Τι χρώμα να επιλέξω για τη ντουλάπα στο διάδρομο του σπιτιού μου;

Τι χρώμα να επιλέξω για τη ντουλάπα στο διάδρομο του σπιτιού μου; https://www.houzz.com/photos/22763/highland-park-contemporary-hall-chicago

Ερώτηση αναγνώστριας

“Στο διάδρομο του σπιτιού μου υπάρχει μία ντουλάπα. Η παλιά θα αντικατασταθεί με καινούργια. Ήθελα τη γνώμη σας. Με τί ξύλο και τι χρώμα να την κάνω. Αν θα ήταν καλύτερα να γίνει συρόμενη ή ανοιγόμενη. Επίσης αν στο χώρο αυτό θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Οι μεσόποπορτες  που ανοίγουν στο διάδρομο είναι από ξύλο ιρόκο. Σας το αναφέρω γιατί μπορεί να σας βοηθήσει καλύτερα. Ένα σκίτσο του χώρου σας επισυνάπτω. Ευχαριστώ”. Ελένη

Η απάντηση μας

Η επιλογή χρώματος για τη ντουλάπα του διαδρόμου σας εξαρτάται από το πλάτος του διαδρόμου, το μήκος του, το δάπεδο του, το χρώμα των τοίχων του. Ένα ακόμη κριτήριο για την επιλογή της ντουλάπας αποτελεί και η φωτεινότητα του χώρου.

Αναλύοντας λοιπόν τις παραμέτρους προτείνουμε:

Το ιρόκο είναι σχετικά σκούρο ξύλο, αν και συναντάται και σε ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.

Στην περίπτωση που ο διάδρομος είναι σχετικά ευρύχωρος, με μικρό μήκος και φωτεινός, μπορείτε να επιλέξετε το ίδιο ξύλο για τη ντουλάπα σας.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε για τη ντουλάπα ξύλο σε φυσική ανοιχτή απόχρωση, πχ. οξιά. είτε βαμμένη σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση σε συνδυασμό με το χρώμα των τοίχων του διαδρόμου.

Σε κάθε περίπτωση προτείνουμε συρόμενες πόρτες για τη ντουλάπα για καλύτερη λειτουργικότητα και κυκλοφορία στο χώρο.

Επίσης σαν εναλλακτικές προτάσεις δίνουμε την επένδυση με καθρέπτη στις πόρτες της ντουλάπας, ή πόρτες με γυαλί αμμοβολής σε πλαίσιο για αίσθηση ευρυχωρίας στο διάδρομο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved