Πώς να μετριάσω την ένταση του κόκκινου χρώματος;

Ερώτηση αναγνώστριας:

Θα ήθελα τη συμβουλή σας όσον αφορά το χρώμα των τοίχων του σαλονιού και της κουζίνας που είναι ενιαίος χώρος. Το πρόβλημα μου έχει ως εξής: Οι καναπέδες μου είναι σε κόκκινο χρώμα καθώς και οι πινάκες μου. Αυτό που θέλω είναι να "σπάσω" την κοκκινίλα που με έχει κουράσει. Τα έπιπλα μου είναι σε βεγκε και σε μοντέρνο στυλ. Οι κουρτίνες μου είναι καφέ με στοιχεία ασημένια.

Η απάντησή μας:

Το κόκκινο είναι ένα ζωηρό, ενεργητικό χρώμα που όμως αν δε χρησιμοποιηθεί σωστά και με φειδώ ενδέχεται να κουράζει τους ενοίκους και να τους γεμίζει ένταση. Επιπλεόν, το κόκκινο γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν βρίσκεται μπροστά από λευκό φόντο.

Για να μετριάσετε, λοιπόν την ένταση των θερμών, κόκκινων αποχρώσεων που κυριαρχούν στο χώρο σας, προτείνουμε να βάψετε του τοίχους σε ουδέτερες απόχρώσεις όπως γκρί, γκρί-μπλέ ή γκρί-λαδί.

Επιπλεόν, μπορείτε να προσθέσετε διακοσμητικά στοιχεία σε ψυχρά και έντονα χρώματα που θα αποσπούν την προσοχή από τις κόκκινες επιφάνειες. Μπορείτε για παράδειγμα, να προσθέσετε μερικά μαξιλάρια σε κυανό χρώμα.

Σχετικά Άρθρα

  • Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart. Δημιουργήστε το ιδανικό στυλ για το καθιστικό με έπιπλα από την ιnart.

    Οι τάσεις και τα στυλ στην αρχιτεκτονική και στο design αλλάζουν συνεχώς προκαλώντας πονοκέφαλο τόσο στους ιδιώτες όσο και στους επαγγελματίες διακοσμητές. Κατά γενική ομολογία, μια από τις «δυσκολότερες» αγορές αφορά στα λεγόμενα βαριά έπιπλα, όπως είναι για παράδειγμα οι καναπέδες και οι πολυθρόνες. Τι θα πρέπει λοιπόν να προσέξετε αν θέλετε να αγοράσετε καινούργια έπιπλα για το καθιστικό σας αλλά σας προβληματίζει το θέμα του στυλ; Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο επιλογές: Μπορείτε είτε να επιλέξετε το ουδέτερο στυλ ή ένα στυλ με έντονη προσωπικότητα.

  • Η συλλογή υφασμάτων Boutique από την εταιρεία Clarke & Clarke Η συλλογή υφασμάτων Boutique από την εταιρεία Clarke & Clarke

    Αν σκέφτεστε να ανανεώσετε τη διακόσμηση και το στυλ του καθιστικού σας, τότε μια από τις πιο έξυπνες επιλογές είναι η αλλαγή των υφασμάτων των επίπλων, δηλαδή των καναπέδων, των πολυθρονών ή ακόμη και των καθισμάτων της τραπεζαρίας. Άλλωστε, με το πέρασμα του χρόνου τα χρώματα των υφασμάτων ξεθωριάζουν, τα υφάσματα δείχνουν φθαρμένα, πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί μόνιμοι λεκέδες ενώ οι χρήστες δείχνουν να έχουν βαρεθεί το χρώμα και το μοτίβο των υφασμάτων.

  • Tι χρώματα και τεχνοτροπίες να επιλέξω για βάψιμο σπιτιού; Tι χρώματα και τεχνοτροπίες να επιλέξω για βάψιμο σπιτιού;

    Τα χρώματα αποτελούν το βασικότερο παράγοντα για την ουσιαστική ανανέωση του σπιτιού αλλά η επίσκεψη σε ένα χρωματοπωλείο πάντα δημιουργεί κομφούζιο εξαιτίας της μεγάλης του ποικιλίας.

    Πως λοιπόν επιλέγουμε τα χρώματα για το βάψιμο σπιτιού;

    Σαλόνι

    Εφόσον το σαλόνι σας είναι και ο βασικός χώρος υποδοχής καλεσμένων πρέπει να είναι όσο πιο φιλόξενος και χαρωπός γίνεται χωρίς όμως οι αποχρώσεις που θα χρησιμοποιήσετε να κουράζουν το μάτι.

    Αρχικά θέλουμε ο χώρος να φαίνεται μεγάλος και ευρύχωρος οπότε οπωσδήποτε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα που δημιουργούν αυτήν την ψευδαίσθηση. Ως βάση, μια καλή επιλογή, είναι το γκρί ανοιχτό, το μπεζ, αλλά και όλες οι κρεμ απαλές αποχρώσεις.

    σαλόνι, χρώματα, πράσινο, λαχανί

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved