Τι χρώμα κουρτίνες να βάλω σε ενιαίο χώρο καθιστικού-κουζίνας;

Τι χρώμα κουρτίνες να βάλω σε ενιαίο χώρο καθιστικού-κουζίνας; https://www.houzz.com/photos/131370/marilza-contemporary-living-room-other

Ερώτηση αναγνώστριας

“Γεια σας, θα ήθελα να με βοηθήσετε σε ότι αναφορά τις κουρτίνες που θέλω να βάλω σε σαλόνι και κουζίνα ο χώρος είναι ενιαίος. Στην κουζίνα τα ντουλάπια είναι χρώματος βέγκε και ζαχαρί και τα πλακάκια κόκκινα. Στο σαλόνι ο καναπές είναι μαύρος με κόκκινα μαξιλάρια και όλα τα έπιπλα χρώματος βέγκε. Σας ευχαριστώ” Χριστίνα

Η απάντηση μας

Αρχικά να σημειωθεί ότι για περισσότερο συγκεκριμένη πρόταση για τις κουρτίνες σας, θα βοηθούσε να είχαμε περισσότερη πληροφόρηση για τον ενιαίο χώρο σας.

Παράμετροι που επηρεάζουν τις προτάσεις μας είναι το μέγεθος του χώρου και των ανοιγμάτων του, δηλ. η φωτεινότητα του, το χρώμα στους τοίχους, το είδος και χρώμα του δαπέδου, όπως επίσης και το ύφος του χώρου.

Διαμορφώνουμε λοιπόν την πρόταση μας με γενικότερες παραδοχές και κατευθυνόμαστε σε δύο λύσεις, από τις οποίες θα επιλέξετε ανάλογα με τις παραπάνω παραμέτρους που εσείς γνωρίζετε.

Οι κουρτίνες για τον ενιαίο χώρο μπορούν να είναι σε αποχρώσεις του ζαχαρί ή του λευκού, ακόμη σε συνδυασμό τους.

Η δεύτερη πρόταση αφορά επιλογή κουρτινών σε ανοιχτόχρωμες ή σκουρότερες αποχρώσεις του γκρι.

Η ραφή των κουρτινών εξαρτάται από το ύφος του χώρου.

Σχετικά Άρθρα

  • Τι κουρτίνες, σαλόνι και τραπεζάκι να διαλέξω; Τι κουρτίνες, σαλόνι και τραπεζάκι να διαλέξω;

    Ερώτηση αναγνώστη

    “Καλησπέρα ανακαινίζω το σαλόνι οι τοίχοι είναι ώχρα, το ταβάνι λευκό στο πάτωμα πλακάκι λευκό με μαύρες γραμμές ενιαίος χώρος σαλονιού και κουζίνας μικρός 50 τμ. Πάσο, ντουλάπια κουζίνας και σύνθετο και τραπεζαρία τα κρατάω και είναι καφέ γλυκό. Ερώτημα τι κουρτίνες σαλόνι τραπεζάκι να βάλω σε τι αποχρώσεις? Επίσης έχω δύο πίνακες μεγάλους σε έντονα χρώματα. Το σπίτι είναι ψηλοτάβανο Χρειάζομαι και φωτιστικά λεπτομέρειες στο χώρο ινοξ σε κουρτινόξυλο και στο σύνθετο. Ευχαριστώ” Γιώργος

    Η άποψη μας

    Οι επιλογές στα χρώματα των στοιχείων του χώρου πρέπει να εναρμονίζονται με τα χρώματα που ήδη υπάρχουν εκεί.

    Για τα έπιπλα του σαλονιού μπορείτε να κινηθείτε σε βαθύ μπλε ή πράσινο λαδί, ανάλογα με τις χρωματικές προτιμήσεις σας.

    Τραπεζάκι σαλονιού μπορείτε να διαλέξετε σε wenge ή σε έβενο.

    Κουρτίνες μπορείτε να διαλέξετε σε μπεζ ή σε χρυσαφί.

    Προτείνουμε λοιπόν δύο χρωματικά σχήματα:

    Βαθύ μπλε σαλόνι-wenge τραπεζάκι-μπεζ κουρτίνες

    Πράσινο –λαδί σαλόνι-τραπεζάκι σε έβενο- χρυσαφί κουρτίνες

    Σχετικά με τα φωτιστικά, λαμβάνοντας υπόψη ότι το σπίτι είναι ψηλοτάβανο, προτείνουμε πολυέλαιο με inox σκελετό, ή κρεμαστό φωτιστικό σχετικά μεγάλου μεγέθους για να αναδειχθεί στο χώρο.

    Το στυλ των στοιχείων που θα επιλέξετε εξαρτάται από το ύφος που επιθυμείτε να δώσετε στο χώρο.

  • Τι χρώμα σε τοίχους, κουρτίνες και χαλιά να συνδυάσω με σκούρα καφέ έπιπλα; Τι χρώμα σε τοίχους, κουρτίνες και χαλιά να συνδυάσω με σκούρα καφέ έπιπλα;

    Ερώτηση αναγνώστριας

    “Παρακαλώ για την βοήθεια σας. Όλα τα έπιπλα που έχω είναι σκούρο καφέ σε απλή γραμμή. Τι χρώμα θα ταίριαζε να βάψω τους τοίχους και με τι χρώμα κουρτίνες και χαλί να τα συνδυάσω? Τώρα όλα είναι σε καφέ-μπεζ και θα ήθελα λίγο χρώμα.” Στέλλα

    Η άποψη μας

    Καταρχήν τα σκούρα έπιπλα δίνουν στο σπίτι ένα βαθύ, πλούσιο και ζεστό ύφος. Για να αποφύγετε την κυριαρχία του μπεζ- καφέ στο χώρο, που μπορεί να δημιουργεί κάποια μονοτονία, μπορείτε να διαλέξετε χρώμα στους τοίχους, στις κουρτίνες και στα χαλιά σε συνδυασμό με το σκούρο καφέ των επίπλων σας και ανάλογα του μεγέθους και της φωτεινότητας του χώρου.

    Κουρτίνες

    Ευχάριστη, ζεστή ατμόσφαιρα και κομψότητα στο χώρο δίνουν κουρτίνες σε κόκκινο ή σε μωβ ή σε γαλάζιο χρώμα.

    Χαλιά

    Μονόχρωμα ή εμπριμέ με απαλούς γήινους τόνους χαλιά μπορείτε να συνδυάσετε με τις αντίστοιχες κουρτίνες.

    Τοίχοι

    Μπορείτε να κινηθείτε σε ανοιχτούς ή σκούρους τόνους σε συνδυασμό με κουρτίνες και χαλιά.

    Προτεινόμενοι συνδυασμοί

    Μωβ κουρτίνες- κόκκινα χαλιά- τοίχοι μπεζ-κίτρινο (ανοιχτόχρωμοι) ή τερακότα (σκουρόχρωμοι)

    Κόκκινες κουρτίνες- σοκολά χαλιά- τοίχοι γαλάζιοι (ανοιχτόχρωμοι) ή μπλε ρουά (σκουρόχρωμοι)

    Γαλάζιες κουρτίνες- εμπριμέ σε γήινους τόνους χαλιά- τοίχοι μπεζ-ροζ (ανοιχτόχρωμοι) ή του σάπιου μήλου (σκουρόχρωμοι)

    Σκούρα χρώματα μπορείτε να βάψετε επιλεκτικά σε τοίχο ή στοιχείο που θέλετε να τονίσετε.

  • Τι χρώματα να επιλέξω για τους τοίχους, τη βιβλιοθήκη και τις κουρτίνες; Τι χρώματα να επιλέξω για τους τοίχους, τη βιβλιοθήκη και τις κουρτίνες;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Τί χρώματα να επιλέξω στο καθιστικό μου; Οι καναπέδες είναι κίτρινο-πορτοκαλί. Το έπιπλο της τηλεόρασης και το τραπεζάκι του καθιστικού καρυδί. Σε τί χρώμα να διαλέξω τη βιβλιοθήκη; Τί αποχρώσεις πρέπει να έχουν οι πίνακες στους τοίχους; Τί χρώμα πρέπει να έχει η κουρτίνα"

    Ρεβέκκα.

    Η απάντησή μας:

    Για τους τοίχους και την οροφή, προτείνουμε απαλά χρώματα, όπως τις αποχρώσεις του σταχυού, της βανίλιας ή του αχνοπράσινου της ελιάς. Τα χρώματα αυτα θα αναδείξουν αρμονικά τα έπιπλά, προσφέροντας κομψότητα και ευρυχωρία.

    Η βιβλιοθήκη μπορεί να είναι ξύλινη σε χρώμα καρυδιάς, ώστε να ταιριάζει με τα υπόλοιπα έπιπλα. Ωστόσο, μπορείτε να την διαφοροποιήσετε επιλέγοντας inox λεπτομέρειες (για παράδειγμα χερούλια, ποδαράκια, στηρίγματα, κλπ).

    Οσον αφορά τους πίνακες, οι αποχρώσεις και η θεματολογία εξαρτώνται από τη δική σας αισθητική. Εντούτοις η κορνίζα μπορεί να είναι ξύλινη σε χρώμα καρυδιάς έτσι ώστε να ταιριάζει αρμονικά με τα υπόλοιπα ξύλινα στοιχεία του χώρου.

    Οι κουρτίνες μπορούν να είναι από λεπτά υφάσματα voile σε απαλές αποχρώσεις (παρόμοια χρώματα με αυτά των τοίχων) με ντραπαρίες σε σκουρότερο τόνο.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved