Πώς να διαρρυθμίσω το καθιστικό και την τραπεζαρία;

Ερώτηση αναγνώστριας:

"Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε τι βολεύει,σε τι διαστάσεις και πώς να βάλω τα έπιπλα (σαλόνι/τραπεζαρία) στον χώρο μου?? Πως να σας στειλω την κατοψη του σπιτιου??"

Η απάντησή μας:

Ακριβώς απέναντι από το τζάκι, μπορεί να διαμορφωθεί ο χώρος του καθιστικού. Ωστόσο, η διαθέσιμη επιφάνεια είναι μικρή και έτσι είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια σύνθεση καναπέδων που δημιουργεί γωνία. Αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα καθίσματα, προτιμήστε τη λύση των σκαμπό που λειτουργούν και ως μικρά τραπεζάκια.

Πίσω από το καθιστικό, μπορεί να αναπτυχθεί ο χώρος της τραπεζαρίας. Για εξοικονόμηση χώρου, επιλέξτε κυκλικό τραπέζι (διαμέτρου=1,20μ) με 6 καθίσματα.

Περαιτέρω, στη γωνία που παραμένει ελευθερη μπορείτε να τοποθετήσετε μια βιβλιοθήκη.

Σχετικά Άρθρα

  • Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της Αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου της κατοικίας: Αύξηση της αξίας της

    Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό του σπιτιού στοχεύουν στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγχρονης διαβίωσης μέσα σε αυτό. Οι παρεμβάσεις αφορούν στην ανακαίνιση κουζίνας και μπάνιου και στη βελτίωση της λειτουργικότητας του χώρου με εσωτερικές διαρρυθμίσεις.

  • Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι Διαρρύθμιση επίπλων γύρω από το τζάκι

    Το τζάκι συμβάλει σημαντικά στη δημιουργία ζεστής ατμόσφαιρας και σχεδόν πάντα αποτελεί το κεντρικό σημείο γύρω από το οποίο αναπτύσσεται η διαρρύθμιση των επίπλων και η κυκλοφορία στο χώρο. Για να γίνει σωστή διαρρύθμιση των επίπλων γύρω από το τζάκι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε δύο παραμέτρους. Πρώτον, θα πρέπει να τοποθετηθούν οι καναπέδες, οι πολυθρόνες και τα λοιπά καθίσματα στην κατάλληλη απόσταση, έτσι ώστε τόσο τα μέλη του νοικοκυριού όσο και οι περιστασιακοί επισκέπτες να μπορούν να χαίρονται τη ζεστασιά που προσφέρει το τζάκι. Δεύτερον, το τζάκι πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κεντρικό σημείο που κυριαρχεί τόσο στη διαρρύθμιση όσο και στη διακόσμηση του χώρου. 

  • Επιλέγοντας έπιπλα για το καθιστικό Επιλέγοντας έπιπλα για το καθιστικό

    Το καθιστικό (ή σαλόνι όπως αλλιώς ονομάζεται), αποτελεί το χώρο που αφενός χαλαρώνουμε με την οικογένειά μας, αφετέρου υποδεχόμαστε φίλους και καλεσμένους. Με άλλα λόγια, το καθιστικό είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς χώρους καθώς θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε πολλαπλές λειτουργίες, δηλαδή να εξυπηρετεί τόσο τις ανάγκες των μόνιμων χρηστών όσο και των περιστασιακών επισκεπτών. 

    Τα έπιπλα παίζουν σημαντικό ρόλο τόσο στη διακόσμηση του χώρου όσο και στη λειτουργικότητά του. Όπως είναι γνωστό η επίπλωση προσθέτει την καθοριστική στιλιστική πινελιά ενώ αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα των ανθρώπων που κατοικούν στο συγκεκριμένο σπίτι.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved