Πώς να διαρρυθμίσω χώρο τύπου λοφτ;

Ερώτηση αναγνώστη

“Θα ήθελα να με βοηθήσετε στην διαρρύθμιση του ενιαίου χώρου που διαθέτω με διαστάσεις 6 επί 6 μέτρα.Ο χώρος είναι χωρίς δωμάτια μιας και είμαι λάτρης των χώρων αυτών (lofts)και το δάπεδο είναι αυτοεπιπεδούμενο βιομηχανικό. Το μόνο δωμάτιο στα αριστερά από την είσοδο που είναι ένας κύβος 2 επί 2 μέτρα που είναι το μπάνιο και με ένα μικρό διαδρομάκι 1 μέτρου που είναι οι ντουλάπες.” Σάββας

Η απάντηση μας

Οι χώροι αυτοί (lofts) προσφέρουν ένα ιδιαίτερο τρόπο διαβίωσης με τον ελεύθερο σχεδιασμό τους και το άπλετο φυσικό φως, εφόσον έχουν μεγάλα ανοίγματα.

Να σημειώσουμε ότι θεωρήσαμε το συνηθισμένο ύψος για τους χώρους 2,80μ, δεδομένου ότι δεν αναφέρετε μεγαλύτερο ύψος, που δίνει περισσότερες ευκαιρίες εκμετάλλευσης του χώρου αυτού.

Η οργάνωση που προτείνουμε μπορεί να θεωρηθεί τυπική διαρρύθμιση λοφτ ενός επιπέδου.

Αριστερά προβλέψαμε το χώρο του μπάνιου, σύμφωνα με την περιγραφή σας με το διάδρομο της εισόδου και τις ντουλάπες.

Δεξιά διαμορφώνουμε χώρο ύπνου, που οριοθετείται με τις ντουλάπες και ένα ελαφρύ, χαμηλό διαχωριστικό από την περιοχή της κουζίνας.

Η ανοιχτού σχεδιασμού κουζίνα οργανώνεται στη δεξιά πλευρά και η τραπεζαρία προβλέπεται στη νησίδα της κουζίνας, που συνδυάζει τάβλα φαγητού και ντουλάπι από κάτω.

Η περιοχή του καθιστικού αριστερά διαμορφώνεται από γωνιακό καναπέ και σκαμπό γύρω από ένα χαμηλό τραπέζι καθιστικού, ενώ η τηλεόραση τοποθετείται επίτοιχα.

Τα χρώματα και τα πλακάκια του μπάνιου είναι ενδεικτικά για την καλύτερη παρουσίαση της λύσης.

Σχετικά Άρθρα

  • Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού Νησίδα κουζίνας: συμβουλές σχεδιασμού

    Ανακαίνιση κουζίνας με νησίδα από την κατασκευαστική εταιρία του Ιωάννη Φούσκα

    Η ανακαίνιση της κουζίνας ενός σπιτιού αποτελεί μια επιλογή που ανανεώνει την όψη και τη λειτουργικότητα του χώρου. Μπορεί να αυξήσει την αξία του σπιτιού στην κτηματαγορά ή να βελτιώσει την καθημερινότητα της οικογένειας. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με ευρύτερη ανακαίνιση σπιτιού, οπότε το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό.

  • Open House Θεσσαλονίκη 2014: ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης (1ο μέρος) Open House Θεσσαλονίκη 2014: ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής και διακόσμησης (1ο μέρος)

    Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 15 & 16 Νοεμβρίου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ξεναγήσεις αρχιτεκτονικής σε μνημεία και δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους από εθελοντές φοιτητές αρχιτεκτονικής και αρχιτέκτονες.

  • Πώς να διαρρυθμίσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου; Πώς να διαρρυθμίσω τα έπιπλα στο σαλόνι μου;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Καλησπέρα σας θέλω να μου πείτε πως μπορώ να αξιοποιήσω το χώρο του σαλονιού. Θα ήθελα να βάλω ένα έπιπλο τηλεόρασης, ένα γωνιακό καναπέ που ήδη έχω, διαστάσεων 320χ270 και αν δύναται ακόμη ένα καναπέ ή μια τραπεζαρία.” Ελένη

    Η άποψη μας

    Από το σκίτσο της κάτοψης που στείλατε προκύπτει ότι οι διαστάσεις του σαλονιού σας, η θέση του σε σχέση με την είσοδο του διαμερίσματος και τη θέση της πόρτας της κουζίνας, καθώς και οι θέσεις των κουφωμάτων και του τζακιού καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τη χωροθέτηση των επίπλων σας.

    Προτείνουμε την τοποθέτηση του γωνιακού καναπέ που ήδη έχετε απέναντι από το τζάκι και το μεγάλο κούφωμα του σαλονιού.

    Το έπιπλο της τηλεόρασης τοποθετείται στον απέναντι τοίχο, ενώ μεταξύ του τοίχου της κουζίνας και του γωνιακού καναπέ προτείνουμε την τραπεζαρία.

    Με τη χωροθέτηση αυτή επιτυγχάνουμε ομαλή κυκλοφορία μέσα στο καθιστικό σας από την είσοδο στο χωλ και στη συνέχεια προς τη διαμορφωμένη γωνιά τζακιού ή την κουζίνα στο βάθος του χώρου από τον νοητό διάδρομο που δημιουργείται μεταξύ του καναπέ και του επίπλου τηλεόρασης.

    Πλήρη οδηγό για χωροθέτηση επίπλων μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved