Τι επεμβάσεις να κάνω σε λευκό τοίχο καθιστικού;

Τι επεμβάσεις να κάνω σε λευκό τοίχο καθιστικού; Φωτοταπετσαρία Cocoon. 8-728 / www.oikianet.gr

Ερώτηση αναγνώστριας

“Μετακομίζω σε σπιτάκι που είναι όλο φρεσκοβαμμένο λευκό. Στο σαλόνι, το δάπεδο είναι μάρμαρο σκούρο γκρι - σχεδόν μαύρο- με ανοιχτόχρωμα μπεζ και γκρι νερά.

Ο καναπές μου που θα ακουμπήσει στον λευκό τοίχο είναι μπεζ με μπράτσα φαρδιά και επίπεδα από δέρμα καφέ κροκό. Κοινώς, νιώθω ότι δεν κολλάει με τίποτα, εκτός αν καλύψω τον τοίχο με μια ταπετσαρία που να δένει τα 4 αυτά χρώματα, ή να αλλάξω καναπέ που δεν μπορεί να γίνει, λόγω οικονομικής στενότητας.... Τι θα μου προτείνατε να κάνω? Ευχαριστώ πολύ”. Εύα

Η άποψη μας

Οι επιλογές για το λευκό τοίχο πίσω από τον καναπέ σας εξαρτώνται από το στυλ διακόσμησης του χώρου και των επίπλων σας. Επίσης από την οικονομική διαθεσιμότητα για την κάθε επιλογή.

Παραθέτουμε λύσεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε αυτή που ικανοποιεί τα κριτήρια σας.

1. Αυτοκόλλητα τοίχου

Διατηρώντας λευκό τον τοίχο σας, υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε αυτοκόλλητες παραστάσεις από τις οποίες επιλέγετε το μέγεθος, τα χρώματα, το ύφος και τη θεματογραφία τους.

2. Έργα τέχνης

Επίσης τον λευκό τοίχο μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σαν φόντο για την ανάδειξη έργου τέχνης αυθεντικού ή αναπαραγωγής.

3. Ταπετσαρίες

Η εφαρμογή ταπετσαρίας θα δώσει χρώμα στο χώρο σας και μια διαφορετική ατμόσφαιρα, η ποία θα εξαρτηθεί από το θέμα της ταπετσαρίας που θα επιλέξετε. Μπορείτε χρωματικά να κινηθείτε σε απαλούς τόνους, αλλά και εντονότερους ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και το μέγεθος του χώρου σας, καθώς οι χώροι με μικρό εμβαδόν αναδεικνύονται με ανοιχτά, φωτεινά χρώματα.

Ταπετσαρία τοίχου από την συλλογή Bloomsbury. 49185 / www.oikianet.gr

Κλασική μπεζ ταπετσαρία τοίχου με σατινέ υφή από τη συλλογή Versace. 9358-31/ www.oikianet.gr

Ριγέ καφέ ταπετσαρία της συλλογής Boho Chic . ΒC 81204/ www.oikianet.gr

Τέλος αναφέρουμε ότι τα αυτοκόλλητα τοίχου και τα έργα τέχνης είναι ευκολότερα στην τοποθέτηση, ενώ για την ταπετσαρία χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για την εφαρμογή, ενδεχόμενα και τη βοήθεια εξειδικευμένου συνεργείου.


Δείτε περισσότερες ταπετσαρίες τοίχου και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα

τηλ: 2310-792757

Κιν. 6942-626556

Σχετικά Άρθρα

  • Αυτοκόλλητα τοίχου που φέρνουν την άνοιξη στο χώρο Αυτοκόλλητα τοίχου που φέρνουν την άνοιξη στο χώρο

    Τα αυτοκόλλητα τοίχου αποτελούν ιδανική λύση διακόσμησης. Χρησιμοποιούνται ευρέως καθώς μπορούν να αλλάξουν εύκολα και γρήγορα την εμφάνιση ενός τοίχου. Σε σύγκριση με το χρονοβόρο βάψιμο και την σχετικά ακριβή λύση της ταπετσαρίας, τα αυτοκόλλητα τοίχου είναι οικονομικά και μπορούν να τοποθετηθούν από μη-επαγγελματίες.

  • Τι χρώματα να συνδυάσω στο σαλόνι μου με μπεζ καναπέ και βέγκε έπιπλα; Τι χρώματα να συνδυάσω στο σαλόνι μου με μπεζ καναπέ και βέγκε έπιπλα;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Πρόκειται να μετακομίσω σε ένα σπίτι με ενιαίο χώρο σαλόνι τραπεζαρία κουζίνα. Ο ένας τοίχος του σαλονιού έχει πέτρα σε μπεζ απόχρωση, τα ντουλάπια της κουζίνας είναι μπεζ σκούρο (σαν κίτρινο), ο καναπές μας είναι μπεζ και η σύνθεση (τραπεζάκι-ντουλάπι-ράφια) βέγκε. Θέλω να βάψω όλους τους τοίχους, τι μου προτείνετε? Σκέφτηκα ένα χρώμα να είναι το λαδί. Ευχαριστώ πολύ!” Κωνσταντίνα

    Η άποψη μας

    Αρχικά αναφέρουμε ότι το μπεζ είναι ένα ουδέτερο, ήρεμο, ευέλικτο αν και κάποτε συντηρητικό χρώμα. Η περιγραφή του ως χρώμα εξαρτάται από τα χρώματα με τα οποία συνδυάζεται, π.χ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θαμπό και βαρετό, αλλά με διαφορετικούς συνδυασμούς δυναμικό και σοφιστικέ.

    Το βέγκε από την άλλη πλευρά αναφέρεται σε ένα πλούσιο καφέ χρώμα με αποχρώσεις του χαλκού.

    Τα χρώματα των στοιχείων του χώρου που περιγράφετε, δηλ. ο καναπές, τα έπιπλα και τα ντουλάπια κουζίνας, ακόμη και η πέτρα στον τοίχο εναρμονίζονται μεταξύ τους.

    Προτείνουμε στον ένα τοίχο μία φωτεινή απόχρωση του λαδί, που θα προσθέσει ζωντάνια στο χώρο και θα τον φωτίσει με ένα ιδιαίτερο τρόπο. Παράλληλα θα δημιουργήσει εντυπωσιακούς συνδυασμούς με τα υπάρχοντα χρώματα. Για τους υπόλοιπους τοίχους επιλέξτε τη φίνα off white απόχρωση του αλάβαστρου, που επίσης δίνει ένα φως στο χώρο και δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα.

    Μπορείτε να γεμίσετε το χώρο και συγχρόνως να προστατέψετε τον καναπέ από τη φθορά ντύνοντας τον με κάποιο ριχτάρι. Τα ριχτάρια θα δώσουν νέα όψη στον καναπέ, αλλά θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα άνεσης και θαλπωρής στο χώρο. Βρείτε μεγάλη ποικιλία από ριχτάρια και μαξιλάρια στην oikianet.gr.

    Εναλλακτικά για ένα γήινο χρωματικό σχήμα μπορείτε να τολμήσετε το χρώμα της τερακότας, που με τη βαθειά απόχρωση της δημιουργεί ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον.


    Δείτε περισσότερα ριχτάρια και στη σελίδα της oikianet στο Facebook ή επισκεφτείτε το κατάστημα:

    Σωτ. Τρούπκου 2, Χαλάστρα

    τηλ: 2310-792757

    Κιν. 6942-626556

  • Τι επιλογές έχω για τον μαύρο τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού μου; Τι επιλογές έχω για τον μαύρο τοίχο πίσω από το κεφαλάρι του κρεβατιού μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Στο υπνοδωμάτιο μου έχω μαύρο τοίχο πίσω από το κρεβάτι, αριστερά άσπρο(ash) και απέναντι απαλό γκρι. Κουρτίνες δεν θέλω γιατί έχει stainless steel blinds μέσα στα παράθυρα. Τι θα μπορούσα να βάλω πάνω από το κρεβάτι για να σπάσει το μαύρο και να φύγω από το κλασσικό πίνακα?” Μάρω

    Η άποψη μας

    Ο τοίχος πίσω από το προσκέφαλο του κρεβατιού που αναδεικνύεται με μαύρο χρώμα προσθέτει ζωντάνια και κομψότητα και σε συνδυασμό με τους παρακείμενους ανοιχτόχρωμους (λευκό/γκρι) τοίχους προσδίδει μίνιμαλ ύφος στο χώρο.

    Επιλογές για να αμβλυνθεί ή έντονη παρουσία του μαύρου χρώματος χωρίς να μειωθεί το ενδιαφέρον στο χώρο υπάρχουν πολλές, εκτός από την συνηθέστερη, τους πίνακες ζωγραφικής. Η επιλογή κάποιας από αυτές εξαρτάται από το στυλ των επίπλων, τα υπόλοιπα χρώματα στο χώρο (αντικείμενα/υφάσματα) και το κόστος της.

    Ενδεικτικά προτείνουμε

    1. Αυτοκόλλητα τοίχου

    Σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, τοποθετούνται και καταργούνται εύκολα και είναι από τις οικονομικότερες λύσεις.

    2. Ταπετσαρία τοίχου

    Ταπετσαρία με πλαίσιο μεταλλικό ή ξύλινο μπορεί να τοποθετηθεί σε όση έκταση καταλαμβάνει το κρεβάτι με τα κομοδίνα και ύψος έως την οροφή ή και χαμηλότερα, ανάλογα με την προτίμηση σας.

    3. Καθρέπτες

    Καθρέπτης σε ανάλογο σχήμα ή μέγεθος ή και σύνθεση με κομμάτια καθρέπτη διαφόρων σχημάτων και μεγεθών μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από το προσκέφαλο ή δύο μικρότεροι πάνω από τα κομοδίνα. Διευρύνεται έτσι οπτικά ο χώρος και αποκτά φωτεινότητα.

    4. Ξύλο

    Μία έκταση πίσω από το κρεβάτι με τα κομοδίνα μπορεί να επενδυθεί με ξύλινες σανίδες ή παλιά παντζούρια, πορτάκια παλιών επίπλων κλπ., κατάλληλα επιμελημένα (βαμμένα, τεχνοτροπίες κλπ.) απόχρωσης που εναρμονίζεται με το χρωματικό σχήμα του υπνοδωματίου. Δημιουργεί θαλπωρή και ευχάριστη διάθεση.

    5. Χαλιά/ Υφαντά

    Πολύχρωμα χαλιά ή παραδοσιακά υφαντά κρεμασμένα ακόμη και σε κουρτινόξυλα δίνουν μια χαρούμενη νότα στο χώρο.

    6. Τραπαρίες

    Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε κεντρικά στο κρεβάτι ένα κομμάτι τραπαρία και να το στερεώσετε στον τοίχο πίσω από κάθε κομοδίνο.

    7. Ταπετσαρισμένα ταμπλό

    Επενδύστε κομμάτια ξύλου με υφάσματα σε διάφορους συνδυασμούς (εμπριμέ/μονόχρωμα, ριγέ/πουά κλπ.). εναλλακτικά προσθέστε αφρολέξ κάτω από το ύφασμα και δημιουργείστε καπιτονέ επιφάνειες.

    8. Σύνθεση από ξύλο

    Δημιουργείστε μία σύνθεση με ξύλινες λωρίδες και στα φατνώματα προσθέστε κομμάτια καθρέπτη ή υφασμάτων.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved