Tι κατασκευή να φτιάξω στην είσοδο του σπιτιού που βρίσκεται υψηλότερα από το καθιστικό;

Ερώτηση αναγνώστριας

“Τι κατασκευή μπορώ να φτιάξω στην είσοδο του σπιτιού σε ενιαίο χώρο σαλόνι-τραπεζαρία? Η κουζίνα είναι σε υψηλότερο επίπεδο από το σαλόνι και μόλις μπαίνεις από την πόρτα κατεβαίνεις 3 σκαλιά και μπροστά υπάρχει μεγάλος ενιαίος χώρος. Θέλω να κάνω μια κατασκευή από γυψοσανίδα λειτουργική να ενσωματώνεται στα σκαλιά, ώστε να μην είναι και επικίνδυνο για μικρά παιδιά και να λειτουργεί  παράλληλα και ως έπιπλο εισόδου για παράδειγμα.” Μαρία

Ανάλυση

Για να αντιληφθούμε καλύτερα το χώρο και να προτείνουμε την καταλληλότερη λύση ζητήσαμε από τη Μαρία να μας στείλει

φωτό του χώρου της εισόδου τραβηγμένη από τον ενιαίο χώρο, ώστε να βλέπουμε τα σκαλιά και την πόρτα.

Η απάντηση μας

Μετά την μελέτη των φωτογραφιών προτείνουμε δύο λύσεις.

1η λύση

Κατασκευή γυψοσανίδας

Σχεδιάσαμε μια κατασκευή με γυψοσανίδα μέχρι την οροφή, που θα εδράζεται στο δάπεδο του καθιστικού και θα εφάπτεται με τα σκαλοπάτια της εισόδου.

Η κατασκευή διαιρείται σε τρεις στήλες, όπου αυτή που βρίσκεται σε επαφή με τον εξωτερικό τοίχο κλείνει από την πλευρά του καθιστικού, ώστε να χρησιμοποιείται για κρεμάστρα ρούχων, ενώ αυτή στο τέλος των σκαλοπατιών είναι διαμπερής και έχει ράφια για διακοσμητικά αντικείμενα. Η μεσαία στήλη έχει ένα μεγάλο άνοιγμα για διακοσμητικό μεγάλου μεγέθους.

Οι χρωματικές προτάσεις είναι ενδεικτικές και θα διαμορφωθούν ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση του χώρου.

2η λύση

Κατασκευή επίπλου

Σχεδιάσαμε μια ιδιοκατασκευή από ξύλο με διπλή χρήση: στην πλευρά του καθιστικού διαμορφώνεται μικρός καναπές με τραπεζάκι, ενώ από την πλευρά της εισόδου δημιουργείται ένα έπιπλο εισόδου με κρεμάστρα ρούχων και μικρά συρτάρια για πρόχειρη αποθήκευση.

Πρόκειται για μια ελαφρά κατασκευή, χαμηλού ύψους και σε απόχρωση ξύλου που θα συνδυάζεται με τα υπόλοιπα έπιπλα στο χώρο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved