Τι χρώμα να διαλέξω για τους τοίχους της κουζίνας μου;

Τι χρώμα να διαλέξω για τους τοίχους της κουζίνας μου; https://www.houzz.com/photos/87157/Case-Design-Remodeling-Inc-contemporary-kitchen-dc-metro

Ερώτηση αναγνώστριας

"Γεια σας. Θα ήθελα να με βοηθήσετε στην επιλογή χρώματος για τους τοίχους της κουζίνας. Τα ντουλάπια είναι στο φυσικό χρώμα του δρυ και οι ηλεκτρικές συσκευές σε ινοξ. Ο πάγκος είναι μπεζ και το στυλ της κουζίνας απλό κλασικό. Θα προτιμούσα φωτεινά χρώματα. Ποιες είναι οι νέες τάσεις?" Ναντίνα

Η απάντηση μας

Οι τάσεις στα χρώματα κάθε εποχή διαμορφώνονται από επιλογές σχεδιαστών, διακοσμητών, εταιριών και γενικότερα από παράγοντες που επηρεάζουν την κοινή γνώμη στα θέματα αισθητικής.

Να επισημάνουμε ότι επιλέγοντας trendy χρώματα δεν επιτυγχάνεται πάντοτε το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς τα υπάρχοντα έπιπλα, τα υφάσματα, το στυλ των χώρων ενδεχόμενα να περιορίζουν τις δυνατότητες συνδυασμού των νέων τάσεων με το υπάρχον χρωματικό σχήμα.

Ενημερωτικά οι τάσεις του 2012 μας στρέφουν στη φύση για να αναζητήσουμε εκεί συνδυασμούς χρωμάτων παρατηρώντας φυτά, άνθη και περιβάλλον και τη δύναμη της γης.

Στην περίπτωση σας θα προτείναμε να επιλέξετε μεταξύ αποχρώσεων του γαλάζιου που παραπέμπει στο χρώμα του ουρανού και του κλασικού, διαχρονικού λευκού έως πολύ ανοικτού γκρίζου, που σε συνδυασμό με την απόχρωση της φυσικής δρυός διαμορφώνουν ένα κομψό και άνετο περιβάλλον.

Μια περισσότερο ποπ πρόταση είναι η επιλογή τυρκουάζ και πράσινου του λάιμ στην κουζίνα σας.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους κουζίνας- σαλονιού; Τι χρώμα να βάψω τους τοίχους κουζίνας- σαλονιού;

    Ερώτηση αναγνώστη

    "H ερώτηση που θα ήθελα να κάνω αφορά το χώρο κουζίνας-σαλονιού. Η κουζίνα είναι wenge με 2 ντουλάπια κρεμαστά σε κίτρινη λάκα και πάγκο άσπρο corian. To σαλόνι είναι συνέχεια της κουζίνας και τα έπιπλα που έχω είναι wenge με λαδί-χακί καναπέ. Θα ήθελα να μάθω τι χρώμα μπορώ να βάψω τους τοίχους κουζίνας-σαλονιού (στο σαλόνι υπάρχει και ένα γραφείο άσπρη λάκα)". Νίκος

    Η άποψη μας

    Η επιλογή χρώματος στους τοίχους των χώρων σας πρέπει να γίνει με κριτήριο τον ταυτόχρονο αρμονικό συνδυασμό των στοιχείων και των δύο χώρων και το στυλ διακόσμησης τους.

    Σε κλασική διακόσμηση του σαλονιού και της κουζίνας μπορείτε να κινηθείτε στην περιοχή του ιβουάρ (μπεζ χρώμα του ελεφαντόδοντου) ή του μπισκότου, αποχρώσεις εξεζητημένες που συνδυάζονται με το λαδί και το κίτρινο και διαμορφώνουν ήρεμο και άνετο περιβάλλον.

    Σε σύγχρονη διακόσμηση των χώρων μπορείτε να επιλέξετε από την περιοχή του γαλάζιου, που φωτίζουν το χώρο, τον κάνουν συναρπαστικό, καθώς δημιουργούν εντυπωσιακούς συνδυασμούς με τα υπόλοιπα στοιχεία των χώρων.

  • Σε μικρή κουζίνα με ξύλινα ντουλάπια και ινοξ χερούλια και συσκευές τι τραπέζι ταιριάζει; Σε μικρή κουζίνα με ξύλινα ντουλάπια και ινοξ χερούλια και συσκευές τι τραπέζι ταιριάζει;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    ‘Το τραπέζι της κουζίνας πρέπει να είναι σε ίδιο χρώμα-απόχρωση με τα ντουλάπια; Στην κουζίνα μου - που είναι μικρή- έχω ξύλινα ντουλάπια με ινοξ χερούλια και συσκευές. Τι τραπέζι ταιριάζει;;;” Αθανασία

    Η απάντηση μας

    Το τραπέζι της κουζίνας δεν είναι απαραίτητο να είναι στο ίδιο χρώμα με τα ντουλάπια, ιδιαίτερα όταν ο χώρος, όπως ο δικός σας είναι μικρός. Μπορεί να κάνει αντίθεση (ξύλο- λευκό χρώμα) ή να συνδυάζει το χρώμα των ντουλαπιών σε λεπτομέρειες.

    Σε περίπτωση μικρού χώρου επιλέγουμε υλικά και διατομές που να μη “βαρύνουν” το χώρο. Μπορείτε λοιπόν να επιλέξετε τραπέζι από γυαλί σε νίκελ σκελετό, ή τραπέζι σε λευκό χρώμα, για αίσθημα ευρυχωρίας.

    Οι καρέκλες που θα επιλέξετε μπορούν να είναι και αυτές διάφανες ή σε κάποιο φωτεινό χρώμα με λεπτό νίκελ σκελετό ή πλέγμα.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved