MIMA house: περιεκτική, φιλική κατοικία

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

MIMA house: περιεκτική, φιλική προς το περιβάλλον κατοικίαΤο MIMA house αποτελεί μια κατοικία που ανταποκρίνεται άμεσα στον τρόπο ζωής των σύγχρονων κοινωνιών. Πώς μπορεί η αρχιτεκτονική να προσαρμοστεί στις γρήγορες αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις φιλοδοξίες μιας καλά ενημερωμένης και όλο και περισσότερο απαιτητικής κοινωνίας;

 Οι Mima Architects από την Πορτογαλία ερεύνησαν επί χρόνια για να καταλήξουν να σχεδιάσουν μια κατασκευής γρήγορη στην παραγωγή, ευέλικτη, ελαφριά και φθηνή, καλής ποιότητας, που χαρακτηρίζεται από ευχάριστο, καθαρό σχεδιασμό.

Η ιδέα του MIMA house είναι βασικά εμπνευσμένη από το παραδοσιακό ιαπωνικό σπίτι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κίνητρο
Το MIMA house ανταποκρίνεται στο σύγχρονο όνειρο για καθαρό, φινετσάτο σχεδιασμό και φωτεινούς ανοιχτούς χώρους, λανσάροντας στη στεγαστική αγορά το όνειρο μιας κατοικίας 36 τμ, που κοστίζει το ίδιο με ένα μεσαίας κατηγορίας αυτοκίνητο.

Η κάτοψη του Mima house

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τομή του Mima house

 

 

Όψη του Mima house

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Έμπνευση
Η ιδέα του MIMA house είναι βασικά εμπνευσμένη από το παραδοσιακό ιαπωνικό σπίτι, το τέλειο παράδειγμα για τη λεπτότητα, την ευελιξία, την άνεση και τις ευχάριστες γραμμές. Η περιορισμένη σειρά των τυποποιημένων τμημάτων του σπιτιού αποτέλεσε για τους αρχιτέκτονες το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό μια βαθιάς ριζωμένης κουλτούρας, ισχυροποιημένης κατά τη διάρκεια των αιώνων και εύκολα προσαρμόσιμης σε κάθε νέα εξέλιξη.

Σχεδιασμός βασισμένος σε αρχές οικολογίας, φιλικός προς το περιβάλλον

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι MIMA χρησιμοποιούν στην κατασκευή μεθόδους προκατασκευής, το μυστικό για γρήγορη παραγωγή και χαμηλή τιμή. Ομοίως, η κατασκευή με το σύστημα της δοκού επί στύλου των παραδοσιακών ιαπωνικών κατοικιών θα μπορούσε να θεωρηθεί εγγενώς ένα σύστημα προκατασκευής: βασίστηκε σε διάταξη στύλων σε απόσταση γνωστή ως ken, όπου τα στοιχεία πλήρωσης των χωρισμάτων shoji, τα fusuma πάνελς και τα χαλιά tatami, προκατασκευασμένα από μεμονωμένους τεχνίτες σε διαφορετικές τοποθεσίες της Ιαπωνίας θα μπορούσαν να τοποθετηθούν μαζί με ακρίβεια σχεδόν σαν κομμάτια ενός παζλ.

Ευελιξία / μεταβλητότητα
Το MIMA house αποτελείται από μια τετράγωνη δομή με τζάμια σε όλες τις πλευρές, η οποία υποδιαιρείται σε μονάδες 1.5μx3μ ξύλινων πλαισίων. Έχει επιπλέον πάνελς από κόντρα πλακέ, που μπορούν να τοποθετηθούν στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου, για να αντικαταστήσουν οποιοδήποτε άνοιγμα με τοίχο σε δευτερόλεπτα.

Άποψη της περιοχής του καθιστικού και της κουζίνας

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Πάνελς από κόντρα πλακέ, που μπορούν να τοποθετηθούν στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το εσωτερικό ορίζεται από κάναβο του1,5μ, του οποίου οι ενδιάμεσες γραμμές αφήνουν διάκενα για τους εσωτερικούς τοίχους που πρέπει να προστεθούν, όταν υπάρχει ανάγκη. Επίσης σε δευτερόλεπτα, ένας διαιρετός χώρος μπορεί να αντικατασταθεί από έναν ανοιχτό ή αντίστροφα.

Πάνελ που διαμορφώνει τον εσωτερικό τοίχο

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε δευτερόλεπτα, ένας διαιρετός χώρος μπορεί να αντικατασταθεί από έναν ανοιχτό ή αντίστροφα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Επιπλέον, κάθε πλευρά των εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων μπορεί να έχει ένα διαφορετικό χρώμα / φινίρισμα, που επιτρέπει μια ριζική αλλαγή μέσα από μια απλή περιστροφή του τοίχου. Παρά τις τυποποιημένες μεθόδους κατασκευής τους, τα MIMA houses μπορούν να διαφοροποιηθούν από τόσες πολλές παραμέτρους, που σπάνια βλέπει κανείς δύο ίδια σπίτια.

Κάθε πλευρά των εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων μπορεί να έχει ένα διαφορετικό χρώμα / φινίρισμα

Διασύνδεση
Τα MIMA houses μπορούν να ελεγχθούν και να προσαρμοστούν οποιαδήποτε στο link www.mimahousing.pt. Ένα 3D λογισμικό που αναπτύχθηκε από τους αρχιτέκτονες MIMA και μηχανικούς λογισμικού επιτρέπει την αναγνώριση του οικοπέδου μέσω του Google Earth και δημιουργεί ένα αυτόματο 3D μοντέλο για μια ρεαλιστική αντίληψη του σπιτιού και του χώρου. Αυτό το λογισμικό επιτρέπει το περπάτημα μέσα στο σπίτι και τον καθορισμό των αρχιτεκτονικών φινιρισμάτων (εξωτερικοί τοίχοι, εσωτερικά χωρίσματα, υλικά και χρώματα).

Το compact living βρίσκει εμπνευσμένη εφαρμογή στην κατοικία αυτή. Απολαύστε το βίντεο

 Δείξτε λοιπόν το οικόπεδο σας και θα δείτε το σπίτι που διαλέξατε να σας περιμένει. Αν δε αποφασίσετε να το αγοράσετε, αποστέλλεται στο οικόπεδο σας συσκευασμένο!!!

Στοιχεία του έργου

Αρχιτέκτονες: Mima Architects
Τοποθεσία: Viana do Castelo, Πορτογαλία

Έτος κατασκευής: 2011
Επιφάνεια: 36 τμ
Φωτογράφιση: Jose Campos

Κείμενο: Mima Architects

Ευχαριστούμε θερμά τους δημιουργούς για την παραχώρηση του φωτογραφικού υλικού.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

compact-living-Compact living - “συμπιεσμένη διαβίωση”
katoikisi-se-mikrous-horousΈνα μικρό σπίτι έχει λιγότερους φόρους, λιγότερα χαράτσια, μικρότερους λογαριασμούς, καθόλου δάνεια. Κατά μία έννοια λοιπόν, η κατοίκηση σε μικρούς χώρους απελευθερώνει τον άνθρωπο.Είναι όμως πράγματι έτσι;...
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+