Πως να διαμορφώσω μικρό υπνοδωμάτιο για αγόρι-κορίτσι;

Πως να διαμορφώσω μικρό υπνοδωμάτιο για αγόρι-κορίτσι; https://www.houzz.com/photos/10063/Studio-EA-David-Hertz-Architects-Inc-modern-kids-los-angeles

Ερώτηση αναγνώστη

“Έχω 2 παιδάκια (αγόρι - κορίτσι) και ένα πραγματικά μικρό παιδικό δωμάτιο (μόλις 8τμ)! Θα ήθελα πάρα πολύ να έχω μεγαλύτερο σπίτι αλλά δεν είναι κάτι εφικτό κι ούτε μάλλον θα γίνει ποτέ! Πέραν λοιπόν της προφανούς λύσης να αλλάξουμε δωμάτια (καθώς η κρεβατοκάμαρα είναι λίγο μεγαλύτερη) τί άλλο θα με συμβουλεύατε να κάνω? Μπορεί ένα τόσο μικρό δωμάτιο να καταστεί λειτουργικό για 2 διαφορετικά φύλα; Κι όταν μεγαλώσουν και φτάσουν στην εφηβεία; Οι ατελείωτες ώρες στα μαγαζιά με τα παιδικά έπιπλα δεν καλύπτουν την ανασφάλειά μας...Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.” Θανάσης

Η άποψη μας

Πραγματικά η επιφάνεια των 8τμ είναι πολύ μικρή για να στεγάσει άνετα τις ανάγκες δύο παιδιών. Από την άλλη πλευρά, η συμβίωση παιδιών διαφορετικού φύλλου δεν είναι συνάρτηση του μεγέθους του χώρου, καθώς το ζητούμενο είναι η ικανοποίηση των διαφορετικών επιθυμιών και δραστηριοτήτων τους και η αρμονική συνύπαρξη στον ίδιο χώρο.

Η χωροθέτηση των κρεβατιών πρέπει να προβλεφτεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να αφήνεται ο μέγιστος ελεύθερος χώρος για τις δραστηριότητες των παιδιών.

Όταν τα παιδιά είναι μικρά η επιλογή διακόσμησης με θέμα κοινό ενώνει τα παιδιά (παραμύθια, ήρωες, θέματα). Ένα αγαπημένο παραμύθι, το δάσος, η θάλασσα, τα άστρα μπορούν να διαμορφώσουν έναν όμορφο κόσμο δημιουργικής συνύπαρξης για τα δυο παιδιά. Η τοποθέτηση κρεβατιών σε ορθή γωνία εξασφαλίζει επαρκή ελεύθερο χώρο.

Ανάμεστα στα κρεβάτια μπορείτε να τοποθετήσετε μια ντουλάπα, εξασφαλίζοντας ακόμα μεγαλύτερη ιδιωτικότητα στα παιδιά.

Ανάμεσα στα κρεβάτια μπορείτε να τοποθετήσετε συρταριέρα, εξασφαλίζοντας ιδιωτικότητα στα παιδιά και αποθηκευτικό χώρο. Στο κέντρο παραμένει αρκετός ελεύθερος για παιχνίδι.

Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν οι επιλογές των παιδιών διαφοροποιούνται εντονότερα, οπότε και πρέπει να διαμορφώσετε κατά το δυνατόν διακριτές περιοχές, ακόμη και σε μικρό χώρο. Θα καταφύγετε στην επιλογή σύνθεσης κρεβατιών για τη δημιουργία ιδιαίτερου προσωπικού χώρου για το κάθε παιδί.

Σχετικά Άρθρα

  • Πως να διαρρυθμίσω ένα μακρόστενο παιδικό δωμάτιο; Πως να διαρρυθμίσω ένα μακρόστενο παιδικό δωμάτιο;

    Ερώτηση αναγνώστριας:

    "Γεια σας. θα ήθελα την γνώμη σας για το υπνοδωμάτιο το οποίο παρόλο που είναι μεγάλο η διαρρύθμιση του είναι πολύ δύσκολη. Το δωμάτιο θα φιλοξενήσει ένα πεντάχρονο αγόρι."

    Ευχαριστώ

    Η απάντησή μας:

    H διαρρύθμιση του δωματίου αυτού είναι αρκετά δύσκολη όχι μόνο γιατί είναι μακρόστενο αλλά και γιατί έχει δύο μπαλκονόπορτες που δεσμεύουν δύο τοίχους.

    Η πρόταση μας είναι η εξής:

    Καθώς το δωμάτιο είναι μακρόστενο, μπορεί να διαχωριστεί σε δύο ζώνες:

    • Α) Στη ζώνη ύπνου
    • Β) Στη ζώνη εργασίας, παιχνιδιού και μελέτης

    Στη ζώνη ύπνου μπορει να τοποθετηθεί το κρεβάτι, μια ντουλάπα καθώς και μικρότερα έπιπλα (κομοδίνο, συρταριέρα, πουφ, κλπ). Στη ζώνη εργασίας μπορει να τοποθετηθεί κεντρικά ένα τραπέζι μελέτης και μια μεγάλη βιβλιοθήκη. Το μεγάλο πλεονέκτημα της ζώνης μελέτης είναι το άπλετο φυσικό φώς που θα εισέρχεται στο χώρο.

    Ο διαχωρισμός των ζωνών:

    Για να διαχωριστεί η ζώνη του ύπνου από τη ζώνη μελέτης μπορεί να κατασκευαστεί ένα έπιπλο, όπως για παράδειγμα μια βιβλιοθήκη. Το έπιπλο αυτό δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψηλό, να φτάνει δηλαδή μέχρι την οροφή, έτσι ώστε να μην εμποδίζει το φυσικό φώς να εισέρχεται σε όλο το δωμάτιο. Το ύψος για παράδειγμα της βιβλιοθήκης μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 1.60 έως 1.70 μέτρων.

    Στα περισσότερα κενά της βιβλιοθήκης μπορούν να τοποθετηθούν κουτιά σε έντονα χρώματα. Μερικά κουτιά μπορούν να κοιτούν προς το κρεβάτι και μερικά προς τη περιοχή εργασίας.

Τελευταίες Απαντήσεις

Decosoup.com

Decobook.gr
© Copyright 2010 - DecoBook. All Rights Reserved