Κατοικία στο Tel-Aviv

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ & ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Από τους Dror Barda Architects. 

Φωτογραφίες: Segev photography








Το κτιρίακό αυτό έργο, ονομάστηκε «αστική-κατοικία» καθώς κτίστηκε, μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη γειτονιά του Tel-Aviv. Ως εκ τούτου, το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο που χρησιμοποιήθηκε ήταν κατά βάση αστικό. 

Η κατοικία αυτή, δεν αποτελείται από ενα μόνο κτίριο, αλλά αποτελεί μια σύνθεση κτιρίων, η ακόμα καλύτερα μια σύνθεση δημόσιων και ιδιωτικών ζωνών, ανοιχτών και κλειστών χώρων. Οι διάφορες λειτουργικές μονάδες είναι ανεξάρτητες μεταξύ του προσφέροντας μέγιστη ιδιωτικότητα. Όμως παρά την αυτονομία τους, οι ανεξάρτητες μονάδες διατηρούν μεταξύ τους, οπτική επαφή.  

κατοικια με πισίνα












Το βασικό υπνοδωμάτιο, είναι στην ουσία ένα λευκό κουτί, που μοιάζει να βρίσκεται σχεδόν στον αέρα, αδιαφορώντας για τους νόμους της βαρύτητας. Ο όγκος αυτός, βρίσκεται κατά ένα μέρος εντός της μάζας του κτιρίου, ακριβώς πάνω από το βασικό καθιστικό, και κατα ένα μέρος προβάλει έξω από το κτίριο, ενώ είναι στραμένος κατα μια μικρή γωνία ως προς το υπόλοιπο κτίριο δημιουργώντας έτσι ενδιαφέρουσες προοπτικές και θέες. 

πισινα, πρόβολος, μοντερνο κτιριο, συγχρονη αρχιτεκτονικη






























Στον εσωτερικό χώρο, διάφοροι "ιπτάμενοι" διάδρομοι, ενώνουν τους χώρους της κατοικίας μεταξύ τους αλλά και τις ζώνες των διαφόρων λειτουργιών (καθιστικό, τραπεζαρία, κουζίνα, κλπ) δημιουργώντας την αίσθηση μιας μεγάλης, κοινόχρηστης αυλής στην καρδιά του κτιρίου. 

καθιστικο, σαλονι δυο επιπεδων, ψηλο σαλονι,

























σαλονι, ιδεες για σαλονι, μεγαλα παραθυρα














Η δεύτερη κτιριακή μονάδα, που αποτελεί το κτίσμα της πισίνας, αναπτύχθηκε γύρω από ένα δέντρο, που προυπήρχε στο οικόπεδο. Έτσι, σχηματίστηκε στο εσωτερικό ένα αίθριο. Τα υλικά του κτίσματος αυτού είναι το μέταλλο και το γυαλί, που προσαρήθηκαν απευθείας πάνω στο ανεπίχριστο σκυρόδεμα. 

πισινα, σπιτι με πισινα














 















Σε όλο το σχεδιασμό, μπορεί να διακρίνει κανείς το παιχνίδι του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Για παράδειγμα, το δωμάτιο μελέτης κτίστηκε 70 εκατοστα χαμηλότερα απο το έδαφος. Έτσι, σχηματίστηκε ένας πάγκος μελέτης, από σκυρόδεμα, ο οποίος βρίσκεται στο ίδιο ακριβώς επίπεδο με το έδαφος του εξωτερικού χώρου. Αναμφίβολα, αυτός που χρησιμοποιεί το γραφείο αυτό, έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται στη μέση ενός κήπου. 






























Γενικά στο κτίριο χρησιμοποιήθηκαν ψυχρά υλικά (όπως το ανεπίχριστο σκυρόδεμα) και απλά φόρμες που όμως συνδυάστηκαν με  ζεστά υλικά αλλά και χαρούμενα χρώματα και μοτίβα (όπως τα έπιπλα). 













Αρχιτεκτονική μελέτη: Dror Barda Architects

Φωτογραφίες: Segev photography

Περιοχή: Κοντά στο Tel-Aviv

 


 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Διαφήμιση

Άλλα σχετικά άρθρα

small-library-in-beijingΠαρουσίαση μιας μικρής βιβλιοθήκης λιγο πιο έξω από το Πεκίνο
hone-Η συμμετοχή στο διαγωνισμό «Αλλάζω αλλά Ζω» που διοργάνωσε η Ένωση Διακοσμητών Κεντρικής Ελλάδος των δημιουργών Ανδρέα Πετρά & Φάνης Ρούσσου. Το έργο πέρασε στη Β' φάση των 15 καλύτερων προτάσεων. Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό περισσότερες από 100...
2016-03-29-20-36-24Αναδρομή στις εκθεσιακές κατασκευές των Διεθνών Εκθέσεων
-vintage-50Έπιπλα εμπνευσμένα από την αισθητική του Αμερικάνικου design των δεκαετιών του 50 και του 60. Vintage επίπλα
Διαφήμιση
Featured Links:
Διαφήμιση

Banner συνεργατών

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χειροτεχνίες για παιδιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Google+