Τι ζεστό σκούρο χρώμα να συνδυάσω στο χωλ;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Ο ευρύτερος χώρος του καθιστικού είναι βαμμένος στο χρώμα της βανίλιας. Πίσω από το καθιστικό είναι το χωλ και η σκάλα . Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με το πως θα μπορούσα να συνδυάσω αρμονικά με το χρώμα της βανίλιας το χωλ όπου υπάρχει ένας παλιός ξύλινος σκαλιστός καθρέφτης στο σκούρο καρυδί. Θέλω ένα έντονο ζεστό σκούρο χρώμα γιατί ο χώρος είναι σχετικά μικρός σε σχέση με το υπόλοιπο καθιστικό.Τα χρώματα που κυριαρχούν στους καναπέδες είναι μελί-καφέ και η κουρτίνα είναι μελί-μπρονζέ. Σας ευχαριστώ πολύ!” Ιθώμη

Η άποψη μας

Το χρώμα σκούρο και ζεστό που αναζητάτε για το χωλ σας είναι το βαθύ κόκκινο του κρασιού με λίγο μωβ.

Είναι το χρώμα που συνδυάζεται με τον ξύλινο σκαλιστό καθρέπτη σας και θα αναδείξει το χώρο του χωλ.

Επίσης συνδυάζεται με τα μελί και καφέ του σαλονιού σας.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου; Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους του σαλονιού μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θα ήθελα να με βοηθήσετε σε κάτι. Στο σπίτι μου τα έπιπλα και η κουζίνα είναι ασπρόμαυρα. Άσπρο σαλόνι και το έπιπλο της τηλεόρασης, είναι κάποια κομμάτια άσπρα και κάποια μαύρα. Ο τοίχος αυτός που είναι το έπιπλο της τηλεόρασης θέλω να τον βάψω ροζ-μωβ.....Οι υπόλοιποι τοίχοι τι χρώμα πρέπει να γίνουν? Να προσθέσω ότι η κουζίνα είναι άσπρη στο πάνω μέρος και μαύρη στο κάτω μέρος με ψηφίδα μωβ.” Μάγδα

    Η άποψη μας

    Δεν αναφέρετε το υλικό και την απόχρωση του δαπέδου σας, καθώς επίσης και το μέγεθος και τη φωτεινότητα του χώρου.

    Πιθανολογούμε ότι τα έπιπλα σας έχουν σύγχρονο ύφος, οπότε προτείνουμε δύο εναλλακτικές λύσεις για το χρώμα στους υπόλοιπους τοίχους, που συνδυάζονται αρμονικά με το ροζ-μωβ στον τοίχο πίσω από το έπιπλο της τηλεόρασης.

    Η πρώτη επιλογή είναι το γκρίζο χρώμα σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση, που αποτελεί κομψό και μοναδικό φόντο για τα έπιπλα και τα διακοσμητικά στοιχεία του χώρου.

    Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση του τάουπε, που επίσης δημιουργεί ένα ζεστό, πλούσιο φόντο για την επίπλωση του χώρου.

  • Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς; Τι χρώμα να βάψω το καθιστικό μου με πόρτες σε απόχρωση καρυδιάς;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Φτιάχνω καινούργιο σπίτι 55τ.μ. Έχει τοποθετηθεί πλακάκι 45Χ45 cream γυαλιστερό, κάνει σαν μάρμαρο με νερά καφέ σκούρα, όχι έντονα. Η πόρτα εισόδου είναι σε απόχρωση καρυδιάς, όπως κι οι εσωτερικές πόρτες. Το καθιστικό με την κουζίνα είναι ενιαίο και ανατολικό. Το ένα δωμάτιο είναι μεσοτοιχία με την κουζίνα ανατολικά και το άλλο είναι δυτικό. Σε τι απόχρωση θα ταίριαζε να βάψω τους τοίχους και το ταβάνι τόσο στο καθιστικό όσο και στα δωμάτια; Τα ντουλάπια κουζίνας και οι ντουλάπες στα δωμάτια θα πρέπει να είναι στο χρώμα της καρυδιάς όπως και οι πόρτες ή και κάτι άλλο; Ευχαριστώ.” Μηνάς

    Η άποψη μας

    Η επιλογή χρώματος για τους τοίχους εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως το μέγεθος του χώρου, η φωτεινότητα, το στυλ διακόσμησης, τα χρώματα των υπόλοιπων στοιχείων του χώρου και οπωσδήποτε οι προτιμήσεις των ενοίκων.

    Η απόχρωση της καρυδιάς είναι μια σκούρη, πλούσια, ζεστή απόχρωση που έρχεται σε αρμονική αντίθεση με απαλά χρώματα, όπως το μπεζ της βανίλιας, το ανοιχτό γκρι, το γκρι-μπλε, το offwhite.

    Σε κλασικό στυλ διακόσμησης και εφόσον το μέγεθος το χώρου είναι αρκετό, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους του καθιστικού κρεμ της βανίλιας με λευκή οροφή και να επιλέξετε ντουλάπια κουζίνας σε απόχρωση καρυδιάς.

    Σε σύγχρονο στυλ διακόσμησης μπορείτε να συνδυάσετε ντουλάπια κουζίνας με κάσωμα σε καρυδιά και πορτάκια σε λευκό ή μπεζ της καραμέλας, ακόμη και ολόλευκα ντουλάπια για πιο μοντέρνο ύφος στο χώρο.

    Στην περίπτωση αυτή οι τοίχοι βάφονται σε γκρι ανοιχτό ή γκρι-σιέλ. Επίσης ο χώρος αναδεικνύεται και με offwhite απόχρωση προς την ανοιχτή μόκα. Η οροφή μπορεί να έχει το ίδιο χρώμα με τους τοίχους ή να είναι λευκή.

    Αν υπάρχει κάποιο στοιχείο που θέλετε να αναδείξετε μπορείτε να βάψετε κάποιο τοίχο ή στοιχεία σε κάποιο σκουρότερο τόνο, αρκεί να μη δημιουργείται αίσθημα στενότητας στο χώρο.

    Με την ίδια λογική επιλέγεται και το χρωματικό σχήμα στα δωμάτια. Η ντουλάπα αποτελεί το ογκωδέστερο έπιπλο του δωματίου, οπότε μπορείτε να διαλέξετε απόχρωση ανοιχτότερη, που συνδυάζεται με την καρυδί πόρτα του δωματίου, όπως μπεζ της καραμέλας.

  • Τι χρώματα να βάψω το σπίτι μου; Τι χρώματα να βάψω το σπίτι μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Θα βάψω το σπίτι αλλά οι επιλογές πολλές και έχω πελαγώσει. Τα έπιπλα του παιδικού δωματίου είναι σε φυσική οξιά, αλλά η κουρτίνα μπλε σκούρα. Φιλοξενούνται 2 αγόρια και ένα κορίτσι 7-5-1 έτους. Τι χρώμα και τι σχέδιο ή τεχνοτροπία θα προτείνατε?

    Στην κρεβατοκάμαρα οι ντουλάπες είναι σε γκρι, τα έπιπλα σε κερασιά και οι κουρτίνες άσπρες με απαλό μπλε και ροζ λουλούδια. Στο σαλόνι-κουζίνα κυριαρχούν μπλε-γκρι-βεγκε έπιπλα αλλά θέλω να προσθέσω κάποιο άλλο χρώμα. Τι με συμβουλεύετε? Αποκλείεται από παντού το μωβ. Ευχαριστώ” Κατερίνα

    Η άποψη μας

    Παιδικό δωμάτιο

    Προτείνουμε συνδυασμό δύο χρωμάτων για το παιδικό δωμάτιο, καθώς χρησιμοποιείται από αγόρια και κορίτσι. Το ένα χρώμα χωρίς να είναι καθαρά κοριτσίστικο είναι μια απόχρωση off-white με μια φίνα υποψία κίτρινου για λάμψη στο χώρο. Το δεύτερο χρώμα είναι ένα γλυκό απαλό γαλάζιο χρώμα με τόνους από ανοιχτό γκρίζο αναδεικνύει το παιδικό δωμάτιο.

    Μπορείτε να βάψετε εναλλάξ τους τρεις τοίχους με τα δύο αυτά χρώματα και στον τέταρτο, τον πιο κεντρικό να συνυπάρχουν και τα δύο χρώματα επιλέγοντας κάθετες ρίγες μεσαίου πλάτους.

    Κρεβατοκάμαρα

    Οι τόνοι της κερασιάς και του γκρι δεν μας είναι γνωστοί, όπως και το μέγεθος του χώρου, οπότε προτείνουμε συνδυασμό ενός φωτεινού και ενός σκουρότερου χρώματος για τον τοίχο πάνω από το κρεβάτι, ίσως και για το ταβάνι. Το φωτεινό χρώμα είναι off-white ελαφρά προς το ροζ, που προσθέτει στο χώρο την απαραίτητη ηρεμία. Το σκουρότερο χρώμα είναι μια απόχρωση γκρι-σοκολά με ίχνη κόκκινου για να προσθέτει την απαραίτητη ζεστασιά.

    Σαλόνι-κουζίνα

    Η πρόταση μας περιλαμβάνει ένα διαχρονικό ουδέτερο χρώμα, που αναδεικνύει τα στοιχεία κάθε χώρου και προσθέτει την απαραίτητη θαλπωρή. Δεν μας είναι γνωστό το μέγεθος του χώρου, ούτε η κατανομή των χρωμάτων που αναφέρετε στα στοιχεία του. Δίνουμε δύο εναλλακτικά χρώματα, στην περίπτωση που θέλετε να προσθέσετε και άλλο ένα χρώμα. Το ένα δίνει τόνους κιτρινοπράσινους και προσθέτει πινελιές φρεσκάδας και το δεύτερο προτεινόμενο είναι μια πλούσια, βαθιά απόχρωση του κεραμιδοκόκκινου που τραβά την προσοχή.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved