδοτεί την είσοδο και συνδυάζεται με τα wenge ντουλάπια της κουζίνας.

Όσον αφορά στα ντουλάπια της κουζίνας η λύση της διχρωμίας είναι μία κομψή επιλογή. Μπορείτε να κάνετε διάφορους συνδυασμούς με wenge και λευκό γυαλιστερό βακελίτη, όχι αποκλειστικά στα πάνω και κάτω ντουλάπια.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε χρωματιστό βακελίτη σε κάποια ντουλάπια, που να συνδυάζεται αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου, πχ. τερακότα, πράσινο ή της καραμέλας.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι χρώματα να επιλέξω στην κρεβατοκάμαρα μου; Τι χρώματα να επιλέξω στην κρεβατοκάμαρα μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Καλησπέρα και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας βοηθάτε! Χτίζω κι εγώ το σπιτάκι μου και θα ήθελα να με βοηθήσετε γιατί έχω αρκετές απορίες. Είναι μεζονέτα και στον όροφο που θα είναι τα δωμάτια μας πέρασε από το μυαλό να βάλουμε πλακάκι απομίμησης ξύλου σε χρώμα wenge ή rovere grigio.

    Τα κουφώματα που σκεφτόμαστε να βάλουμε είναι σε χρώμα γκρι σκούρο μεταλλικό. Επίσης λέμε για πόρτες εσωτερικές wenge. Θα μου άρεσε να έβαφα την κρεβατοκάμαρα μωβ σε μια γλυκιά απόχρωση ή να έπαιζα και με ταπετσαρία πίσω από το κρεβάτι σε μωβ χρώμα και μου αρέσει πολύ το λευκό κρεβάτι ντυμένο με δερματίνη. Δεν ξέρω καθόλου τι χρώμα ντουλάπα θα ταίριαζε δηλαδή λευκό η wenge και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας. Τι θα μου προτείνατε και με τι αξεσουάρ αν και αργεί λίγο θα μπορούσα να το κάνω κουκλίστικο. Κουρτίνες, χαλί σεντόνια. Βέβαια επειδή τώρα το κάνουμε προέχει να καταλήξουμε σε δάπεδο, κουφώματα και πόρτες εσωτερικές. Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων μέσα από την καρδιά μου!”. Εύα

    Η άποψη μας

    Μελετώντας την καταγραφή των προτιμήσεων σας για την επιλογή και συνδυασμό των υλικών στα υπνοδωμάτια σας, διαβλέπουμε μια τάση για σύγχρονο, κομψό και ευχάριστο ύφος τους χώρους σας.

    1. Δάπεδα

    Τα πλακίδια σε απομίμηση ξύλου είναι μια καλή επιλογή για το δάπεδο, γιατί συνδυάζειτην αισθητική του ξύλου με τα πλενεκτημάτα των πλακιδίων.

    Επιλέξτε rovere grigio σαν μια σύγχρονη επέμβαση στο χώρο σας.

    2. Κουφώματα- πόρτες

    Επιλέξτε μεταλλικό σκούρο γκρι για τα κουφώματα σας και χρώμα wenge για τις εσωτερικές πόρτες, που συνδυάζονται άψογα με το δάπεδο σας.

    Για να διακόψετε τη μονοτονία του χρώματος στις πόρτες, επιλέξτε οριζόντιες σκωτίες με inox προφίλ.

    3. Κρεβατοκάμαρα

    Προτείνουμε λευκό χρώμα για τη ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας σας, που “δένει” με το λευκό κρεβάτι που θέλετε να διαλέξετε.

    Για τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι μπορείτε να επιλέξετε μια απόχρωση του μωβ ή να τοποθετήσετε ταπετσαρία τοίχου φλόραλ ή με γεωμετρικά σχέδια σε αποχρώσεις είτε μωβ είτε κόκκινου Βουργουνδίας.

    4. Κουρτίνες- λευκά είδη

    Το χρωματικό σχήμα του υπνοδωματίου σας μπορεί να συμπληρωθεί με υπόλευκο χαλί και κουβερλί (απόχρωση γαρδένιας), ενώ για τις κουρτίνες μπορείτε να επιλέξετε λεπτό διάφανο ‘ύφασμα με πλούσια πτύχωση στο χρώμα της σαμπάνιας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved